18 Δεκ 2016

Palmos Analysis : Περισσότεροι Έλληνες πολίτες επιθυμούν την έξοδο απο την Ευρωπαϊκή Ένωση απ' αυτούς που θέλουν να παραμείνουμε

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  το 84% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Όμως,το ιδιάιτερα εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας είναι ότι, για πρώτη φορά, αυτοί που θεωρούν ότι η
Ελλάδα  πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ είναι περισσότεροι, έστω και οριακά, (45%) από  Αυτοί που τάσσονται παραμονής μας (44%). 
Περιέργως, σύμφωνα με την ίδια έρευνα,λίγο περισσότεροι είναι αυτοί που θέλουν να μείνουνε στο ευρώ (58%) έναντι αυτών που επιθυμούν την παραμονή μας ( 42%). Αν και σπάνια βλέπουμε τόσο υψηλά ποσοστά ευρωσκεπτικισμού να εμφανίζονται δημόσια ύστερα από έρευνες της κοινής γνώμης, αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να είναι περισσότεροι αυτοί που επιθυμούν την έξοδο της χώρας μας από την ΕΕ σε σχέση με αυτούς που επιθυμούν την παραμονή μας, ενώ συμβαίνει το αντίθετο με αυτούς που επιθυμούν την έξοδο απο το ευρώ σε σχέση με αυτούς που θέλουν την παραμονή μας στην ευρωζώνη! 
Εδώ ένα απο τα δύο πρέπει να συμβαίνει. Ή στην έρευνα μαγειρεύτηκαν σκόπιμα κάποια στοιχεία για να μειωθεί η κυρίαρχη πίεση που αφορά την έξοδό μας από την ευρωζώνη, ή μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών πάσχει από σύνδρομο νοητικού παραλογισμού. Εκτός και αν υπάρχουν πολίτες που επιθυμούν την παραμονή μας στο ευρώ μας και την έξοδό μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τρέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: