6 Δεκ 2016

Ο Μπέμπε Γκρίλο ήθελε να έρθει πέρισυ τον Ιούνιο στην Αθήνα για να στηρίξει το όχι στο εδώ δημοσήφισμα και η ΠΦΑ τον απέτρεψε


Ο ιδρυτής και επικεφαλής του κυρίαρχου σήμερα στην Ιταλία Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο, είχε εκφράσει την έντονη επιθυμία να έρθει στις παραμονές του δημοψηφίσματος στην Αθήνα στις 28 Ιουνίου, για να υποστηρίξει το "Όχι". Τελικά αυτό δεν έγινε παρ΄όλες και τις δικές μας προσπάθειες, προφανώς γιατί οι εδώ "αριστεροί" κυβερνώντες της ΠΦΑ, του έστειλαν αρνητικά σχετικά μηνύματα. 


Στις δηλώσεις του στις παραμονές του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ο Γκρίλο είχε αναφέρει : "Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα είμαι στην Αθήνα με εκπροσώπους του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Απευθύνω έκκληση: όλοι στην Αθήνα, η εξουσία στον λαό και όχι στις τράπεζες" είχε γράψει τότε στο Διαδίκτυο ο Ιταλός πολιτικός.Θα εκφράσουμε όλη την συμπαράσταση του κινήματός μας στους έλληνες πολίτες σε αυτή την στιγμή Δημοκρατίας.Η τελευταία λέξη ανήκει στους πολίτες και ο ελληνικός λαός θα λάβει την απόφαση που θεωρεί πιο σωστή ανάμεσα στην συνέχιση της λιτότητας που επέβαλαν οι γραφειοκράτες και οι τραπεζίτες και στην ανάκτηση της κυριαρχίας τους. Θα ειδωθούμε στην Αθήνα, στο Σύνταγμα!".

Σε αντίθεση με τη δική μας περίπτωση, στο Ιταλικό δημοψήφισμα, το όχι παρέμεινε όχι και ο θριαμβευτής Μπέμπε Γκρίλο οδεύει, αργά ή γρήγορα προς την εξουσία. Ο Αλέξης Τσίπρας,αφού έχασε τη φίλη του Χίλαρυ στις ΗΠΑ, τον φίλο του Ολάντ στη Γαλλία, ( παλαιότερα Ολαντρέου), τώρα χάνει και τον φίλο του Ρέντζι στην Ιταλία.Υποθέτουμε ότι, μάλλον τώρα θα του είναι δύσκολη η προσέγγιση με Τράμπ και Γκρίλο ύστερα από την απαξιωτική συμπεριφορά του απέναντί τους. Εκτός και αν η εξάσκησή του στις Ολυμιακών διαστάσεων κολοτούμπες τον βοηθήσουν και στο λεπτό αυτό ζήτημα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: