27 Δεκ 2016

Ο δολοφόνος του ρώσου πρέσβη πληρωνόταν από το κόμμα του Ερντογάν

Σε μια σημαντική αποκάλυψη σχετικά με τη δολοφονία του ρώσου πρέσβη στην Τουρκία προχωρά η τουρκική ιστοσελίδα turkishminute.com.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Mevlüt Mert Altıntaş, ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον ρώσο πρέσβη πληρωνόταν από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
 Το δημοσίευμα επικαλείται τις πληροφορίες της aktifhaber, σύμφωνα με τις οποίες ο Altıntaş προσλήφθηκε στην αστυνομία το 2014, μέσω του ΑΚΡ.

Αν και η τουρκική κυβέρνηση επιμένει να υποστηρίζει ότι ο Altıntaş συνδέεται με το κίνημα Γκιουλέν, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αστυνομικός-δολοφόνος είχε παρακολουθήσει τα κηρύγματα των Nurettin Yıldız, ένθερμου υποστηρικτή του προέδρου Ερντογάν. Η Hamidiye Altıntaş, μητέρα του αστυνομικού Mevlüt Altıntaş, αρνήθηκε όσα φιλοκυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυρίζονται περί σχέσεων του γιου της με το κίνημα Γκιουλέν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Mevlüt Mert Altıntaş είχε συμμετοχή σε αποστολές μέτρων ασφάλειας του Ερντογάν, τουλάχιστον οκτώ φορές μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Πηγή: https://goo.gl/7YZ4Xp

Δεν υπάρχουν σχόλια: