27 Νοε 2016

Θρασύτατος Ρέγκλινγκ: "Η Ελλάδα είχε το 2012 με τη μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους στην ιστορία και αποκλείεται κούρεμα"





Ο θρασύτατος επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ,δήλωσε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ",ότι "για την Ελλάδα υπήρξε το 2012 η μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους στην ιστορία" αποκλείοντας ταυτόχρονα μία μείωση του χρέους, που, όπως παρατηρεί, "δεν ζητείται ούτε από τους Έλληνες". Ενώ από την πλευρά του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ήθελε ήδη τώρα μία ελάφρυνση του χρέους, αλλά και το ίδιο δεν ζητάει διαγραφή χρέους. 

Ο υπάλληλος αυτών των γερακιών του Βερολίνου,έχει το θράσος να μας θυμίζει το τεράστιο εσωτερικό κούρεμα του χρέους του 2012     ( PSI) που στο μεγαλύτερο μέρος του έγινε με κούρεμα ομολόγων Ελλήνων πολιτών και καταθέσεων ελληνικών δημόσιων φορέων,Δήμωn, Πανεπιστημίων κλπ. Και παρ' όλο τον αυτοσφαγιασμό  μας, το χρέος συνέχισε να αυξάνεται και να πλακώνει τη χώρα. 

Ο κύριος Ρέγκλιγκ,μίλησε επίσης για "αλληλεγγύη της Ευρωζώνης στην Ελλάδα", προφανώς ερμηνεύοντας κατά τη δική του προσέγγιση την έννοια της λέξης. Αναφερόμενος στο ότι η Ελλάδα το 2012 είχε τη μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους στην ιστορία, λησμόνησε δύο βασικά θέματα. Πρώτον ότι, το 95% των δανείων που μας χορηγούν οι "γαλαντόμοι" δανειστές επιστρέφει πίσω στις Γερμανικές και Γαλλικές τράπεςζες. Και δεύτερον ότι, το 1953, με τη συνφωνία του Λονδίνου στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα, χαρίστηκε στη Γερμανία το μεγαλύτερο μέρος των χρεών απο το αιματοκύλισμα της υφηλίυ σε δύο παγκόσμίους πολέμους.

Ο εξωφρενικό αυτός κύριος με τον παχυλότατο μισθό στον οποίο συνεισφέρουςν και Έλληνες φορολογούμενοι, δήλωσε συγκεκριμένα : "Πολλοί έχουν ξεχάσει πως η Ελλάδα είχε λάβει το 2012 τη μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους στην ιστορία του κόσμου. Ιδιώτες δανειστές παραιτήθηκαν από 100 δισεκατομμύρια ευρώ και οι δημόσιοι πιστωτές βελτίωσαν σαφώς τους όρους δανεισμού. Αυτό σημαίνει μία ελάφρυνση χρέους για τον προϋπολογισμό της Ελλάδας από τους δημόσιους δανειστές, κατά πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια τον χρόνο. Αυτή είναι η αλληλεγγύη της Ευρωζώνης με την Ελλάδα. Για αυτό πρέπει να αντέξει κανείς τα σκληρά μέτρα προσαρμογής. Για αυτό η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή προβλήματα με την εξυπηρέτηση του χρέους. Ωστόσο κάποτε θα αυξηθούν οι αποπληρωμές. Όταν το 2018 τελειώσει το πρόγραμμα θα αναλυθεί η βιωσιμότητα του χρέους. Εάν υπάρξει ανάγκη θα δράσουμε. Όμως μία μείωση του χρέους αποκλείεται, και δεν ζητείται ούτε από τους Έλληνες. Εάν τελικά χρειασθεί θα βελτιωθούν ακόμη μία φορά οι όροι, για παράδειγμα ο χρόνος αποπληρωμής. Δεν ευσταθεί ότι το ΔΝΤ βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Η διαφορά έγκειται στο ότι το ΔΝΤ θα ήθελε να αποφασιστούν ήδη τώρα ελαφρύνσεις στο χρέος, αλλά μία διαγραφή χρέους δεν ζητά ούτε το ΔΝΤ".

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην παρούσα φάση η ανάπτυξη και τα σχέδια προϋπολογισμού είναι καλύτερα από ό, τι προβλεπόταν στο πρόγραμμα, και αυτό είναι ευχάριστο, όμως, υπάρχουν αρκετά σημεία όπου πρέπει να γίνουν βελτιώσεις, και χωρίς να θέλει να δραματοποιήσει την κατάσταση, όπως λέει, εκτιμά πως υπάρχει ακόμη ανάγκη προσαρμογής στα σχέδια προϋπολογισμού.

Με άλλα λόγια, μας ζητά να υποστούμε και νέο αυτομαστίγωμα στο βωμό του τερατώδους "πάση θυσία στο ευρώ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: