12 Ιαν 2017

“Εμφύλιος” στις ΗΠΑ για το F-35 και τις δηλώσεις Τραμπ

“Εμφύλιος” έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, με αφορμή τις απόψεις του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το κόστος του F-35. Ο Τραμπ είχε υποστηρίξει σε μήνυμά του στο twitter ότι οι δαπάνες για το αεροσκάφος F-35 έχουν “ξεφύγει” και περίπου “απείλησε” την Lockheed Martin, ότι θα απευθυνθεί στην ανταγωνίστρια Boeing για να ζητήσει προσφορά για ένα βελτιωμένο και “συγκρίσιμο” F-18.

Η απερχόμενη υφυπουργός υπεύθυνη για την ΠΑ των ΗΠΑ, Deborah James δήλωσε ότι τα F-35 είναι άκρως απαραίτητα και κατηγόρησε τον Τραμπ ότι συγκρίνοντάς τα με τα F-18 “είναι σαν να συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια”.
Η James είπε ότι τα F-18 είναι αεροσκάφη τέταρτης γενιάς και τα F-35, πέμπτης, προσθέτοντας ότι ελπίζει πως η ηγεσία της αμερικανικής αεροπορίας θα ενημερώσει και θα πείσει τον Τραμπ για το πόσο αναγκαίο είναι το νέο αεροσκάφος για τα αμερικανικά επιχειρησιακά σχέδια.

Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα του F-35 αναμένεται να κοστίσει 400 δις δολάρια,ποσό που κάποιοι λένε ότι είναι διπλάσιο από τις αρχικές προβλέψεις.
Η James υπερασπίστηκε επίσης την απόφαση για αναβολή απόσυρσης των αεροσκαφών Α-10 ,υποστηρίζοντας ότι αποδείχτηκαν εξαιρετικά χρήσιμα στον πόλεμο κατά του Daesh και μπορούν να προσφέρουν ακόμη πολλά. Η τακτική Τραμπ να “τραβήξει αυτιά” στην πανίσχυρη αμερικανική αμυντική βιομηχανία ξεκίνησε από την απαίτησή του να μειωθεί το κόστος για το νέο Air Force One που έχει αναλάβει η Boeing. Μετά ήρθε η σειρά της Lockheed Martin για το F-35 κι έπεται συνέχεια όπως όλα δείχνουν.

Όλα αυτά την ώρα που οι κολοσσοί της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας …κλαψουρίζουν -ως συνήθως- για …αναδουλειές! Το 2015,λένε τα στοιχεία που παρουσιάζουν οι πωλήσεις όπλων μειώθηκαν στα 80 δις δολάρια, από 89 που ήταν τη προηγούμενη χρονιά.Απ΄ αυτό το ποσό τα 40,2 δις ,δηλαδή πάνω από το 50%, είναι όπλα που έχουν πουληθεί από τις ΗΠΑ!

Πηγή: https://goo.gl/AmN3zd

Δεν υπάρχουν σχόλια: