20 Δεκ 2016

Ένοχη η Λαγκάρντ για αμέλεια για το σκάνδαλο Ταπί

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κρίθηκε ένοχη για "αμέλεια" αλλά δεν της επιβλήθηκε ποινή. Κάποιοι ερμήνευσαν την απουσία της από την ανάγνωση σήμερα της ετυμηγορίας ως περιφρόνηση του δικαστηρίου και κάποιοι άλλοι ως σιγουριά. Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι ήδη στην Ουάσινγκτον που είναι και η έδρα του ΔΝΤ.
 Η Κριστίν Λαγκάρντ καταδικάστηκε σήμερα στο Παρίσι για επίδειξη «αμέλειας» στον τρόπο που διαχειρίστηκε τη διαιτησία στη διένεξη μεταξύ του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και της τράπεζας Crédit Lyonnais.

Η 60χρονη πρώην υπουργός από την πλευρά της απέρριπτε ότι διέπραξε οτιδήποτε παράνομο όταν ενέκρινε το 2008 την καταβολή αποζημίωσης στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, ύψους 403 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της διαιτησίας για τη διευθέτηση της διένεξής του με την τότε κρατική τράπεζα Κρεντί Λιονέ, η οποία έχει σήμερα κλείσει, για την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas.

«Ο κίνδυνος της απάτης μου διέφυγε εντελώς», δήλωσε η ίδια την Παρασκευή στο δικαστήριο. Μάλιστα, δίνοντας ένα κατά πολλούς, ρεσιτάλ ερμηνείας, η φωνή της έσπασε για λίγα λεπτά όταν δήλωσε, συγκρατώντας έναν λυγμό: «Αυτές οι πέντε ημέρες της δίκης βάζουν τέλος σε μια δοκιμασία πέντε ετών την οποία βιώνουν ο σύντροφός μου, οι γιοι μου, τα αδέλφια μου που βρίσκονται στην αίθουσα».

Πηγή: https://goo.gl/WsBcsc

Δεν υπάρχουν σχόλια: