14 Δεκ 2016

Ιερώνυμος: Μην παίρνουν τα μυαλά αέρα! Ερχονται πιο δύσκολες μέρες

Μήνυμα ενότητας προς όλους τους Ελληνες για να ξεπεράσουν την κρίση, αλλά και προειδοποίηση ότι θα έρθουν δυσκολότερες μέρες απηύθυνε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από την Κέρκυρα, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου του νησιού αγίου Σπυρίδωνα. 


«Είναι μια περίοδος δύσκολη χρονικά και ιστορικά. Να μην ησυχάσουμε, θα είναι δυσκολότερα αυτά που έρχονται. Μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Διότι οι ξένοι πρώτα λύνουν τα δικά τους τα θέματα και τελευταία θα σκεφτούν εμάς» είπε ο κ. Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια του αρχιερατικού συλλείτουργου, το οποίο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα. «Αν, λοιπόν, σήμερα χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από τις άλλες φορές», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, «είναι αυτή η ανθρωπιά, αυτή η προσπάθεια να νιώσουμε όλοι μας ότι πρέπει να σταθούμε μαζί και ενωμένοι να προχωρήσουμε».

Η ομιλία του Αρχιεπισκόπου είχε και αναφορές προς τους πολέμιους της Εκκλησίας, τους οποίους χαρακτήρισε Σαούλ, που πετροβολούσε τον πρωτομάρτυρα άγιο Στέφανο και μετά, ως Παύλος, έγινε θερμός υποστηρικτής του χριστιανισμού. «Η Εκκλησία δεν διώχνει, δεν χωρίζει, αφήνει ελεύθερο τον καθένα να πάει όπου θέλει κι εκεί στο μπαλκόνι τον περιμένει να ξαναγυρίσει. Τον καθένα από το δικό του πόστο. Ολοι μαζί, σαν αλυσίδα ενωμένη, να προχωρήσουμε για το καλό του τόπου» κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Τεχνών Ηχου και Εικόνας του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Πηγή: https://goo.gl/LMLFC0

Δεν υπάρχουν σχόλια: