22 Δεκ 2016

Χαλέπι: Ο στρατός καλεί αμάχους και αντάρτες να φύγουν

Να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι καλεί τους αντάρτες και τους αμάχους η Δαμασκός, καθώς ο συριακός στρατός ετοιμάζεται για την ολοκλήρωση της ανακατάληψης της πόλης. 

«Ο στρατός κάλεσε από τα μεγάφωνα τους αντάρτες και τους αμάχους που το επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις ανατολικές συνοικίες» ανέφερε συριακή στρατιωτική πηγή στο γαλλικό πρακτορείο.
Περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν ήδη απομακρυνθεί από το ανατολικό τμήμα της πόλης -που ελέγχεται από τους αντάρτες- από την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε χθες η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Ομως, σύμφωνα με την Ινγκι Σέντκι, εκπρόσωπο της οργάνωσης, «χιλιάδες» περιμένουν την εκκένωση! Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει απομακρύνει από το ανατολικό Χαλέπι συνολικά 301 αρρώστους και τραυματίες από την Πέμπτη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν και 67 παιδιά.

Δήλωση

Ο ΟΗΕ, από τη δική του πλευρά, δηλώνει έτοιμος να αναπτύξει το 118μελές προσωπικό του στο δυτικό Χαλέπι για να εποπτεύσει τις απομακρύνσεις, όπως αποφασίστηκε με σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η συριακή κυβέρνηση έδωσε χθες άδεια στον ΟΗΕ να στείλει στο ανατολικό Χαλέπι ακόμη 20 μέλη του. Την ίδια ώρα, σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση αμάχων από το Χαλέπι, οι αντάρτες άφησαν ελεύθερους 750 ανθρώπους από τα σιιτικά χωριά Φούα και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ.

Πηγή: https://goo.gl/2HxGer

Δεν υπάρχουν σχόλια: