18 Νοε 2016

Ο Ντ. Τράμπ,η Γερμανία,η Ελλάδα,η Ρωσία και το πολύ πιθανό Grexit


Σε αντίθεση με την προεδρία Ομπάμα που πίεzε και επέβαλε την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη, ο Ντ. Τράμπ έχει δηλώσει  πως "η Ελλάδα κακώς μπήκε στο ευρώ, ότι η ελληνική υπόθεση αφορά τη Γερμανία και αν δεν ενδιαφέρεται αυτή, ας ασχοληθεί ο Πούτιν αν το θέλει". Προφανώς εδώ διαφαίνεται καθαρά μια σαφής αλλαγή στάσης της νέας πολιτικής που θα
ακολουθήσει η Ουάσιγκτον απέναντι στην ελληνική υπόθεση στην κατεύθυνση της εξόδου μας από την ευρωζώνη. Με τη σύντομη αλλά μεστή αυτή δήλωση του νέου πλανητάρχη, υπονοείται ότι, αν η Γερμανία επιθυμεί την ισχυροποίηση της ευρωζώνης, τότε θα πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη, αλλιώς η Ελλάδα θα σπρωχτεί στην αγκαλιά της Ρωσίας του Πούτιν, κάτι που είναι αδιανόητο για το δυτικό κατεστημένο. 

Ο Ντ. Τράμπ, σε αντίθεση με τον Ομπάμα που εξέφραζε μόνο ανεφάρμοστες αν όχι πονηρές ευχές και έδινε λόγιες ομιλίες με κούφιες παραινέσεις, ξεκαθαρίζει απλά και με σαφήνεια : Αν θέλετε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, πρέπει να κάνετε κάτι γι΄αυτό, μοιάζει να λέει στους Γερμανούς. Στους οποίους το 1953 χαρίστηκε το πελώριο χρέος τους από το αιματοκύλισμα της Υφηλίου σε δύο παγκόσμιους πολέμους και σήμερα καταβάλλει για τις δαπάνες του ΝΑΤΟ, αναλογικά μικρότερο ποσοστό, σε σχέση με το ΑΕΠ απ' αυτό της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: