2 Δεκ 2016

Οι Τζιχαντιστές κρατούν όμηρους μικρά παιδια και βρέφη ως ασπίδα απέναντι στο στρατό του Άσαντ στη Συρία




Θεόδωρος Κατσανέβας

Στην πολύωρη προσωπική συνάντηση που είχα με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Δαμασκό της Συρίας τον περασμένο Ιούλιο μαζί με τον Νίκο Νικολόπουλο (και άλλους που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή)ανάμεσα σε πολλά άλλα που ειπώθηκαν, τον ρώτησα γιατί ο Συριακός στρατός δεν εκκαθαρίζει ορισμένες μικρές εστίες Τζιχαντιστών που δρουν σε διάφορες περιοχές της χώρας και
ειδικότερα μια μικρή αδύναμη ομάδα με επικεφαλής έναν βάρβαρο φύλαρχο που δρα κοντά στην κατά τα άλλα ασφαλή Δαμασκό. Η απάντησή του ιστορικού φίλου της Ελλάδας Άσαντ ήταν αφοπλιστική. Μας είναι πολύ δύσκολο να το κάνουμε
αυτό, γιατί οι Τζιχαντιστές έχουν αιχμαλωτίσει ως όμηρους μικρά παιδιά ακόμα και βρέφη, που τα βάζουν μπροστά τους σαν ασπίδα προστασίας. Το ίδιο κάνουν με νοσοκομεία που τα καταλαμβάνουν και εκεί διατηρούν  υπό άθλιες συνθήκες παιδιά, βρέφη, γυναίκες και ασθενείς και τα χρησιμοποιούν για δικά τους ορμητήρια και αποθήκες πυρομαχικών. Χρησιμοποιούν ακόμα και ασθενοφόρα για να μεταφέρουν πολεμικό υλικό. Εξαπολύουν βόμβες αερίου και ισχυρίζονται ότι, το κάνουμε εμείς. 

Οι άνθρωποι αυτοί δεν τηρούν κανόνες στοιχειώδους ηθικής και φυσικά αδιαφορούν εντελώς για τις διεθνείς συνθήκες που ισχύουν σε πολέμους. Δεν έχουν έλεος για τίποτα και για κανένα. Εξοντώνουν όποιον δεν τους ακολουθεί, προβαίνουν σε μαζικές εκκαθαρίσεις, νοιώθουν ικανοποίηση να τους θάβουν σε ομαδικούς τάφους,κόβουν κεφάλια, κατακρεουργούν μικρούς και μεγάλους, βιάζουν και βασανίζουν γυναίκες και παιδιά, ασκούνται σε κάθε είδους θηριωδία χωρίς οίκτο. Και η δυτική προπαγάνδα κάνει πως δε βλέπει και αποκαλεί εμάς "τρομοκράτες" 


Εδώ σε μια χώρα όπου ο σεβασμός των διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών που αποτελεί ιστορική παράδοση και προστατεύεται από το κράτος, γεγονός στο οποίο αντιτίθενται οι Τζιχαντιστές.Οι οποίοι απλώς για όποιον δεν συμπραττει μαζί τους ή είναι ύποπτος ότι δεν αποδέχεται τις δικές τους βάρβαρες πολιτισμικές και θρησκευτικές πρακτικές, του κόβουν χωρίς δεύτερη σκέψη το κεφάλι. Τόσο απλά. Αυτοί είναι οι "δημοκράτες" που υποστηρίζει η δύση που λειτουργούν και υπο το προπέτασμα της δήθεν δημοκρατικής αντιπολίτευσης. 


Κάθε φορά που γίνεται μια πολεμική επιχείρηση εναντίον τους, το πρώτο που κάνουν είναι να βάζουν μπροστά παιδιά και βρέφη Την ίδια ώρα έχουν κρυμμένες δίπλα τηλεοπτικές κάμερες που με το κατάλληλο μοντάζ, δείχνουν τους στρατιώτες μας να αδιαφορούν για τα παιδιά. Συχνά οι ίδιοι οι Τζιχαντιστές, ρίχνουν βόμβες και πυροβολούν παιδιά και βρέφη και γυναίκες αλλά οι τηλεοπτικές κάμερες, με πρώτο το  Αλ Τζαζίρα που συνεργάζεται μαζί τους, σκηνοθετούν το σκηνικό με τέτοιο τρόπο, που φαίνεται ότι εμείς ευθυνόμαστε. 

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν έχουμε τελειώσει μέχρι σήμερα με τους Τζιχαντιστές, οι οποίοι, εκτός από τις ακραία βάρβαρες πρακτικές που χρησιμοποιούν, έχουν με το μέρους τους την ανενδοίαστη προπαγάνδα του ψεύδους που μεταδίδουν οι "αθρωπιστικές" τηλεοράσεις του Αλ Τζαζίρα και οι περισσότερες άλλες του δυτικού κόσμου.

Με αφορμή, τον τελευταίο τηλεοπτικό βομβαρδισμό του ελληνικού κοινού κυρίως απο την τηλεόραση του Sky με το παρόμοιο σκηνικό αναρωτηθήκαμε : Τι  γυρεύουν μικρά παιδιά και μωρά στο Χαλέπι,μέσα στην καρδιά μιας εμπόλεμης ζώνης; Μα τι άλλο από το να κρατούνται αιχμάλωτα από τους αρρωστημένους Τζιχαντιστές ως πολεμική ασπίδα απέναντι στο Συριακό στρατό, όπως ακριβώς γίνεται και με τα δήθεν νοσοκομεία-πολεμικά ορμητήρια. Είναι πασίγνωστη πλέον αυτή η φρικτή, άνανδρη και αντίθετη με διεθνείς συνθήκες και πολεμικές παραδόσεις πρακτική του Ισλαμικού Κράτους που κατασκεύασε η «πολιτισμένη» δύση με επικεφαλής τους Κλίντον,Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ και ΣΙΑ, με τη συνδρομή του νεο-Σουλτάνου Ερντογκάν και τη χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας και του Κουβέϊτ.

Στο ματωμένο λυκόφως της αποτυχημένης "Αραβικής άνοιξης" της Κλιντονικής-Φονταμελιστικής τραγωδίας, ανταποκριτές του Al Jazera,  του Σουνιτικού διεθνούς προπαγανδιστικού τηλεοπτικού δικτύου, σκηνοθετούν άλλο ένα ψεύτικο φρικιαστικό υπερθέαμα, παρουσιάζοντας τους στρατιώτες του Άσαντ να ευθύνονται για την ανανδρία των Τζιχαντιστών.


Ακόμα χειρότερο είναι να αναπαράγεται πληθωρικά όλη αυτή η εντελώς αντίθετα με την πραγματικότητα φρικαλεότητα  από τα εδώ κανάλια, με προεξέχοντα τον Sky, ο οποίος προφανώς απευθύνεται ή νομίζει ότι απευθύνεται σε τηλεθεατές που τρώνε κουτόχορτο. Ντροπή και αίσχος στους Γκεμεπελίσκους των καναλιών τύπου Sky και άλλη τόση ντροπή στους όποιους προβατοειδείς τηλεθεατές που τον παρακολουθούν.

Αλλά μέσα στον ορυμαγδό αυτό της βαρβαρότητας και της διαστ΄ρέβλωσης της αλήθειας διαφαίνεται η ανατολή μιας αχτίδας ελπίδας. Μετά την ήττα της πολεμοχαρούς Χίλαρη, ο Ντ. Τράμπα έχει δηλώσει ότι οι Τζιχαντιστές και ο πόλεμος στη Συρία τελειώνουν.΄Ήταν καιρός πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: