2 Δεκ 2016

Χιλιάδες άτομα με αναπηρία διαρτύρονται για τη ρήψη του κράτους πρόνοιας στον Καιάδα των μνημονίων της ΠΦΑ




Χιλιάδες άτομα με αναπηρία συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τη ρίψη του κράτους πρόνοιας στον Καιάδα των Μνημονίων της ΠΦΑ.Ο σημερινός ξεσηκωμός των Α.Μ.Ε.Α και των οικογενειών τους, θα μείνει σταθμός στο αναπηρικό κίνημα της χώρας.
Ήταν έσπασμα οργής χιλιάδων αναπήρων, ξέσπασμα της αγανάκτησης για τα δικαιώματα τους που καταπατούνται, για την κοινωνική ένταξη, για την αξιοπρεπή διαβίωση, για την κοινωνική προστασία, για την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης. Για να μην περάσουν οι νέες μειώσεις και καταργήσεις των προνοιακών και αναπηρικών επιδομάτων τους, που δανειστές και κυβέρνηση προωθούν στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης.
Χιλιάδες άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τουςσυγκεντρώθηκαν το πρωί και κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας, πορεύτηκαν από τηνΟμόνοια μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος και εκεί αφού πραγματοποίησαν μαζική και μαχητική συγκέντρωση, πορεύτηκαν αγωνιστικά μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων, έχοντας φτάσει από κάθε γωνιά της χώρας.
Στο σημερινό συλλαλητήριο τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαδηλωτές αναφέρονταν στα αιτήματά τους, για να μην περάσουν οι μνημονιακές περικοπές στα επιδόματα και κοινωνικές κατακτήσεις τους. Διατράνωσαν επίσης την απόφασή τους να αγωνιστούν, για να μη περάσει η κοινωνική γενοκτονία τους, την οποία προωθούν από κοινού κυβέρνηση και δανειστές, και για την ανατροπή των απάνθρωπων μνημονιακών πολιτικών, ώστε να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους με ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.
Στη σημερινή συγκέντρωση τον τόνο έδωσαν η Ομοσπονδία των Κωφών με εκατοντάδες διαδηλωτές, που φορούσαν άσπρα γάντια, η Ομοσπονδία των Παραπληγικών που διαδήλωσαν με τα καροτσάκια τους, η Ομοσπονδία των Τυφλών και η Ομοσπονδία των Νεφροπαθών.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης παρουσίασε τα κεντρικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, εξέφρασε την βαθιά πεποίθηση των ατόμων με αναπηρία ότι δεν θα δεχτούν καμία περικοπή σε συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα άδικα μέτρα των μνημονίων.
Ο αγώνας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους δεν σταματά σήμερα. Ήδη ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 8 του Δεκέμβρη. Το σημερινό συλλαλητήριό τους ανοίγει το δρόμο για νέους αγώνες τους, για την υπεράσπιση των κατακτημένων με πολύχρονους αγώνες δικαιωμάτων τους σε συντονισμόμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νεολαία και με όλο το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: