20 Δεκ 2016

Νεκρός ο Ρώσος πρεσβευτής στην Άγκυρα

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία είναι νεκρός μετά από πυρά που δέχθηκε στην Άγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες του Σπούτνικ. Ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Καρλόφ διακομίστηκε αρχικά σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο. Κατά τη Χουριέτ, η ρωσική πρεσβεία εκτίμησε πως πρόκειται για μια επίθεση που διέπραξε ισλαμιστής.
 Η επίθεση διαπράχθηκε μία ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν για τη Συρία.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hurriyet στο Διαδίκτυο, ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ δέχθηκε πυρά κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας για τη Ρωσία σε μια γκαλερί στην Άγκυρα. 

Tο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη τραυματίες από τα πυρά. Κι άλλα πυρά ακούστηκαν πριν από λίγο στο σημείο όπου διαπράχθηκε πριν από λίγο η επίθεση εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μεταδίδει ότι άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι διαπράχθηκε η επίθεση και πρόσθεσε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε επικοινωνία με την Άγκυρα.

Πηγή: https://goo.gl/8lqqND

Δεν υπάρχουν σχόλια: