29 Φεβ 2016

Πάση θυσία στο ευρώ;


Του Δημήτρη Μηλάκα

Ας δούμε λοιπόν, έχει φτάσει η ώρα, τι ακριβώς σημαίνει (και πόσο κοστίζει οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά) η θέση «πάση θυσία στο ευρώ» η οποία αποτελείκοινό παρονομαστή και σημείο «ομόνοιας» της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.Το βασικό επιχείρημα πίσω από το οποίο οχυρώνεται αυτή η αντίληψη (πάση θυσία στο ευρώ) είναι πολιτικό και συνοψίζεται στην εξής φράση: 
«Η Ελλάδα ως ισότιμο μέλος της ισχυρής οικονομικά και πολιτικά ευρωπαϊκής συμμαχίας, δεν είναι μόνη στο ασταθές διεθνές περιβάλλον και μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά της στο πλαίσιο των κανόνων που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και των αρχών της κοινοτικής αλληλεγγύης». 

Χωρίς σχολια....

Εμφάνιση ATT00091.pngΕμφάνιση ATT00091.png

Οι Τούρκοι εποικίζουν την Ελλάδα και την κυκλώνουν από την Αλβανία και τα Σκόπια




Την ώρα που η Τουρκία του νεο-Σουλτάνου Ερντογκάν προωθεί συστηματικά τον εποικισμό της Ελλάδας και την Ισλαμοποίησή της σύμφωνα και με το γνωστό δόγμα Οζάλ, η ίδια επιχειρεί τον διεμβολισμό μας από το βορρά προσεγγίζοντας ως ο μεγάλος αδελφός την Αλβανία και τα Σκόπια και υποθάλπτοντας τις γεωπολιτικές τους φιλοδοξίες σε βάρος μας.Τουρκικές εταιρείες κατασκεύασαν τους δύο διεθνείς αυτοκινητοδρόμους Πρίστινα-Τίρανα-Αδριατική και Πρίστινα-Σκόπια. Στην Αλβανία η τουρκία διαθέτει επενδύσεις 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, 296 επιχειρήσεις και πολεμικό ναύσταθμο στον Αυλώνα. Στο κέντρο των Τιράνων χρηματοδοτεί με 30 εκατομμύρια ευρώ ένα τζαμί το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια!Στα Σκόπια η κολοσσιαία τουρκική TAV Airports Holding διαχειρίζεται τα δύο μοναδικά αεροδρόμια «Μέγας Αλέξανδρος» της πρωτεύουσας

Αύξηση ΑΕΠ και εισοδημάτων 5-7% ετησίως,1,4 εκ, θέσεις εργασίας,προστασία καταθέσεων και δανειοληπτών με το πρόγραμμα στντεταμένης μετάβασης στη δραχμή


Αύξηση του ΑΕΠ και των εισοδημάτων κατά 5-7% το χρόνο, δημιουργία 1,4 εκ. θέσεων εργασίας, μείωση της ανεργίας κάτω του 12%, προστασία των τραπεζικών καταθέσεων και των δανείων, αποφυγή του υπερπληθωρισμού, μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, μαζί με πολλά άλλα ζητήματα περιλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα των 26 σημείων συντεταγμένης μετάβασης στη δραχμή.  
Στο πρόγραμμα  προτείνεται μια αρχική μεταβατική περίοδος με στάση πληρωμών και έκδοση προσωρινού ηλεκτρονικού χρήματος  με ισοτιμία 1/1 προς το ευρώ . Αυτό είναι αναγκαίο για την αρχική φάση των διαπραγματεύσεων  με τους Εταίρους, για το φιλικό Grexit, προσωρινό ή μόνιμο. Η δυνατότητα άμεσης παροχής ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, αποτελεί το κλειδί για αποτελεσματική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, οι οποίοι δε θα μπορούν έτσι να ανοιγοκλείνουν εκβιαστικά τον κρουνό παροχής χρήματος όπως κάνουν τώρα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι είναι συνετό να υπερεκτιμήσουμε τις απαιτήσεις και προσδοκίες μας, αγνοώντας τη γεωπολιτική υπεροπλία των δανειστών.

Έξοδος από την κρίση με συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή-Συνέντευξη Θ.Κατσανέβα στο Kontra Channel,

KONTRA CHANNEL--ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Περιοχή συνημμένων

Τσίπρας-Ψυχάρης: Αποκωδικοποιώντας ένα θλιβερά δημόσιο ξεκατίνιασμα


Γιώργος Κασιμέρης. Καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Wolverhampton της Αγγλίας με ειδίκευση σε θέματα Πολιτικής Βίας και Τρομοκρατίας.

Αν υπήρχαν «Χρυσά Βατόμουρα» δημοσιογραφίας τότε η υποψηφιότητα του κειμένου «Ο ηγέτης, ο εκδότης και... η γάτα των Ιμαλαΐων» από το Βήμα της Κυριακής που μόλις πέρασε θα ήταν το μεγάλο φαβορί να κερδίσει. Τα Χρυσά Βατόμουρα, για εκείνους που δεν γνωρίζουν, είναι τα αντιβραβεία των Όσκαρ, τα οποία «βραβεύουν» τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς.
Σύμφωνα λοιπόν με το οικτρά κακογραμμένο και βασανιστικά μακροσκελές δημοσίευμα του Βήματος, η εφημερίδα «αποκαλύπτει» (δικά μου, τα εισαγωγικά) σειρά μυστικών συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Δημοσιογραφικου Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρο Ψυχάρη το 2014, λίγο προτού δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στην εξουσία, όπου ο μελλοντικός Πρωθυπουργός της Ελλάδας ζητάει την πολιτικο-δημοσιογραφική στήριξη του ΔΟΛ. Ξαφνιαστήκατε; Εγώ, πάντως, καθόλου.
Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Βήματος, κατά διαβολική σύμπτωση έρχεται λίγες μέρες μετά την ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά του εκδότη ΔΟΛ, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Π. Αθανασίου, για προσωπικά δάνεια που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης ύψους περίπου 57εκατ. ευρώ! Ξαφνιαστήκατε; Εγώ, πάντως, καθόλου.

Αλήθεια ή ψέματα ;Τσίπρας σε Ψυχάρη : 'Οταν κερδίσουμε την εξουσία θα σου χαρίσω τα δάνεια θα σου δώσω ολόκληρο το Mega


Δημοσιεύουμε με επιφύλαξη το παρακάτω κείμενο από το papaionnou-giannis.net που υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε μυστικές συναντήσεις του με τον μεγαλοεκδότη Σταύρο Ψυχάρη, δεσμεύτηκε να του παραχωρίσει "γην και ύδωρ", την ίδια ώρα που κατήγγειλε μαινόμενος τη...διαπλοκή. Το Βήμα της Κυριακής εξιστορεί γεγονότα σύμφωνα με την εκδοχή Ψυχάρη που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αληθεύουν. Γιατί αν αληθεύουν το επιλεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της ΠΦΑ είναι ένα πελώριο κουρελόχαρτο  : Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική… «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του. – «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα». – «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;». – «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…». – «Τι του δώσατε;». – «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;». *** Η ειρωνεία

Με εντολή Φίλη! Ανεπιθύμητος στα σχολεία ο Μητροπολίτης Μεσογαίας...


Ανεπιθύμητος να επισκεφθεί και να μιλήσει σε σχολείο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίστηκε από καθηγητές και με εντολή του Υπουργείου Παιδείας και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος!

Την είδηση επιβεβαίωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος μιλώντας για "διωγμό που έχει αρχίσει ανεπίσημα και προχωρεί να επισημοποιηθεί".

Οδεύουμε στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε αποθήκη εποίκων και Ισλαμικό κράτος


Οδεύουμε στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε αποθήκη εποίκων και Ισλαμικό κράτος. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τους κεντρικούς σχεδιασμούς του Βερολίνου, αφού η Ελλάδα της ΠΦΑ επιμένει στην παραμονή της στο ευρώ και κυρίως στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων για τους έποικους. Το παρακάτω άρθρο του Βασίλη Καπούλα από την pronews.gr με σύνοψη έγκυρων πληροφοριών για την πολιτική που προωθεί το Βερολίνο με πρωτομάστορα τον υπερυπουργό Βόλφαγκ Σόϊμπλε, αναδεικνύει έστω συγκεκαλυμένα αυτήν την εφιαλτική προοπτική στο κοντινό μέλλον. Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του στην κυβέρνηση και στον πολιτικοδημοσιογραφικό χώρο από μια τέτοια τραγική εξέλιξη για την Ελλάδα είναι τεράστιες, αφού επιμένει στην πολιτική της ανοιχτής πρόσκλησης για όποιον επιθυμεί να έρθει εδώ και να γίνει Ευρωπαίος. Επειδή στην Ευρώπη οι κανονικές κυβερνήσεις που υπάρχουν εκεί δεν αποδέχονται την εθνολογική αλοίωση των χωρών τους, αυτό θα συμβεί εδώ όπου έχουμε μια εξωγήϊνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι, απεχθάνεται την ελληνικότητα της χώρας μας. Αλλά στην περίπτωση αυτή υπάρχει και το Γουδί....Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιο το άρθρο του Βασίλη Καπούλα.

Ερντογάν: Δε σέβομαι την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε  πως δεν "σέβεται" την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο επέτρεψε την αποφυλάκιση δύο δημοσιογράφων.

"Δεν είμαι σε θέση να εγκρίνω αυτή την απόφαση. Το λέω πολύ καθαρά: δεν τη σέβομαι", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προτού αναχωρήσει για επίσκεψη σε χώρες της δυτικής Αφρικής.

28 Φεβ 2016

Πώς οι ΗΠΑ ανά πάσα στιγμή τινάζουν στον αέρα τη Γερμανία

Ο μοχλός πίεσης της Deutsche Bank και τη αποφυγή της έκρηξης μέχρι νεωτέρας... 
Η μετοχή της ατμομηχανής του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος μετά την ελεύθερη πτώση δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί. Το «χαρτί» των 26 ευρώ στο τέλος του 2015 βρέθηκε τον τελευταίο μήνα στο μάτι του κυκλώνα και πλέον αναπαύεται στα... κάρβουνα των 15 ευρώ. Πηγές της χρηματιστηριακής αγοράς σημειώνουν ωστόσο ότι «η φουρτούνα για τη Deutsche Bank δεν τελείωσε. Τουναντίον, μάλλον τώρα αρχίζει», υπογραμμίζοντας ότι οι ισορροπίες είναι πολύ εύθραυστες για τη γερμανική τράπεζα που δείχνει να περιμένει την επόμενη κακή είδηση για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε τον κατήφορο.
Η Deutsche Bank γίνεται μετά και τη Volkswagen, μία δεύτερη αχίλλειος πτέρνα του γερμανικού imperium.

26 Φεβ 2016

Μαγική εικόνα : Ποσοστό 10-12% του ΑΕΠ ή 18-20 δις καλούμαστε να πληρώνουμε ετησίως στους δανειστές-βασανιστές μέσα στην ευρωζώνη



Θεόδωρος Κατσανέβας

Μαγική εικόνα ή μήπως οι αλλοπαρμένοι κυβερνώντες τη χώρα μας, οι θεσμικοί και κυρίως οι εξωθεσμικοί,έχουν μετατραπεί σε θαυματοποιούς ; Το κολοσιαία ποσό των 18-20 δις ετησίως, δηλ. το 10-12% του ΑΕΠ καλείται να καταβάλλει η Ελλάδα στους δανειστές-βασανιστές, ως αντίτιμο για την παραμονή μας στον «ευρωπαράδεισο». Αν θέλετε το ευρώ πάση θυσία, τότε πρέπει να δεχτείτε και τους κανόνες της ευρωζώνης που δεν επιδέχονται μονομερή ελάφρυνση του χρέους, μας λέει το Βερολίνο που κρατά την μπαγκέτα του αρχιμουσικού και εμείς χορεύουμε καρσιλαμά όπως θα έλεγε και ο Αλέξης. Συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους θα αρχίσουν μόνο αφού εκπληρωθούν όλες οι δέσμευσης της συμφωνίας του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει μαχαίρι στις συντάξεις, μισθούς,εισοδήματα, ανελέητη φορο-καταιγίδα, ατέλειωτα χαράτσια, εκποιήσεις δανείων μισοτιμής από τους Γύπες των αγορών που υφάρπαξαν τις ελληνικές τράπεζες έναντι πινακίου φακής κλπ.

Πρόγραμμα εξόδου από την κρίση με συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα και επιμέρους μέτρα πολιτικής

Τα τελευταία  χρόνια,  η επιστημονική μας ομάδα έχει εκπονήσει μελέτες, βιβλία, άρθρα, συγκροτημένα και τεκμηριωμένα σχέδια για το όλο θέμα της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα αντλώντας και από την πλούσια σχετική ελληνική και διεθνή εμπειρία. Στα πλαίσια των τελευταίων εξελίξεων, παρουσιάζουμε εδώ το  τελευταίο ολοκληρωμένο  πρόγραμμα   26 σημείων συντεταγμένης  μετάβασης στη δραχμή ύστερα από τελική  επεξεργασία όλων των σημερινών δεδομένων και παρατηρήσεων από συνεργάτες και φίλους.[1]  Η μετάβαση στη δραχμή  είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία όσο και πρακτικά εφαρμόσιμη. Αναγκαία γιατί έχει πλέον φανεί ολοκάθαρα ότι, η χώρα μας , με τις σημερινές  πολιτικές ακραίας λιτότητας σε συνδυασμό με το υπερτιμημένο ευρώ, κατολισθαίνει συνέχεια στον οικονομικό Καιάδα, χωρίς καμιά  ελπίδα ανάκαμψης.

Είναι εντελώς εξωπραγματικό να απαιτείται από την χώρα να έχει πλεόνασμα άνω του 10% του ΑΕΠ ετησίως δηλ. 18-20δις ευρώ-ποσό που παιτείται για να αποπληρώσει τα διαρκώς αυξανόμενα χρέη της. Το φιλικό Grexit είναι πρακτικά εφαρμόσιμo σήμερα, αφού αυτό εντάσσεται στα σχέδια του Βερολίνου για τη  δημιουργία σκληρού πυρήνα ελεγχόμενης ευρωζώνης  και  ισχυροποίησης του ευρώ  έναντι του δολαρίου. Και επί πλέον γιατί η  Προτεσταντικού τύπου  σιδηρά   πειθαρχία που μας επιβλήθηκε  ήταν χρήσιμη για  να μην επαναληφθούν δικά μας λάθη του παρελθόντος. 

Η  συντεταγμένης μετάβαση στο εθνικό νόμισμα είναι η μόνη εφικτή και αποτελεσματική οδός εξόδου από την κρίση, με μελετημένη και σοβαρή προοπτική για ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ και των εισοδημάτων κατά 5-7%,δημιουργία 1,4 εκ. θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας κάτω του 12%, συγκράτηση του πληθωρισμού κάτω του 8%, προστασία των καταθέσων και των δανειοληπτών,αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και ανάτασης της χώρας σε μια νέα πραγματικά ελπιδοφόρα πορεία στο μέλλον. Σε αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα δεν έχει καμιά ελπίδα επιβίωσης. 

Γιατί το Βερολίνο επιδιώκει το Grexit σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον που είναι αυτή που μας κρατά μέσα στην ευρωζώνη

Οι τελευταίες αποκαλύψεις της εφημερίδας Καθημερινή, της λόγιας εφημερίδας του Μπάμπη και του καθεστώτος, εκτός των άλλων, αποκαλύπτουν όλο το παρασκήνιο με την επιμονή των Γερμανών να μας σπρώξουν έξω από το ευρώ και την επιμονή της Ουάσιγκτον να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Παράλληλα αναδεικνύουν δύο σημαντικά θέματα. Πρώτον, πόσο κορυφαία παιδαριώδης και ανόητη ήταν  η πεποίθηση της ΠΦΑ των Τσίπρα-Βαρουφάκη ότι, το Βερολίνο "τρέμει" την αποχώρησή μας από την ευρωζώνη, γι’ αυτό και «εμείς θα...χτυπάμε το ζουρνά και αυτοί θα χορεύουν πεντοζάλι» όπως έλεγε με ηρωϊκό οίστρο ο Αλέξης.  Και δεύτερον ακόμα πιο σημαντικό, το γεγονός ότι, η Ελλάδα αποτελεί ένα σοβαρότατο εμπόδιο για τις φιλοδοξίες του Βερολίνου που στοχεύουν στη δημιουργία ενός στενού ισχυρού γερμανικού πυρήνα της ευρωζώνης. Ενάντια σ΄αυτήν την προοπτική, εναντιώνεται η Ουάσιγκτον γι΄αυτό και επέμενε και επιμένει μέχρι υστερίας για την παραμονή μας στο ευρώ, κάτι που λογικά δεν την αφορά

Έρχεται η γκροτέσκα Λεβέντικη Οικουμενική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της καταστροφής


Πέτρος Ιωάννου

Τα κουκιά δε βγαίνουν.Οι αγρότες έχουν στριμώξει την κυβέρνηση.Το ασφαλιστικό είναι μια καυτή πατάτα που δύσκολα περνά. Οι ψήφοι  των προβατοειδών βουλευτών δε μαζεύονται. Κάποιοι δεν αντέχουν άλλο τον προσωπικό τους διασυρμό. Το ξύλο που εισπράτουν, οι βρισιές που δέχονται όπου εμφανιστούν,  ξεπερνούν τις αντοχές τους.. Δεν όλοι όλοι τόσο χοντρόπετσοι όπως οι Τσιπροκαμένοι. Το κατοχικό καθεστώς ετοιμάζει το σχέδιο Ω, ναι αυτό που θυμίζει το γνωστό βαθύ λαρύγκι! Οδεύουμε ολοταχώς στη  δημιουργία μιας γκροτέσκας Λεβέντικής οικουμενικής κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της καταστροφή της χώρας που επιτελεί με θαυμαστή επιμέλεια και συνέπεια η ΠΦΑ και οι στα τέσσερα ΑΝΕΛ. Για το σκοπό αυτό προβάρει Υπουργικό κουστούμι ο Βασίλης Λεβέντης, ο γραφικός και κουτοπόνηρος πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων. Τον οποίο έχει πρωθήσει και προωθεί πληθωρικά και ανενδοίαστα η διαπλοκή στην  απελπισμένη προσπάθειά της να συμπληρώσει

Συζήτηση για το μεταναστευτκό με τους Χρήστο Χαλαζιά,Γρηγόρη Πέτρου,Δημήτρη Ήσυχο


Αυτό θα πει Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη : Σλοβενία, Αυστρία, Σκόπια, Σερβία και Κροατία "κλείνουν" τα σύνορά τους

Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των Αρχηγών της Αστυνομίας της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας, για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών σε 580 άτομα την ημέρα ανακοίνωσε η σλοβενική αστυνομία.Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αστυνομικοί αρχηγοί δήλωσαν ότι είναι "υποχρεωμένοι να περιορίσουν τις ημερήσιες διελεύσεις μέσω των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε έναν αριθμό που θα δίνει τη δυνατότητα να ελέγχεται κάθε μετανάστης σύμφωνα με τους κανόνες του Σένγκεν".

Ο Μάρξ, η εθνομηδενιστική αριστερά και η Ισλαμοποίηση της Ελλάδας


 
 «Η μετανάστευση είναι το μέσο για τη διαιώνιση της σκλαβιάς.....Ο Σοσιαλισμός αντιπαθεί την ελεημοσύνη  για την ταπείνωση στην οποία υποβάλλουν τα άτομα που έχουν ανάγκη και γιατί ενσταλάζουνε μέσα τους το μίσος. Και επιπλέον, γιατί σε μια χώρα όπου υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη οι ελεημοσύνες είναι περιττές. Και όσοι αρέσκονται στο ρόλο του καλού Σαμαρείτη, ας μην ξεχνούν ότι δε θα υπήρχαν καλοί Σαμαρείτες, αν δεν υπήρχαν ληστές. Οι σωτήρες και οι ελευθερωτές ίσως είναι λαμπροί για μυθιστορήματα και αγιογραφίες, μια όμως που δεν είναι δυνατόν να υπάρχουνε χωρίς αμαρτωλούς και θύματα, είναι κακά κοινωνικά συμπτώματα...».Τάδε έφη Κάρλ Μάρξ όπως και ανάλογες διακηρύξεις της Σοσιαλιστικούς διεθνούς. Τότε που ο Σοσιαλισμός δεν είχε μαγαριστεί από πολυπολιτισμικούς κοσμοπολίτες ή εν συγχύσει τελούντες αριστερούς. Οι οποίοι έχουν λησμονήσει  ότι, η ελεημοσύνη και η φιλανθρωπία είναι υποπροϊόν των νεοφιλελεύθερων, πολυπολιτισμικών κοσμοθεωριών και δε συνάδει  με την πραγματική αριστερά.
«Η φιλανθρωπία σκοτώνει την κοινωνία έχει πει ο Λένιν». Και αυτό γιατί προφανώς αποτελεί μια βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας από τη φτώχεια και τη δυστυχία. Τόσο απλά και αυτονόητα αλλά

Μητροπολίτης Σεραφείμ : ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είναι το πρώτο θύμα του Ισλάμ

Ήπια και εμπεριστατωμένη απάντηση όπως αρμόζει σε ιερωμένο έδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, σε σχέση με τις πρόσφατες επιθετικές δηλώσεις του τελευταίου ότι, ο κ. Σεραφείμ «είναι για ξύλο».Σε ανακοίνωσή που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «ο αξιότιμος Κύριος Δήμαρχος αποδεικνύεται ότι δεν ανέχεται την κριτική και η δημοκρατική του ευαισθησία εμπεριέχει και το "ξυλοκόπημα" των αντιφρονούντων», ενώ τονίζει ότι ο κ. Μπουτάρης «τόσο πολύ σέβεται την ελευθερία εκφράσεως των συνανθρώπων του και τις διακηρυγμένες αρχές των κομμάτων που τον στήριξαν».Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα είναι το πρώτο θύμα του Ισλάμ, λόγω των απόψεων ελευθεριότητας που εκφράζει.Όπως υποστηρίζει, ο Γιάννης Μπουτάρης, «αγνοεί ότι το ιδεολόγημα του Ισλάμ, όπως φαίνεται από το κείμενό του, θα είναι και το πρώτο θύμα, λόγω των απόψεων ελευθεριότητας που εκφράζει, εάν συνοικήσει με χιλιάδες μουσουλμάνους στην συμπρωτεύουσα, όπως εύχεται».

Νέα αύξηση φόρων, με μείωση εσόδων και «χτύπημα» στην επιχειρηματικότητα

Ισχυρό πλήγμα στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση στο επιχειρείν έχει προκαλέσει η υψηλή φορολογία σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις που θεσπίζονται ετησίως, αναγκάζοντας πολλές από αυτές να μετακομίζουν στα Βαλκάνια ή να σκέφτονται την αλλαγή της φορολογικής έδρας
Ισχυρό πλήγμα στις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση στο επιχειρείν έχει προκαλέσει η υψηλή φορολογία σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες επιβαρύνσεις που θεσπίζονται ετησίως, αναγκάζοντας πολλές από αυτές να μετακομίζουν στα Βαλκάνια ή να σκέφτονται την αλλαγή της φορολογικής έδρας.

Η χειραγώγηση των μαζών από τους διαπλεκόμενους αργυρώνυτους δημοσιογράφους

                                                                                    Ιάκωβος Ιωάννου
Δημοσιογράφος είναι, με βάση την «ετυμολογία» της λέξης,  ο οποιοσδήποτε γράφει δημόσια – στην πραγματικότητα όμως, όσον αφορά την Ελλάδα, κυρίως όσοι ανήκουν στην ΕΣΗΕΑ, η οποία λειτουργεί «προς όφελος» των μελών της. Οι δημοσιογράφοι διακρίνονται σε αυτούς που «μεταφέρουν» απλά ειδήσεις, χωρίς να τις «εμπλουτίζουν» με τις υποκειμενικές τους απόψεις, στους ερευνητές ειδικών περιπτώσεων (σκάνδαλα, εταιρείες, πολιτικούς, δικαστικές υποθέσεις κλπ.), στους «αναζητούντες την αλήθεια» μέσω συνεντεύξεων που πολύ συχνά είναι «στημένες» (image makers) , σε αυτούς που καταγγέλλουν τους πάντες και τα πάντα (συναντώνται κυρίως στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα και στα μικρά ραδιόφωνα), με στόχο την αύξηση του αναγνωστικού ή τηλεοπτικού τους μεριδίου, οπότε τη διαφημιστική τους άνοδο  κοκ.

Αδειάζουν οι τράπεζες από καταθέσεις

Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησαν τον Ιανουάριο μετά από αύξηση 2% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες μειώθηκαν κατά 1,15 δισ. ευρώ ή κατά 0,9% έναντι του Δεκεμβρίου, στα 122,23 δισ. ευρώ.Είχαν αυξηθεί στα 123,38 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο.Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 512 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 210 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Μειοψηφία οι Έλληνες στην Ελλάδα που χάνει τη Θράκη και το μισό Αιγαίο

meiopsifia-oi-ellines
Παραμένει εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μουσουλμάνες μετανάστες-έποικους με την Ευρώπη να συμπεριφέρεται λες και θέλει να βγάλει όλα τα «κόμπλεξ» της απέναντι στην Ελλάδα.Η κυβέρνηση όμως έδωσε πατήματα. Εφάρμοσε την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» και τώρα όλοι οι υπόλοιποι της τα κλείνουν. Διαφήμισε την χώρα σε χιλιάδες μουσουλμάνους και τώρα όλοι συνωστίζονται στα εδάφη μας με την Τουρκία να στέλνει ακόμα περισσότερους.

Από Χώρα, χώρος

                                                                               Χρήστος Αποστολίδης

Εμβρόντητοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την Πατρίδα μας να έχει μετατραπεί με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα απέραντο hot spot, χωρίς να υπάρχει, έστω και θεωρητικά, η οποιαδήποτε ορατή προοπτική εξόδου από τα χειρότερα που έρχονται με κινηματογραφική ταχύτητα. Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, ουδόλως βοήθησε, ενόψει της άρνησης της τουρκικής πλευράς για συνεργασία και της έλλειψης διάθεσης από την μεριά της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας για άσκηση πίεσης και επιβολή κυρώσεων προς την τουρκική πλευρά.

Ελλάς το μεγαλείο σου.....


Κρούγμαν : η έξοδος ευρώ θα ήταν καλύτερη επιλογή.

Σε συνέντευξη στη γερμανική έκδοση του «Business Insider» ο  Νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, σχολίασε αρνητικά  την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ευρωπαϊκή οικονομία και απαριθμεί τα λάθη της ευρωπαϊκής ηγεσίας στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.«Η ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της υπήρξε πολύ αδύναμη και με καταστροφικές συνέπειες για τη Νότια Ευρώπη. Θα έλεγα ότι οι επιπτώσεις φτάνουν πολύ βαθιά. Δεν είναι μόνο ότι υπάρχει ένα τεράστιο κόστος σε ό,τι αφορά στη μείωση της παραγωγής και στην απώλεια θέσεων εργασίας», εξηγεί ο νομπελίστας οικονομολόγος και προσθέτει:

25 Φεβ 2016

Πέντε προτάσεις για το προσφυγικό




Ο Α. Αλαβάνος, σε συνέντευξή του στην ert-open και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για το προσφυγικό, μεταξύ άλλων ανάφερε και τα εξής:  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ένα ακόμα τομέα εκτός της οικονομίας αποδεικνύει, με πολύ πικρό τρόπο και έντονα αισθητό στην Ελλάδα, τον επικίνδυνο προσανατολισμό, την πλήρηανικανότητά και την ανικανότητά της να συγκροτήσει μια υπεύθυνη, δίκαιη και δημοκρατική κοινή πολιτική: στο προσφυγικό. Όσες και όσοι έχουν την άποψη ότι «με την παρουσία μας στους θεσμούς της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μπορεί να υποφέρουμε από τις εξοντωτικές συνθήκες των μνημονιακών προγραμμάτων, τουλάχιστον όμως έχουμε εξασφαλισμένη την γεωστρατηγική μας ασφάλεια», ας το ξανασκεφτούν. Ας δουν ότι ακριβώς η ανερμάτιστη πολιτική των Βρυξελλών βαθμιαία ρίχνει και την Ελλάδα μέσα στη δίνη της γεωστρατηγικής κρίσης στη Συρία, το Ιράκ μέχρι και το απόμακρο Αφγανιστάν. Οι αρνητικές συνέπειες των διάφορων επικίνδυνων και αποδιοργανωμένων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας μάλιστα αρχίζουν να συμπλέκονται και να αλληλοτροφοδοτούντια, όπως

Παρουσίαση του προγράμματος μετάβασης στη δραχμή απόψε το βράδυ 11,30μμ-12 στο Kontra Channel

Απόψε το βράδυ  Παρασκευή 26/2/2026 στις 11,30μμ-12μ. στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" στο Kontra Channel, ο Θόδωρος Κατσανέβας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση με συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή.

Πως μπορεί να αποτραπεί η Ισλαμοποίση της Ελλάδας με μετάβαση στο εθνικό νόμισμα και συναφή μέτρα

Θέοδωρος Κατσανέβας

Ο εποικισμός της χώρας μας από τους εισβολείς μετανάστες και πρόσφυγες και η μετατροπή της σε Ισλαμικό κράτος, γεγονός που αποτελεί πλέον μια ισχυρά ορατή προοπτική στο κοντινό μέλλον, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με μια σειρά από μέτρα, με επίκεντρο τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Με τη συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή όπως έχουμε αναπτύξει σε άλλα κείμενά μας, που πρώτη παρουσίασε η Freepen, μόνο οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν να εξάγουν συνάλλαγμα με ίδιους όρους όπως και οι Έλληνες πολίτες, προσκομίζοντας το πόθεν έσχες των χρημάτων τους. Οι παράνομοι μετανάστες δε θα μπορούν να το κάνουν και αυτό δίνει λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα που υποσκάπτει την εθνική υπόσταση της χώρας. Για να έχει αποτέλεσμα η πρόταση που δεν εμπεριέχει βίαιες καταστάσεις, θα πρέπει ασφαλώς να τηρηθεί με απόλυτη ευλάβεια και αυστηρότητα.

Απλά ερωτήματα προς τους ευρωτρομοκράτες

Η πλήρης κυβερνητική υποταγή στο Ευρωϊερατείο με την υπογραφή ενός τρίτου τρισχειρότερου μνημόνιου ήταν και είναι η φυσική κατάληξη στο αδιέξοδο του ευρω – μονόδρομου. Ύστερα από εφτά χρόνια ευρωτραγωδίας, τώρα, μπροστά στις επερχόμενες ιστορικές εκλογές, αντί να απαντάμε μόνο σε τρομολαγνικές ερωτήσεις για τα δήθεν δεινά που θα επιφέρει η μετάβαση στη δραχμή, οφείλουμε να ρωτήσουμε και εμείς, μεταξύ πολλών άλλων:
Η πλήρης κυβερνητική υποταγή στο Ευρωϊερατείο με την υπογραφή ενός τρίτου τρισχειρότερου μνημόνιου ήταν και είναι η φυσική κατάληξη στο αδιέξοδο του ευρω – μονόδρομου. Ύστερα από εφτά χρόνια ευρωτραγωδίας, τώρα, μπροστά στις επερχόμενες ιστορικές εκλογές, αντί να απαντάμε μόνο σε τρομολαγνικές ερωτήσεις για τα δήθεν δεινά που θα επιφέρει η μετάβαση στη δραχμή, οφείλουμε να ρωτήσουμε και εμείς, μεταξύ πολλών άλλων:1) Γιατί σήμερα ζούμε πολύ χειρότερα, από τις εποχές που είχαμε τη δραχμή; 2) Πότε στην ιστορία μας, εκτός από περιόδους πολέμων και εμφυλίων, ζήσαμε τέτοια τραγωδία όπως η σημερινή; 3) Γιατί, εκτός από εμάς και οι  άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου στην ευρωζώνη, παραπαίουν;  3) Γιατί, μεγαλώνει συνέχεια το χρέος παρ’ όλα τα κουρέματα, και την ανελέητη λιτότητα;  4) Υπάρχει άλλη περίπτωση διεθνώς που η ύφεση είχε τέτοιο βάθος και διάρκεια όπως αυτή στην Ελλάδα σήμερα;

Πως μπορούμε να βγούμε απο την κρίση με συντεταγμένη μετάβαση στη δραχμή


Η μετάβαση στη δραχμή  είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε αναγκαία όσο και πρακτικά εφαρμόσιμη. Αναγκαία γιατί έχει πλέον φανεί ξεκάθαρα ότι η χώρα μας, με τις σημερινές  πολιτικές ακραίας λιτότητας που επιβάλλουν οι δανειστές, σε συνδυασμό με το υπερτιμημένο ευρώ, κατολισθαίνει συνέχεια στον οικονομικό Καιάδα, χωρίς καμιά  ελπίδα ανάκαμψης. Και είναι πρακτικά εφαρμόσιμη, αφού αυτό εντάσσεται στα σχέδια του Βερολίνου για τη  δημιουργία σκληρού πυρήνα ελεγχόμενης ευρωζώνης  και  ισχυροποίησης του ευρώ  έναντι του δολαρίου. Και επί πλέον γιατί, η  Προτεσταντικού τύπου  σιδηρά   πειθαρχία που μας επιβλήθηκε  ήταν κατά κάποιο τρόπο χρήσιμη για  να μην επαναληφθούν δικά μας λάθη του παρελθόντος.Το βασικό πρόγραμμα  εξόδου απο την κρίση με συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα  που έχει εκπονηθεί από την επιστημονική μας ομάδα έχει ως εξής  :

Ανοιχτή επιστολή αποχώρησης από το ΕΠΑΜ του Σταύρου Κατσούλη


Αγαπητοί συναγωνιστές, βρίσκομαι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την οριστική και αμετάκλητη αποχώρησή μου από το ΕΠΑΜ, ως μέλος, φίλος και ψηφοφόρος. Οι λόγοι γι’ αυτό θα αναφερθούν παρακάτω.Πριν γράψω οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους "απλούς" συναγωνιστές μου στο ΕΠΑΜ. Η διαφωνία μου βρίσκεται με το υπάρχον κεντρικό πολιτικό όργανο και τον υποτιθέμενο "φυσικό ηγέτη" του, ο οποίος «ηγέτης» έχει πλέον παραμερίσει όλα αυτά που ισχυριζόταν ότι πίστευε και το οποίο «όργανο» απέδειξε ότι δεν ενδιαφέρεται για απολύτως τίποτα, εκτός από το να βρίσκονται αυτοί στον έλεγχο της συλλογικότητας που λέγεται ΕΠΑΜ.

Έγραψα «Καληνύχτα Ελλάδα» πριν τα «Μνημόνια» & το «Μεταναστευτικό!...»

Γιώργος Πιπερόπουλος, Καθηγητής  

Δημοσιεύοντας το βιβλίο μου με τίτλο «Καληνύχτα Ελλάδα» τέλος καλοκαιριού του 2008 είχα «κατηγορηθεί» από φίλους και φίλες στα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα ΜΜΕ ότι ήμουν απροσδόκητα απαισιόδοξος!.. 

Τον Δεκέμβριο σκοτώθηκε ο έφηβος Αλέξης Γρηγορόπουλος, «κάηκε» η Αθήνα (και όχι μόνο) και κάποιοι αναρωτήθηκαν μήπως ήταν προφητικό το βιβλίο μου…

Η Τσεχία εξετάζει Czexit αν γίνει Brexit!




Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Μπόχουσαλβ Σομπότκα, ανέφερε εμφατικά ότι, σε περίπτωση που η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ,επιλεγεί δηλ. το Brexit, δεν θα αργήσει να ξεκινήσει στη χώρα του και συζήτηση για... Czexit, δηλαδή αποχώρηση της Τσεχίας από την ΕΕ."Ο αντίκτυπος υπάρχει κίνδυνος να είναι αληθινά τεράστιος", υπογράμμισε ο Σομπότκα στο τσεχικό πρακτορείο ειδήσεων CTK, πριν προειδοποιήσει ιδιαίτερα για τις οικονομικές συνέπειες και για τις συνέπειες στον τομέα της ασφάλειας μιας ενδεχόμενης αποχώρησης της χώρας του από την ΕΕ.

Παράλληλο πρόγραμμα: 1,790 δις - 99 εκατομμύρια = Απάτη (“αριστερή”)…

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές εξαπάτησης: Οι κονκισταδόρες κουνούσαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Οι μικρεμποράκοι της προπαγάνδας βαφτίζουν την λαχανίδα για κρέας. Και οι απατεωνίσκοι όλων των εποχών πουλάνε τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
    Οι σημερινοί κυβερνώντες μας δεν έχουν κάποια προτίμηση. Χρησιμοποιούν όλες τις μεθόδους.
    Οι τελευταίες επιδόσεις τους στον τομέα της πολιτικής απατεωνιάς καταγράφηκαν στην συζήτηση στη Βουλή για το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα».

Ψαλιδίζονται τα ΕΦΑΠΑΞ με σφραγίδα Κατρούγκαλου

Έγγραφο του υπουργού Εργασίας με το οποίο ζητείται η εκπόνηση αναλογιστικών μελετών από τα Ταμεία Πρόνοιας Δημοσίου, ΔΕΚΟ και Ιδιωτικού τομέα ανοίγει το δρόμο για νέες περικοπές στα εφάπαξ ως και 35% με 3 σενάρια υπολογισμού των παροχών.
Στο εμπιστευτικό έγγραφο (με ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου) που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Ελεύθερος Τύπος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος επικαλείται το άρθρο 71, παρ. 3 του ν. 2084/92,

"Μιναρέδες: Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη" - Συνέντευξη με τον συγγραφέα Τσιαχρή


Η συντακτική ομάδα του ηλεκτρονικού περιοδικού Ιδεάπολις ευχαριστεί τον συγγραφέα του βιβλίου"Μιναρέδες: Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη", Χρήστο Τσιαχρή, για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω: 
1) Θα μπορούσατε να μας συστηθείτε; 
Ονομάζομαι Χρήστος Τσιαχρής και κατάγομαι από τη Λαμία. Σπούδασα στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, απ’ όπου έλαβα πτυχίο το 2000 και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο διεθνές δίκαιο το 2005. Εργάστηκα ως δικηγόρος από το 2003 έως το 2009 και από το 2009 εργάζομαι ως δικαστικός λειτουργός του Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά καιρούς έχω διδάξει νομικά μαθήματα σε σχολές και σχολεία των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΕΛΑΣ. Πρόσφατα εκδόθηκε από τις εκδόσεις Θούλη το βιβλίο μου «Μιναρέδες – οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη». 

2) Τι ακριβώς πραγματεύεται το βιβλίο σας και τί ήταν αυτό που σας παρακίνησε να το γράψετε; 

Το βιβλίο ξεκίνησε ως μία συγκριτική έρευνα του ελληνικού και του ελβετικού δικαίου που ρυθμίζει την ανέγερση χώρων λατρείας και ειδικότερα τζαμιών. Αφορμή ήταν η εκτεταμένη προβολή από τα Μ.Μ.Ε. της αντιπαράθεσης που υπήρξε αρχικά στην Ελβετία για τους μιναρέδες και ακολούθως στην Ελλάδα για το Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών. Η έρευνα επεκτάθηκε στην γενικότερη σύγκρουση μετάξύ Δύσης και Ισλάμ, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται η αντιπαράθεση για τα τζαμιά και τους μιναρέδες, κι έτσι προέκυψε το βιβλίο στο τελευταίο μέρος του οποίου καταλήγω σε γενικότερα συμπεράσματα περί της ασυμβατότητας της Δύσης με το Ισλάμ. 

3) Υπάρχει νομικό πλαίσιο που απαγορεύει την ανέγερση τζαμιών σήμερα; Μπορείτε να μας αναφέρετε ορισμένους λόγους που επιτρέπουν αυτή την απαγόρευση; 

Κατ’ αρχάς η θρησκευτική ελευθερία, που περιλαμβάνει το δικαίωμα ανέγερσης και λειτουργίας χώρων λατρείας, κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και διάφορες διεθνείς συμβάσεις. Στη χώρα μας υφίσταται νομοθεσία που καθορίζει την διαδικασία με την οποία οι πιστοί κάθε γνωστής θρησκείας μπορούν να προβαίνουν στην ανέγερση και λειτουργία χώρων λατρείας. Επομένως, δεν μπορεί κανείς να συζητά για γενική απαγόρευση της ανέγερσης χώρων λατρείας. Αυτό που επιτρέπεται, με βάση το ισχύον δίκαιο, είναι ο περιορισμός του δικαιώματος ανέγερσης ή λειτουργίας χώρων λατρείας - άρα και τζαμιών - εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι. Πέραν των τυπικών λόγων για τους οποίους το κράτος θα μπορούσε να απαγορεύσει την ανέγερη οποιουδήποτε κτιρίου (π.χ. παράβαση πολεοδομικής νομοθεσίας), η ανέγερση και λειτουργία τζαμιών θα μπορούσε να απαγορευθεί για τους λόγους που προβλέπονται στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλες διεθνείς συμβάσεις (π.χ. για την προστασία της δημόσιας τάξης, της δημόσιας ασφάλειας κλπ). Στο βιβλίο μου προτείνω δύο επιπλέον λόγους που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την επιβολή περιορισμών στην ανέγερση και λειτουργία τζαμιών: α) την διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και β) την διατήρηση του κοσμικού χαρακτήτα του κράτους. 

4) Τα ισλαμικά τεμένη αποτελούν αποκλειστικά χώρους λατρείας ή είναι και κάτι παραπάνω; 

Τα ισλαμικά τεμένη είναι χώροι λατρείας και κατήχησης. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούνται και ως χώροι διδασκαλίας του ισλαμικού δικαίου (Σαρία). Οι μουσουλμάνοι θεωρούν ότι οι διατάξεις της Σαρία υπερισχύουν κάθε άλλου κανόνα δικαίου, κατά συνέπεια οφείλουν να μην εφαρμόζουν οποιονδήποτε κανόνα δικαίου αντίκειται στην Σαρία. Η ανυπακοή στις διατάξεις του κρατικού δικαίου, όταν αντίκεινται στην Σαρία, προκαλεί προβλήματα στην σχέση των μουσουλμάνων με τα κοσμικά κράτη και στην συνύπαρξή τους με τους λοιπούς πολίτες. 

5) Θεωρείτε οτι η υπόθεση του τεμένους στον Βοτανικό αντιμετωπίστηκε επαρκώς νομικά από την μεριά αυτών που ήταν αντίθετοι στην ανέγερση; Μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κλείσει οριστικά αυτή η υπόθεση ή υπάρχουν περιθώρια να ακυρωθεί η απόφαση σε ευρωπαϊκό ή διεθνές επίπεδο; 

Όσοι αντιτίθενται στην ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια και εξάντλησαν τα ένδικα μέσα του εθνικού δικαίου, δεν γνωρίζω όμως αν υπάρχουν και άλλες εκκρεμείς αιτήσεις ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στις δίκες που διεξήχθησαν, προτάθηκαν διάφορα νομικά επιχειρήματα κατά της ανέγερσης του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών αλλά οι αποφάσεις που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα τα απέρριψαν. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα αλλάξει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θεωρώ πιο πιθανή την αλλαγή της πολιτικής της κράτους επί του θέματος, που θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση των νόμων ή την ανάκληση των διοικητικών αποφάσεων που προβλέπουν την ανέγερσή του τεμένους, παρά την ανατροπή των δικαστικών αποφάσεων που εκδόθηκαν. 

6) Το βιβλίο σας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και προφητικό αν λαβουμε υπόψη τα γεγονότα στη Γαλλία με τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Καποιοι μίλησαν γενικά για εξτρεμιστές που υπάρχουν σε καθε θρησκεία ενω αρκετοί πλέον ειναι και αυτοί που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Ισλάμ στην Ευρώπη και την ασυμβατότητα που υπάρχει ανάμεσα στο Ισλάμ και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ποιά η θέση σας πάνω σε αυτά τα γεγονότα και τις απόψεις; 

Δεν θεωρώ ότι το βιβλίο μου είναι προφητικό. Πολλοί επιστήμονες εδώ και χρόνια υποστηρίζουν ότι η αύξηση των μουσουλμανικών πληθυσμών στα δυτικά κράτη θα οδηγήσει σε σύγκρουση, λόγω της ασυμβατότητας Δύσης και Ισλάμ. Υπάρχει και η αντίθετη άποψη, όσων πιστεύουν στην δυνατότητα αφομοίωσης ή ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων στα δυτικά κράτη. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι αδύνατο και όσοι δεν αναγνωρίζουν τον κίνδυνο που προέρχεται από την εξάπλωση του Ισλάμ στην Δύση εθελοτυφλούν. Τα επιχειρήματα περί ύπαρξης μετριοπαθούς Ισλάμ που επιτρέπει την ειρηνική συνύπαρξη γηγενών Ευρωπαίων και μουσουλμάνων μεταναστών, περί της δυνατότητας ενσωμάτωσης την μουσουλμάνων στις κοινωνίες της Ευρώπης ή περί σταδιακής δημιουργίας ενός «ευρωπαϊκού Ισλάμ», έχουν καταρριφθεί από τα γεγονότα. Οι πρόσφατες επιθέσεις στην Γαλλία αλλά και όσες προηγήθηκαν στην Ισπανία, την Μ. Βρετανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και αλλού είχαν ως δράστες μουσουλμάνους που γεννήθηκαν ή έζησαν πολλά χρόνια σε δυτικά κράτη - επομένως θα έπρεπε να έχουν ενσωματωθεί κατά τους υποστηρικτές του πολυπολιτισμικού μοντέλου - κι όχι μουσουλμάνους που ξεκίνησαν από κάποια μακρινά ισλαμικά κράτη με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε κράτη της δύσης με τα οποία δεν είχαν κάποια επαφή. Ως προς τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας, συμφωνώ με τις απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιώς κα Μαίρη Μπόση. Θεωρώ ότι πέραν από τους λεγόμενους «μοναχικούς λύκους», στην Ευρώπη υπάρχουν διάσπαρτες ομάδες και πυρήνες ακραίων ισλαμιστών εν υπνώσει. Είναι θέμα χρόνου και συγκυριών η ενεργοποίησή τους. Η κύρια αιτία δημιουργίας αυτών των ομάδων είναι η πίστη των μελών τους σε μία θρησκεία - ή ακριβέστερα σε ένα οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικό σύστημα - που έχει ως απώτερο στόχο την παγκόσμια κυριαρχία επί των «απίστων» ακόμα και με τη βία. 

7) Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας; 

Επισκέπτομαι συχνά την ιστοσελίδα σας διότι βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, τόσο πρωτότυπα όσο και σε μετάφραση. Αυτό που την διακρίνει από πολλές άλλες ιστοσελίδες είναι η οπτική γωνία από την οποία βλέπει τα γεγονότα. Ασχέτως του αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τις απόψεις που εκφράζονται, θεωρώ ότι αποτελεί ένα forum ιδεών που προσελκύει ελεύθερους στο πνεύμα ανθρώπους και προάγει τις πνευματικές αναζητήσεις τους.

Πηγή : ΙΔΕΑΠΟΛΙΣ

24 Φεβ 2016

Ο Αλέξης το είπε και το έκανε… Άλλαξε την Ευρώπη!

Το μόνο στο οποίο είχε τελικά δίκιο ο Αλέξης, όταν κοκορεύονταν ότι θα αλλάξει την Ευρώπη, είναι η προσφυγική κρίση. Σε αυτό τον τομέα όντως πέτυχε, και όντως άλλαξε την Ευρώπη, αφού μέσα σε ένα μόνο χρόνο διακυβέρνησής του, τα πάντα όλα στην γηραιά ήπειρο έχουν αλλάξει (προς το χειρότερο).
Ο πόλεμος στη Συρία υπάρχει από το 2011, ενώ στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν πολεμούν και αλληλοσφάζονται εδώ και δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον. Και όμως, μέχρι πέρσι η όποια έλευση «προσφύγων πολέμου» στη χώρα μας ήταν ελεγχόμενη, αφού τόσο το «δολοφονικό» (κατά σύριζα) Λιμενικό μας, όσο και η Frontex, έκαναν την δουλειά τους, με τη στήριξη και με επίσημη γραμμή της πολιτικής ηγεσίας…

Γερμανία: Ανταρσία εναντίον της Μέρκελ;


Το προσφυγικό θέτει τo Βερολίνο σε ολοένα μεγαλύτερες δοκιμασίες. Οι Χριστιανοκοινωνιστές απειλούν και πάλι με συνταγματική προσφυγή εναντίον της κυβέρνησης που συμμετέχουν. Κλίμα πογκρόμ από το AfD καταγγέλει το SPD.Στενεύει ο κλοιός γύρω από τη γερμανίδα καγκελάριο. Η βαυαρική κυβέρνηση συγκαλείται το πρωί υπό τον τοπικό πρωθυπουργό και πρόεδρο του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Χορστ Ζέχοφερ για να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον της κυβέρνησης συνασπισμού για την πολιτική που ασκεί στο προσφυγικό. Το θέμα δεν είναι καινούργιο. Πολλές φορές στο παρελθόν ο Ζέχοφερ, το κόμμα του οποίου συμμετέχει μαζί με το αδελφό Χριστιανοδημοκρατικό και το Σοσιαλδημοκρατικό στην κεντρική κυβέρνηση του Βερολίνου, απείλησε με προσφυγή χωρίς όμως να το έχει πράξει. 

Κι αυτοί βαφτίζουν την καταστροφή θρίαμβο...

                                                                 Μάκης Πολάτος

Με την ίδια ευκολία που μοιράζουν υποσχέσεις στους αγρότες ότι είναι αναγκασμένοι να πάρουν τα μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρουμε τη δόση, με την ίδια ελαφρότητα λένε ότι θα βγούμε από το μνημόνιο και οι πολίτες θα πάρουν πίσω όσα έχουν δώσει.Πίσω από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, όμως, κρύβεται μια πραγματικότητα που αρχίζει να βαραίνει απειλητικά.
Οξυγόνο στην οικονομία δεν υπάρχει. Και τα στοιχεία δείχνουν ότι όσο και να αυξηθούν οι φόροι τα έσοδα δεν αυξάνονται άλλο, έχουν χτυπήσει «ταβάνι». Από πού θα βρεθούν τα λεφτά για να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις; Οι προοπτικές είναι ξεκάθαρα δυσοίωνες. Κι επειδή συμφώνησαν σε τερατώδη πλεονάσματα, όσο κι αν αυξήσουν την φορολογία και μειώσεις συντάξεων θα αναγκαστούν να κάνουν και μπροστά στο δίλημμα για μείωση κρατικών δαπανών θα βρεθούν. Θα μπορέσουν να απολύσουν δημοσίους υπαλλήλους χωρίς να τους καταβάλουν καν αποζημίωση;