Την πάγια θέση του σχετικά με το ελληνικό χρέος επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας το αίτημα περί ελάφρυνσης."Όποιος μιλάει τώρα για ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα δεν βοηθάει εκείνους που θέλουν μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, από τη Βιέννη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Στο ίδιο κλίμα κυμαίνονται, άλλωστε, και οι πρόσφατες δηλώσεις του στην Passauer Neue Presse και αυτό στον "απόηχο" των μηνυμάτων που απέστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. "Όποιος λέει θα ανακουφίσουμε τα χρέη βλάπτει την Ελλάδα", επεσήμανε ο Σόιμπλε στη γερμανική εφημερίδα. 
Σημειωτέον, επίσης, πως την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο, έκανε λόγο για "πιο εποικοδομητικές παρά ποτέ" σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές, αναφέροντας πως το θέμα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα τεθεί στο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, τον Δεκέμβριο.
O Μπαράκ Ομπάμα υποστήριξε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και το τέλος της λιτότητας κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, σημειώνει, εν τω μεταξύ, η Citi σε νέο της report. Όπως τονίζει, ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι όταν η οικονομία συρρικνώνεται τόσο γρήγορα και η ανεργία είναι τόσο υψηλή πρέπει επίσης να υπάρχει μία ατζέντα ανάπτυξης που να συνοδεύει αυτή την κατάσταση και είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς το είδος της στρατηγικής της ανάπτυξης που χρειάζεται, χωρίς κάποιο μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους.