31 Οκτ 2016

Αγορά του Χίλτον και του Αστέρα Βουλιαγμένης από Τούρκο μεγαλοεπιχειρηματίαΟ "παράδεισος" της ευρωζώνης έχει υποχρεώσει τις ελληνικές τράπεζες να πουλήσουν άμεσα και προφανώς σε χαριστικές τιμές όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία εκτός Ελλάδος, κάτι που έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό με έναν τεράστιο αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη,στα
Βαλκάνια,στη Μέση Ανατολή και στην Τουρκία, με κορυφαία περίπτωση την σκανδαλώδους υφαρπαγής της κερδοφόρας Finasbank στην Τουρκία που ανήκε στη δική μας Εθνική Tράπεζα, η τουρκική επιχειρηματικότητα επελαύνει στην χώρα μας, όχι μόνο στη Θράκη αλλά και στην ίδια την καρδια της πρωτεύουσα. Στα ψιλά των ειδήσεων πέρασε η αγορά του εμβληματικού Χίλτον της Αθήνας από τον τουρκικό όμιλο Dogus, ο πρόεδρος του οποίου έμεινε τις τελευταίες ημέρες στο  ιδιόκτητό του πλέον ξενοδοχείο. Ο ίδιος όμιλος έχει πρόσφατα αγοράσει τον Αστέρα Βουλιαγμένης ενώ έχει πλειοψηφικό πακέτο κατέχει σε μαρίνες και άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. 

'Οπως και στην περίπτωση του αστεριού της ελληνικής τουρισιτκής βιομηχανάς, του Αστέρα βουλιαγμένης, η τουρκική εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., με μετόχους τις ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V. προχώρησε σε σύναψη συμφωνίας με την Alpha Bank A.E. για την αγορά του πλειοψηφικού ποσοστού (περίπου 97,3%) του μετοχικού κεφαλαίου της Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτρια εταιρία του Ηilton Athens.

Οι πολιτικές και εθνικές προεκτάσεις μιας τέτοιου μεγέθους οικονομικής επέκτασης της "καλής" μας γείτονος στη χώρα μας είναι τουλάχιστον αυτονόητες σημασίας.
Δημοσίευση σχολίου