30 Ιουλ 2016

Οδοιπορικό στη σημερινή Συρία και συνάντηση με τον Άσαντ


Θεόδωρος Κατσανέβας

Πετάξαμε από την Αθήνα στη Βηρυτό την Παρασκευή 22 Ιουλίου  Ιουλίου με προορισμό να μεταβούμε στη Συρία μέσα στο επόμενο τριήμερο μέχρι την Κυριακή. Στην αποστολή συμμετείχαν εκτός από τον υπογράφοντα, οι βουλευτές Νίκος Νικολόπουλος και Στάθης Παναγούλης, το στέλεχος του κόμματος των Οικολόγων Τάκης Νικολακόπουλος και μας συνόδευαν ο εκδότης της εφημερίδας Πελοπόννησος Πατρών Θεόδωρος Λουλούδης, ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης του Ε και της εφημερίδας Παραπολιτικά Στέφανος Κωνσταντινίδης, ο οπερατέρ Πάνος Λιανός, η σύζυγος του Νίκου  Νικολόπουλου Αναστασία, ένας Λιβανέζος και δύο Ελληνοκύπριοι φίλοι της Συρίας. Η όλη οργάνωση της αποστολής έγινε ύστερα από επίπονες και κοπιώδεις συνεννοήσεις μου στην Αθήνα και με τη Δαμασκό. Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε κέντρα προσφύγων, σε νοσοκομεία και
συναντήσεις με υψηλά ιστάμενους πολιτικούς και θρησκευτικούς παράγοντες, καθώς και με τον ίδιο τον Πρόεδρο Μπασάρ Άλ Άσαντ. Ο τελευταίος δε συνηθίζει να συναντάται με πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους που πολύ πυκνά επισκέπτονται τη Συρία τον τελευταίο χρόνο.

Η οργάνωση της αποστολής και τα εμπόδια

Οι Συριακές αρχές έψαξαν πολύ προσεκτικά ποιος είμαι, τι εκπροσωπώ, καθώς και την πρότερη φιλική αρθρογραφία μου για τη Συρία για να με εξουσιοδοτήσουν τελικά για την οργάνωση της αποστολής. Το 2014 και 2015 έχουν επισκεφτεί τη Δαμασκό πολλοί βουλευτές, πολιτικοί και δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη και ειδικότερα τις  ΗΠΑ και τη Γαλλία που εξόπλισαν και χρηματοδότησαν το Ισλαμικό Κράτος, σε συνεργασία με την

21 Ιουλ 2016

Κίνημα απελευθέρωσης από τον Σεπτέμβριο, με εμπροσθοφυλακή την ΟΔΟ ΔΡΑΧΜΗΣ

Η ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ αναστέλλει για μικρό διάστημα τις αναρτήσεις της, αφού τα βασικά της στελέχη έχουν υποχρεώσεις ακαδημαϊκού και πολιτικού χαρακτήρα το επόμενο διάστημα στο εξωτερικό. Από το φθινόπωρο και μετά,επανερχόμαστε περισσότερο δυναμικά, ισχυροποιημένοι από το δίκιο και το ρεαλισμό των απόψεων που προβάλλονται εδώ, με ανιδιοτέλεια,μαχητικότητα και επιμονή. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Και ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δε δόθηκε ποτέ.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστε μας που παρά τις  αδυναμίες, τα λάθη, τις παραλήψεις που γίνονται εδώ λόγω οικονομικής αδυναμίας και ανυπαρξίας  επαγγελματικής στελέχωσης, μας στηρίζουν και αναπαράγουν τις δημοσιεύσεις μας, εκτοξεύοντας το blog  σε επίπεδα μέχρι και 80.00 καθημερινής επισκεψημότητας.

Με τον Αρμαγεδώνα που εισβάλλει ορμητικά από τον Σεπτέμβριο στη χώρα, οπλισμένοι με τη δύναμη των αναγνωστών, των φίλων,των συναγωνιστών και κυρίως την αγωνία για το καλό της πατρίδας, η ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ θα γίνει Κίνημα απελευθέρωσης από τα δεσμά της Ευρωφυλακής και του δίδυμου αδελφού της, του Μνημονίου.

Είμαστε και θα είμαστε παρόντες στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους ξένους εισβολείς και τους εδώ Πραιτωριανούς εκπροσώπους τους, με νου,γνώση, σχέδιο, συγκροτημένη πρόταση, αγωνιστική παρρησία και παρουσία.


Οι κατοχικές δυνάμεις μας φαίνονται μεγάλες γιατί είμαστε γονατιστοί. Είναι καιρός να σηκωθούμε. 

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα 26 σημείων συντεταγμένης μετάβασης στη δραχμή


Η μετάβαση στη δραχμή  είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία όσο και πρακτικά εφαρμόσιμη. Αναγκαία γιατί έχει πλέον φανεί ολοκάθαρα ότι, η χώρα μας , με τις σημερινές  πολιτικές ακραίας λιτότητας σε συνδυασμό με το υπερτιμημένο ευρώ, κατολισθαίνει συνέχεια στον οικονομικό Καιάδα, χωρίς καμιά  ελπίδα ανάκαμψης. Και είναι πρακτικά εφαρμόσιμη, αφού αυτό εντάσσεται στα σχέδια του Βερολίνου για τη  δημιουργία σκληρού πυρήνα ελεγχόμενης ευρωζώνης  και  ισχυροποίησης του ευρώ  έναντι του δολαρίου. Και επί πλέον γιατί η  Προτεσταντικού τύπου  σιδηρά   πειθαρχία  που μας επιβλήθηκε  ήταν χρήσιμη για  να μην επαναληφθούν δικά μας λάθη του παρελθόντος. Στα πλαίσια των τελευταίων εξελίξεων, παρουσιάζουμε εδώ ένα αναλυτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο  συντεταγμένης  μετάβασης στη δραχμή,με ορισμένες προεκτάσεις  και πέραν  των στενών οικονομικών δεδομένων [1]

Μιχάλης Σάλλας, ο μεγάλος τιμονιέρης της Τράπεζας Πειραιώς που οι Γύπες έκλεψαν την Τράπεζά του



Μιχάλης Σάλλας: Τίτλοι τέλους και τέλος εποχής για τον έναν από τους δύο μεγάλους δημιουργούς με όραμα και στρατηγική, που σημάδεψαν το τραπεζικό σύστημα, την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και τον πολιτισμό (http://www.piop.gr/), μέσω των στοχευμένων τους δράσεων. (Ο άλλος μεγάλος δημιουργός που έχει αποχωρήσει, είναι ο καπετάνιος της ALPHA BANK Γιάννης Κωστόπουλος).Ο Μ.Σάλλας, για όσους γνωρίζουν, δεν ήταν απλά ένας τραπεζίτης, που κατάφερε με περίτεχνους σχεδιασμούς να απογειώσει μια ανύπαρκτη τράπεζα

Die Linke : Το ευρώ διέσπασε την Ευρώπη

Γερμανία: «Το ευρώ διέσπασε την Ευρώπη - Συνυπεύθυνη η Μέρκελ για το Brexit» δηλώνει η εκπρόσωπος του Die Linke Κατά τη Γερμανίδα πολιτικό το κράτος οφείλει να παρεμβαίνει περισσότερο στην οικονομία 20.7.2016

Βίος και πολιτεία του Τζον Πόλσον, του Γύπα με κουστούμι

Paulson vultureΟ μεγαλο- Γύπας Τζών Πόλσον που κατέλαβε με τη βοήθεια του Στουρνάρα και την υποστήριξη των κατοχικών δυνάμεων  της ευρωζώνης την Τράπεζα Πειραιώς, ειδικεύεται στις αρπαγές επιχειρήσεων και κατοικιών που είναι ενυπόθηκες σε τράπεζες.Αυτός είναι φυσικά και ο λόγος που υφάρπασε ποσοστό 9% της Πειραιώς.Μαζί  με αυτό που συγκέντρωσε δικοί του άνθρωποι, φτάνει το 20%

20 Ιουλ 2016

Αποχωρεί από την προεδρία της Πειραιώς ο Μιχάλης Σάλλας, μετά από 25 χρόνια στο τιμόνι

Οι "γύπες" υφαρπάζουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις για ένα κομμάτι ψωμί και οι "πολιτικοί" μας, περί άλλων τυρβάζουν...

Την παραίτηση του και επίσημα ανακοίνωσε σήμερα στο ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας, τονίζοντας ότι παρά την θετική αξιολόγηση του ΤΧΣ, έχει πάρει τις αποφάσεις του (ήδη από τις αρχές του 2016, όπως είπε) και μετά από 25 χρόνια στο τιμόνι της Πειραιώς, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκε «εξαιρετικό έργο» αποχωρεί από το ΔΣ της Τράπεζας.
Το Δ.Σ. της τράπεζας αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει στον κ. Σάλλα τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου του Ομίλου Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ομίλου, του οποίου υπήρξε ο δημιουργός και ο επί 25 έτη πρόεδρος.
Ως προσωρινή πρόεδρο του ΔΣ, μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε...

Τα μεγαλοκοράκια επιθεωρούν τη λεία τους από τις ελληνικές τράπεζες με προοπτική την υφαρπαγή των ελληνικών επιχειρήσεων και κατοικιών


Αναδημοσιέυουμε χωρίς καμιά νέα παρέμβαση προφητικό δημοσίευμά μας  στο εδώ blog στις 29 Ιανουαρίου για τις αρπακτικές ενέργειες των Γυπών, Πόλσον και Γουάτσα, που επιβεβαιώνονται, εκτός των άλλων, με την υφαρπαγή της Τράπεζας Πειραιώς και την απομπή του Προέδρου και ιδρυτή της Μιχάλη Σάλα.

Οι Γύπες εφορμούν: Έφαγαν τον Μιχάλη Σάλα από την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την Τράπεζα Πειραιώς




Οι Γύπες εφορμούν και υπό τον μέγιστο όλων των αρπαχτικών του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου Τζών Πόλσον, καρατόμησαν τον δημιουργό και μέχρι πρότινος βασικό ιδιοκτήτη και πρόεδρο της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της Τράπεζας Πειραιώς  Μιχάλη Σάλα.Το σχέδιο ολοκαυτώματος, πλήρους αφελληνισμού  και υφαρπαγής των ελληνικών τραπεζών και μέσω αυτών των ελληνικών επιχειρήσεων και κατοικιών, εξελίσσεται κανονικά μπροστά στα μάτια ττων άφωνων πολιτών και όλων εκείνων, εχόντων και λογότερο εχόντων, που έστρωσαν το χαλί στην εξόντωση της πατρίδας μας με την εξωφρενική έως προδοτική υιοθπέτηση του "πάση θυσία στο ευρώ" Ο Μιχάλης Σάλας ένας άξιος και ανθρώπινος Έλληνας τραπεζίτης,  αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, αναφέροντας διάφορες "κομψές" αιτιάσεις όπως ότι "χρειάζονται οι δυνάμεις

ΟΤΟΕ: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη «κόντρα στην παράδοση των τραπεζών στους δανειστές»

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΤΟΕ, ενάντια στην παράδοση των ελληνικών τραπεζών στον έλεγχο των δανειστών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.   Όπως αναφέρει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της: «Οι Τράπεζες είναι το εργαλείο διαμόρφωσης και λειτουργίας της οικονομίας μιας χώρας σύμφωνα με τα ισχύοντα στο διεθνοποιημένο περιβάλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στην Ελλάδα, όμως, μετά τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων και τις τρεις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, δυστυχώς απώλεσαν ακόμα και τα στοιχειώδη εθνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που είχαν, αφού παραδόθηκαν – με ευθύνη της Κυβέρνησης – στον έλεγχο των δανειστών.

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή ούτως ή άλλως


Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή ούτως ή άλλως. Με χρέος που πλησιάζει τα 400 δισ. και θα τα ξεπεράσει, με ύφεση που λειτουργεί πια σαν διαστημική μαύρη τρύπα με την Ελλάδα παγιδευμένη στη βαρύτητά της και με ένα ΑΕΠ που καταγράφει απώλειες κάθε χρόνο, σωτηρία εντός του ευρώ δεν υπάρχει. Όσο και να φορολογήσεις τους πολίτες κύριε Χάροντα υπουργέ των Οικονομικών, φτάνει κάποτε η στιγμή του «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»…Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι το πότε θα επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα αλλά το πώς θα γίνει αυτό. Τα σενάρια είναι τρία:

Δέκα μύθοι και μια μισή αλήθεια για το ευρώ και τη δραχμή

Συνεχίζεται και εντάσσεται ως συνήθως πριν πέσει η αυλαία του τέλους, η συστημική παραπληροφόρηση, η τρομολαγνία, η στρέβλωση της πραγματικότητας που στοχεύει στη δημιουργία κλίματος αδιέξοδης φοβίας ενάντια στο εθνικό μας νόμισμα, σε αντιδιαστολή με το ευρώ που όπως υποστηρίζουν οι σύγχρονοι Γκεμπελίσκοι, αποτελεί ένα σίγουρο μονόδρομο! Με λίγα λόγια και συγκεκριμένα στοιχεία που προέρχονται από επιστημονικές μας μελέτες και δημοσιεύσεις, καταρρίπτονται εδώ  οι ατεκμηρίωτοι έως γελοίοι αυτοί ισχυρισμοί, οι δέκα μύθοι για το δήθεν «καλό» ευρώ και την «κακιά» δραχμή. Και προστίθεται μια υπαρκτή μισή αλήθεια.

Ένας χρηστικός διάλογος με ερωτήσεις και απαντήσεις για την ομαλή και επιτυχημένη μετάβαση στη δραχμή

Δημοσιεύουμε και πάλι στην πρώτη σελίδα του blog μας βασικά ερωτήματα και απαντήσεις για το ευρώ και τη δραχμή- που αποτελούν κεντρικό θέμα για τις απόψεις που με συνέπεια δημοσιεύονται εδώ. Όσοι αναγνώστες μας συμμερίζονται αυτές τις απόψεις, μπορούν να βοηθήσουν την ανιδιοτελή μας προσπάθειά με έναν απλό και ανέξοδο τρόπο:να τις αναπαράγουν στο Facebook, στο Τwitter με e-mail και όπου αλλού,με όσο μεγαλύτερη συχνότητα, με δεδομένο ότι, το όλο μιντιακό σύστημα τις

Αύξηση του ΑΕΠ και εισοδημάτων κατά 5-7%,δημιουργία 1,4% εκ. θέσεων εργασίας, προστασία καταθέσεων και δανείων με συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή

Αύξηση του ΑΕΠ και των εισοδημάτων κατά 5-7% το χρόνο, δημιουργία 1,4 εκ. θέσεων εργασίας, μείωση της ανεργίας κάτω του 12%, προστασία των τραπεζικών καταθέσεων και των δανείων, αποφυγή του υπερπληθωρισμού, μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, μαζί με πολλά άλλα ζητήματα περιλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα των 26 σημείων συντεταγμένης μετάβασης στη δραχμή.  
Στο πρόγραμμα  προτείνεται μια αρχική

Δέκα φορές μεγαλύτερος ο τζίρος της χρηματιστηριακής από την πραγματική οικονομία

Σύμφωνα με έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από μεγάλες τράπεζες διεθνώς και δημοσιεύτηκε στον Economist, η αξία των ημερήσιων χρηματιστηριακών συναλλαγών παγκοσμίως ανέρχεται σε 50 δις δολάρια, έναντι μόλις 5 δις. δολ. της αξίας των ημερήσιων παγκόσμιων συναλλαγών για αγαθά και υπηρεσίες.Αυτό σημαίνει ότι, ο κύκλος εργασιών και τα κέρδη του

Οι φορολογικοί παράδεισοι ως προέκταση της διεθνούς κλεπτοκρατίας και της ευρωζώνης

Περίπου το μισό  του συνόλου των παγκόσμιων οικονομικών συναλλαγών κατευθύνεται σε Φορολογικούς Παράδεισους, σε εξωχώρειες εταιρείες ( of shore ) σε όλο τον κόσμο. Εκτός από το Λουξεμβούργο, μικροί ή μεγάλοι Φ.Π. που ανήκουν ή συνδέονται με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μεταξύ άλλων, το Μονακό που συνδέεται με τη Γαλλία, το Γιβραλτάρ, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κεϋμάν,το City του Λονδίνου συμφερόντων Μ. Βρετανίας, το Λουξεμβούργο και το Λιχνεστάϊν συμφερόντων Γερμανίας, η Γρενάδα, και η Ανδόρα συμφερόντων Ισπανίας, οι Ολλανδικές Αντίλλες των Ολλανδών,η Μάλτα, κλπ. Η ΗΠΑ έχουν για τον ίδιο σκοπό  την Πολιτεία Ντελαγουέρ και τις  Παρθένους νήσους και όχι

Απλά ερωτήματα προς τους ευρωτρομοκράτες


Η πλήρης κυβερνητική υποταγή στο Ευρωϊερατείο με την υπογραφή ενός τρίτου τρισχειρότερου μνημόνιου ήταν η φυσική κατάληξη στο αδιέξοδο του ευρω – μονόδρομου. Ύστερα από οχτώ  χρόνια ευρωτραγωδίας, τώρα, μπροστά στις επερχόμενες ιστορικές εκλογές, αντί να απαντάμε μόνο σε τρομολαγνικές ερωτήσεις για τα δήθεν δεινά που θα επιφέρει η μετάβαση στη δραχμή, οφείλουμε να ρωτήσουμε και εμείς, μεταξύ πολλών άλλων:

Η ΠΦΑ ως Δούρειος Ίππος


Η αγορά και οι πολιτικοί…αστέρες


Η μέση οικογενειακή δαπάνη για αγορές αγαθών και υπηρεσιών σε τρέχουσες τιμές,  το 2008 ήταν  2.120 ευρώ.Η κρίση και τα δύο πρώτα μνημόνια, την οδήγησαν το 2012 στα 1.637 ευρώ.Σήμερα, η μέση οικογενειακή δαπάνη για αγορές αγαθών και υπηρεσιών, εκτιμάται ότι βρίσκεται στα 1.500 ευρώ.Δεδομένων αυτών των στοιχείων και επίσης δεδομένων της φορολογικής λαίλαπας και της νέας μείωσης μισθών και συντάξεων, η αγορά θα συνεχίσει να στενάζει, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πολλαπλασιάζονται, οι τράπεζες δεν θα εισπράτουν τα οφειλόμενα.Στο εξής, στην πρώτη θέση της

Το grosso colpo για την καταστροφή της ελληνική φαρμακοβιομηχανία προς όφελος των Πολυεθνικών εισαγωγέων φαρμάκων


Θεόδωρος Κατσανέβας

Μετά την κατεδαφιστική πολιτική στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, στο στόχαστρο των «Θεσμών» έχει μπει η ελληνική βιομηχανία και ειδικότερα η φαρμακοβιομηχανία, ένας από τους λίγους εγχώριους παραγωγικούς κλάδους που παραμένει ενεργός, αν και σε διαδικασία συρρίκνωσης από την επιθετική επέλαση των πολυεθνικών. Με ειδικές ρυθμίσεις που προωθούνται αυτές τις ημέρες, μεθοδεύεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταστροφής της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων και της απόλυτης κυριαρχίας των πολυεθνικών εισαγωγέων. Κάθε άλλο παρά θα μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα όπως υποστηρίζεται. Όσο και αν ακούγεται εξωφρενικό, οι ρυθμίσεις στοχεύουν στη μείωση της τιμής των ελληνικών φαρμάκων, έτσι που

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ είχε δώσει πληροφορίες που θα απέτρεπαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Παρ' όλη την εχθρική στάση απέναντι στον Άσαντ από τους δυτικούς, υπάρχουν επαφές των μυστικών τους υπηρεσιών τους με το Συριακό καθεστώς, κάτι το οποίο θα είχε παραλίγο αποδώσει καρπούς στην περίπτωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, αποκαλύπτει με δημοσίευμά  η γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» (Die Welt). Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έγιναν πολλές συναντήσεις πρακτόρων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) της Γερμανίας με Σύρους, οι οποίες οργανώθηκαν από την έδρα της στη Βηρυτό και όπως φαίνεται, οι συνεργάτες της πήγαν για τις σχετικές συνομιλίες κατ΄ευθείαν στη Δαμασκό.Όπως γράφει η «Βελτ», η Συρία έδωσε μεταξύ άλλων και στοιχεία για δράστες των επιθέσεων που έγιναν αργότερα στο Παρίσι. Πρόκειται για τους αριθμούς 3.800 συριακών λευκών/κενών διαβατηρίων τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ- Άσαντ είχε δώσει

Στο ένα δέκατο της τιμής παραχωρεί τα ακίνητά του το ΤΑΙΠΕΔ



logo_1_gr
Απέρριψαν προσφορά 21,8 δις για το “Ελληνικό”, για να το δώσουν στα 915 εκατομμύρια. Μετά από ενδελεχή έρευνα, η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) είναι σε θέση να αποκαλύψει την φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε, έως και τις ημέρες μας, για τη λεηλασία του Δημόσιου πλούτου. Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, που απέστειλε ο Πρόεδρος της Κίνησης Βασίλης Αναστασόπουλος σ’ όλα τα αρμόδια Κρατικά και Δικαστικά Όργανα τα ακίνητα του Δημοσίου, που εκποιούνται, θα έπρεπε, σύμφωνα

Ευθανασία στον ΟΤΕ- RIP από την Deutsche Telekom – Τέλος ιστορίας μετά από 70 χρόνια OTE


telekomalbania-ibna-565x365
Οπως κάνει σε κάθε αποικία η πολυεθνική Deutsche Telekom βρίσκει τους ανάλογους Σημίτιδες και Παπανδρέου και αποκτάει (δεν αγοράζει) τον έλεγχο των τοπικών κρατικών εταιρειών τηλεπικοινωνίων, «κατεβάζει ταμπέλες» και γίνεται μονοπώλιο (βλέπε Χαρισαν τον ΟΤΕ και χάσαμε μόνο 1 δις ευρώ).Ετσι και στην Ελλάδα με σκανδαλώδεις μεθόδους άρπαξε

Νέες προειδοποιήσεις ότι μεταξύ των προσφύγων μετακινούνται και τζιχαντιστές


Πληθαίνουν οι φωνές ευρωπάιων πολιτικών και ιθυνόντων που προειδοποιούν ότι μετξύ των προσφύγων μετακινούνται και τζιχαντιστές προς την Ευρώπη. Μετά τον τ.Διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής της Αυστρίας Gert-Rene Polli ήταν η σειρά του ελβετού oμοσπονδιακού συμβούλου Ueli Maurer να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Εκτιμά ότι αυξήθηκε ο

Κεντρίσματα


Ρέ, ξεφτίλες, μιλούνια λάθρο μπούκαραν στὴν Ἑλλάδα καὶ οὔτε ἕναν (ἀριθ.1) δὲν στείλατε στὰ δικαστήρια γιὰ παράνομη εἴσοδο. 
Οὔτε ἕναν (1) δὲν χειροπεδιάσατε, οὔτε ἕναν δὲν σύρατε τσουβαλιαστόν, οὔτε ἕναν δὲν διαπομπεύσατε. 
Άπεναντίας, στήνατε πάρτυ ὑποδοχῆς, μαζί μὲ τὶς μπουκωμένες, μὲ τὸ ἀζημίωτο ΜΚΟ, παρέα μὲ τὶς ἀφιονισμένες συριζαίικες πριμαντόνες.Καὶ ρίξατε ὅλο τὸ ψωροκυριλέ ἀριστερο- φασιστικό μένος σας, πάνω στοὺς 8 φουκαράδες.

Ἐπειδὴ τόλμησαν καὶ τἄβαλαν μὲ τὸν σουλτᾶνο ἰσλαμοφασίστα δουλέμπορο Ἐρντογκάν, ὁ ὁποῖος σᾶς κάνει τὴν δουλειά, στέλνοντας πεσκέσια ἑκατομμύρια λάθρο καὶ τζιχαντιστές, γιὰ τὴν ἐπάνδρωση ὅλης τῆς ἰσλαμικῆς Πέμπτης φάλαγγας, στὴν Εὐρώπη.

Η σημαία της νέα ΠΦΑ


19 Ιουλ 2016

Ξεκινά η πώληση φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός υπέγραψε την υπουργική απόφαση, που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για δημιουργία της υποκατηγορίας Φαρμάκων Γενικής Διάθεσης (ΓΕΔΙΦΑ), δηλαδή μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) που θα μπορούν να πωλούνται και από σούπερ μάρκετ, υπό προϋποθέσεις. Ο κατάλογος των ΓΕΔΙΦΑ περιλαμβάνει 216 από τα συνολικά 1.582 ΜΗΣΥΦΑ. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, "η δημιουργία της υποκατηγορίας των ΓΕΔΙΦΑ αποτελεί μέρος της συμφωνίας του Αυγούστου του 2015 με τους θεσμούς.

Τι έδωσε ο Ερντογάν και απέφυγε το πραξικόπημα...

Παντελής Σαββίδης

Η πλειοψηφία των Ελλήνων αναλυτών εκτιμά ότι ο Ερντογάν εξήλθε ενισχυμένος της απόπειρας πραξικοπήματος αλλά προϊόντος του χρόνου θα γίνει σαφές πως ο Τούρκος πρόεδρος διεσώθη από την παρέμβαση του αρχηγού της 1ης Στρατιάς Ουμίτ Ντουντάρ που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη. Και η παρέμβαση αυτή έγινε αφού επι αρκετό διάστημα ο στρατηγός συνδιαλεγόταν με την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. 

Ο «κόφτης» μειώνει τις κύριες συντάξεις

Από 11 έως 722 ευρώ η «προσωπική διαφορά» στις νέες συντάξεις - Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων προβλέπει ότι οιπροσωπικές διαφορές είναι οι πρώτες που θα μηδενιστούν αν τεθεί σε εφαρμογή ο «κόφτης» Νέα απειλή προ των πυλών για τους συνταξιούχους που γλίτωσαν τις περικοπές στις κύριες συντάξεις. Ο επαναυπολογισμός του συνόλου των 4,5 εκατομμυρίων κύριων (2,9 εκατ.) και επικουρικών (1,6 εκατ.) καταβαλλόμενων συντάξεων άρχισε και οι προσωπικές διαφορές που εμφανίζονται φθάνουν τα 722 ευρώ!

18 Ιουλ 2016

Αντικαταθλιπτικά


Ποιὰ ἄσυλα, ποιοὶ ἱκέτες! Δὲν καταλαβαίνουν ἀπὸ δαῦτα οἱ Συριζαῖοι.-Γιὰ τοὺς Τούρκους, ποὺ ζήτησαν πολιτικό ἄσυλο, μιλάω. Τοὺς ὁποίους Γεροβασίλη καὶ Βίτσας «ἐξέδωσαν» πάραυτα, δηλώνοντας, περίπου, ὅτι  'ἀπεπειράθησαν νὰ καταλύσουν τὴν δημοκρατια".-Τὸ ποιὰ «δημοκρατία Ἐρντογκάν», δὲν τοὺς ἀπασχολεῖ. Τὸ ὅτι ἀνεβοκατεβάζει δικαστές μὴ ἀρεστούς, δὲν τοὺς απασχολεῖ. Τὸ ὅτι ἐξαφανίζει ἀντιπάλους δὲν τοὺς ἀπασχολεῖ.-Προτείνω οἱ ὀκτώ νὰ δηλώσουν ὅτι εἶναι σύριοι ἤ ἀφγανοί λάθρο, ἄν θέλουν νἄχουν μέλλον στό Τσιπραίικο.-Καὶ γιατί λεβέντες δὲν ζητᾶτε σὲ ἀντάλλαγμα, τὴν ἔκδοση τῶν δολοφόνων τῶν πιλότων μας; Ἤ τῶν ἀγνοουμένων μας; Κι’ὅταν μᾶς τοὺς παραδώσουν, τότε τὸ συζητᾶμε; Ἔ; Μήπως γιατί κάνει τζίζ;

Γιατί είμαστε τόσο ανεκτικοί;


Δημήτρης Βάρος

Η Ελλάδα έχει μπει στον όγδοο χρόνο της μνημονιακής υποτέλειας, έχοντας ήδη αποκτήσει χαρακτηριστικά ισοπεδωμένης από πόλεμο χώρας, όπου κανένα Σύνταγμα και κανείς νόμος δεν ισχύει. Μοιάζει να κυβερνάται από συμμορίες που λεηλατούν ασύστολα ένα φοβισμένο λαό.Ολοι οι Ευρωπαίοι συμφωνούν πως αν αντίστοιχα μέτρα παίρνονταν στις χώρες τους, θα είχαν απέναντί τους μια εξαιρετικά δύσκολα αντιμετωπίσιμη λαϊκή εξέγερση. Τι συμβαίνει και ο ελληνικός λαός  δείχνει τόσο ανεκτικός; Δύο πράγματα κατά τη γνώμη μου: η ανεπαρκής παιδεία και η έλλειψη αληθινών πολιτικών. Και για τα δύο

ΟΙ ΗΠΑ και η Γαλλία οι κύριοι δημιουργοί του Ισλαμικού Κράτους ενάντια στη Συρία, πληρώνουν περισσότερο από τις άλλες χώρες την εγκληματική τους στάση με αθώα θύματα μέσα στην επικράτειά τους



























Θεόδωρος Κατσανέβας

Είναι πλέον ευρύτερα γνωστό ότι, η Δύση για να ανατρέψει τον Άσαντ, ενίσχυσε με όπλα και χρήματα τον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», που δεν ήταν παρά ένα προκάλυμμα του Ισλαμικού Κράτους. Στην εμπροσθοφυλακή της μάχης ενάντια στον Άσαντ ήταν οι ΗΠΑ γιατί ο τελευταίος είναι σύμμαχος με τη Ρωσία και το Ιράν. Και η Γαλλία για τους ίδιους λόγους αλλά και επιπλέον επειδή είχε ιστορικές αποικιοκρατικές σχέσεις με τη Συρία και το Λίβανο. Στην σταυροφορία κατά του «κακού» Άσαντ,  πρωτοστάτησε φυσικά και η Τουρκία του Ερντογκάν που επιδιώκει την υπερκυριαρχία στην περιοχή και οι Σουνιτικές χώρες του κόλπου, κυρίως τη Σαουδική

Σημεία και τέρατα στα δάνεια ΜΜΕ και κομμάτων

Γιώργος Χαρβαλιάς

Μια ιστορία άθλιας πελατειακής πρακτικής που συνεχίστηκε, για να μην πω κορυφώθηκε, εν μέσω Μνημονίων. Είναι κρίμα πραγματικά που οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τη δανειοδότηση μέσων μαζικής ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων δεν παίρνουν μεγαλύτερη δημοσιότητα. Και πώς να πάρουν, θα μου πείτε, όταν οι καταθέσεις μαρτύρων αποκαλύπτουν την προνομιακή έως σκανδαλώδη μεταχείριση καναλιών και εκδοτικών συγκροτημάτων, ορισμένα από τα οποία ψυχορραγούν, αλλά εξακολουθούν να μονοπωλούν την «ενημέρωση» σε αυτό τον τόπο. Κατανάλωσα αρκετές ώρες διαβάζοντας, όσο πιο προσεκτικά μπορούσα, τα πρακτικά από την εξέταση εκπροσώπων των τραπεζών και πραγματικά σοκαρίστηκα από την πρωτοφανή «ελαστικότητα» με την οποία χορηγήθηκαν χρήματα του Ελληνα φορολογουμένου (γιατί περί αυτού πρόκειται) σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης,

Τι ακριβώς ήθελαν να... αλλάξουν στη χώρα οι «συνωμότες»

Μυρτώ Μπούτση

Ο (φερόμενος) υποκινητής απόστρατος συνταγματάρχης Μ. Κιοσέ και ο ρόλος του σκοτεινού ισλαμιστή Φετουλάχ Γκιουλέν! Τους στόχους και τα κίνητρα της ομάδας των συνταγματαρχών υπό τον απόστρατο Μουχαρέμ Κιοσέ, που επιχείρησε την ανατροπή του Ερντογάν, εξετάζουν οι αναλυτές. Κάποιοι σχολιάζουν ότι θέλησαν να προλάβουν τη συνταγματική αναθεώρηση του «σουλτάνου», που θα μετατρέψει την Τουρκία σε προεδρική δημοκρατία με δικές του υπερεξουσίες.

Τρελά λεφτά για τα Golden Boys των Βρυξελών

Οι Έλληνες βουλευτές που μόνιμα καταγγέλονται  για υψηλές αποδοχές και προνόμια είναι...φουκαράδες μπροστά στους εκλεκτούς της ΕΕ στις Βρυξέλες στο Βερολίνο και αλολλού. Τα Goden Boys των Βρυξελλών, οι γραφειοκράτες της ΕΕ που δεν είναι καν εκλεγμένοι από τους λαούς των κρατών που διαφεντεύουν. Και όμως οι απολαβές τους αποδεικνύονται τελικά πολλαπλάσιες των εκλεγμένων Ευρωπαίων ηγετών και των βουλευτών τους οποίους παραινούν και συνετίζουν. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και όλοι οι επίτροποι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού

Είναι το Ισλάμ, ηλίθιε, πίσω από τη σφαγή!


Φαήλος Κρανιδιώτης

Ενας μουσουλμάνος «Γάλλος» έλιωσε με νταλίκα δεκάδες αθώους. Κατέβηκε μετά από το φορτηγό και πυροβολούσε στο ψαχνό, πριν οι αστυνομικοί τον στείλουν να φάει πιλάφι με τον ρεσούλη του. Η περίπτωσή του, όπως και άλλων τρομοκρατών στην Ευρώπη, είναι απλά άλλο ένα πιστοποιητικό θανάτου της «πολυπολιτισμικότητας», της «διαφορετικότητας» και άλλες μπούρδες, για τις οποίες ανησυχούν οι Κουμουτσάκοι και οι Φίληδες.Δεν φταίει το Scania Intercooler, δεν φταίνε τα δύσκολα παιδικά χρόνια του ισλαμιστή φονιά, δεν φταίνε ο ρατσισμός, η αποικιοκρατία και άλλες ανοησίες,

Οι τζιχαντιστές ξεκοίλιασαν και έβγαλαν τα μάτια από τα θύματά τους στο Μπατακλάν


Η απόλυτη φρίκη στο Μπατακλάν: Οι τζιχαντιστές ξεκοίλιασαν και έβγαλαν τα μάτια από τα θύματά τους

Αγριότητες χωρίς προηγούμενο από τους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους - Αναφορές ότι βρέθηκε νεκρός με τα γεννητικά όργανα στο στόμα.Την απόλυτη κτηνωδία έζησαν στα χέρια των τζιχαντιστών τα θύματα των μακελάρηδων που βρήκαν

Πως θα μισήσουμε την Ευρώπη

Τάσος Καραμήτσος

Το παράκανε η τροϊκανικής εμπνεύσεως Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ασχέτως από κυβερνήσεις και ονόματα, αλλά για να το πούμε στη γλώσσα των ημερών... το τερμάτισαν οι άνθρωποι, με αποτέλεσμα να κάνουν μεγάλο κακό στην οικονομία και τη χώρα. Εξηγούμεθα: αν δει κανείς τα στατιστικά των  κατασχέσεων λογαριασμών (από

Η Αποστασία και τα Ιουλιανά του 1965 - Επετειακό αφιέρωμα .





Χρήστος Καπούτσης 

  Το καλοκαίρι του 1965, είναι ίσως η σημαντικότερη περίοδος της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.Το καλοκαίρι του 1965 συντελέστηκαν γεγονότα,  που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας και διαμόρφωσαν νέες πραγματικότητες.
Με τον όρο Αποστασία ή Ιουλιανά αναφέρεται στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας η περίοδος πολιτικής ανωμαλίας,  που ακολούθησε την αποπομπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου 1965 , έως την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών την 21η Απριλίου του 1967.
Η Ένωσης Κέντρου με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου είχε νικήσει στις

"Ψυχρός πόλεμος" ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία για το πραξικόπημα

Ένας έντονος παρασκηνιακός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά και τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων πως οι Αμερικανοί βρίσκονται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε στον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου χθες ότι οι ισχυρισμοί που έγιναν δημόσια περί εμπλοκής της Ουάσινγκτον στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ζημιώνουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, συμμάχους στο NATO. 

Τείχος στα σύνορα με την Συρία είχε αρχίσει να χτίζει η Τουρκία πριν το πραξικόπημα με απαίτηση της Ουάσιγκτον


Τείχος στα σύνορα με την Συρία υψώνει η Τουρκία

Στην προσπάθειά της να εξευμενίσει την Ουάσιγκτον και ύστερα πό απαίτηση της τελευταίας, η κυβέρνηση Ερντογκάν λίγο πριν από το πρόσφατο πραξικόπημα, είχε αρχίσει να χτίζει τείχος στα σύνορα με τη  Συρία για να περιοριστεί η είσοδος μαχητών του Ισλαμικού Κράτους προς την Δύση. Πλάκες ύψους τεσσάρων μέτρων έχουν τοποθετηθεί στις επαρχίες Κιλίς και Γκαζιαντέπ,

Έπρεπε να έρθει η ΠΦΑ για ζήσουμε πράματα και θάματα


17 Ιουλ 2016

Γιατί το Βερολίνο επιδιώκει το Grexit σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον που είναι αυτή που μας κρατά μέσα στην ευρωζώνη


Είναι πλέον δεδομένο ότι, το Βερολίνο επιδιώκει το Grexit, σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον που επιμένει στην παραμονή μας στην ευρωζώνηνα. Αυτή η διαπίστωση ανδεικνύει δύο σημαντικά θέματα. Πρώτον, πόσο κορυφαία παιδαριώδης και ανόητη ήταν  η πεποίθηση της ΠΦΑ των Τσίπρα-Βαρουφάκη ότι, το Βερολίνο "τρέμει" την αποχώρησή μας από την ευρωζώνη, γι’ αυτό και «εμείς θα...χτυπάμε το ζουρνά και αυτοί θα χορεύουν πεντοζάλι» όπως έλεγε με ηρωϊκό οίστρο ο Αλέξης.  Και δεύτερον ακόμα πιο σημαντικό, το γεγονός ότι, η Ελλάδα αποτελεί ένα σοβαρότατο εμπόδιο για τις φιλοδοξίες του Βερολίνου