16 Νοε 2016

Οι αγενείς επιθέσεις και θέσεις του Αλέξη και Κυριάκου για τον νέο Πλανητάρχη ίσως προδικάζουν πολιτικές ανατροπές

Θεόδωρος Κατσανέβας

Ελπίζουμε ότι, ο νέος Πλανητάρχης δε θα δει ή θα αντιπαρέλθει τις ειρωνικές και αγενείς επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον του προεκλογικά, ο Έλληνας πρωθυπουργός, και οι επικεφαλείς της μνημονιακής αντιπολίτευσης. Η επένδυση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στο δίδυμο Ομπάμα-Χίλαρυ, αποδείχτηκε μοιραία αν όχι καταστροφική  για τους ίδιους. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν έβλεπαν ότι, επι


οχτώ χρόνια, ο Μπαράκ Ομπάμα, εκτός από την προώθηση της παγκοσμιοποίησης που σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία έκανε τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, φραστικά μόνο αναφέρθηκε στην ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Το ίδιο έκανε και στην "τουριστικού" χαρακτήρα επίσκεψή του εδώ. Παράλληλα, μας συμβούλευσε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, δηλ. να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της απόλυτης φτωχοποίησης και εξανδραποδισμού της χώρας. Αλλά ούτε λέξη για να συμβάλλει η υπερδύναμη στην ελάφρυνση του χρέους, σε βαθμό που όσο και αν δεν το θέλει κανείς, στο σημείο αυτό ρίχνει κάποιο δίκηο στους Γερμανούς που του ανταπαντούν ότι αυτά που λέει θα πρέπει και να τα κάνει πράξη. ¨Ως γνωστόν "ο Μανώλης με τα λόγια, χτίσζει ανώγεια και κατώγεια".  

Ο Μπαράκ Ομπάμα, οχτώ χρόνια Πρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε πως δεν έβλεπε τις εξόφθαλμες προκλήσεις της "σύμμαχου" μας στο ΝΑΤΟ Τουρκίας,  με την καθημερινές σχεδόν παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας και όχι μόνο. Είναι τέτοιο το θράσος του νέο-Σουλτάνου, που οι παραβιάσεις αυτές δε σταμάτησαν ούτε τις ημέρες της επίσκεψης του Πλανητάρχη στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Ομπάμα αδιαφόρησε για την παράνομη κατάληψη της Κύπρου από την Τουρκία, την οποία στήριξε για την ανατροπή του Άσαντ στη Συρία και τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους.  

Χωρίς να υποτιμούμε την προσωπικότητα του απερχόμενου Προέδρου των υπερδύναμης, η επίσκεψή του στην Ελλάδα θα είχε ασφαλώς κάποια αξιολογική σημασία, αν είχε κερδίσει στις πρόσφατες εκλογές η προστατευόμενή του Χίλαρυ, η πολεμοχαρής Πρύτανης της παγκοσμιοποίησης και των αρπακτικών του χρηματιστηριακού κεφαλαίου. Όμως, προς μεγάλη θλίψη της Lady Gaga (!), της Wall Street,της πολεμικής βιομηχανίας, των διεφθαρμένων ΜΜΕ, του διεθνούς κατεστημένου που οργίασε υπέρ της, η Χίλαρυ έχασε. 

Μαζί της απέδρασε και η όποια αισιοδοξία μπορεί να δημιουργούσε για τη χώρα μας η εδώ επίσκεψή του Μπαράκ, έστω και στο τέλος της προεδρικής του θητείας. Δυστυχώς για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως και της αξιωματικής αντιπολίτευσης της ΝΔ και των λοιπών φτωχών συγγενών-τσόντα της μνημονιακής Βουλής που επένδυσαν υπέρμετρα στο δίδυμο Κλίντον-Ομπάμα, η επίσκεψη Ομπάμα, έχει αρνητικό πρόσημο για τους ίδιους. Προσπάθησαν να ανοίξουν τον λάκκο του Ντ. Τράμπ και έπεσαν οι ίδιοι μέσα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως και η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν ξεκίνησαν καλά με τη νέα κατάσταση πραγμάτων στις ΗΠΑ και δεν αποκλείεται αυτό να οδηγήσει σε μεγάλες ανατροπές και ανακατατάξεις στο εσωτερικό μας πολιτικό σκηνικό. Ανεξάρτητα απ΄αυτά, για μια σειρά λόγους που έχουμε αναλύσει σε άλλο σημείωμα και ειδικότερα λόγω της αλλαγής στη  γεωπολιτική στρατηγική του νέου Πλανητάρχη, με δεδομένο ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα τον στήριξε με συντριπτική πλειοψηφία και έχοντας δίπλα του τρεις λαμπρούς Έλληνες συμβούλους,ελπίζουμε ότι, τα πράγματα θα είναι καλύτερα για την ταλαίπωρη Ελλάδα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: