15 Οκτ 2016

Εληνικό χρέος : Οι δανειστές μας δουλεύουν ψιλό γαζί επί 4 χρόνια! Από τον Σαμαρά στον Τσίπρα


Βασίλης Βαλαμβάνος

Λύση για το χρέος  δεν προέκυψε  στις διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον που έκαναν οι υπουργοί Ευ.Τσακαλώτος και Γ.Χουλιαράκης. Τελευταία εξέλιξη, το σενάριο του Reuters για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά  χωρίς να βάλει κεφάλαια. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό,το ΔΝΤ θα έχει ρόλο συμβούλου, παραμένοντας στην τρόικα.  Έτσι,  αφενός ο Σόιμπλε θα μπορεί να δικαιολογηθεί στους βουλευτές του κόμματός του που επιμένουν στη συμμετοχή του ΔΝΤ  και αφετέρου, το Ταμείο, δεν θα
παραβιάσει τους κανόνες του, που λένε ότι “σε ένα μη βιώσιμο χρέος δεν μπορούμε να βάλουμε νέο χρήμα”.Η εξέλιξη αυτή, οδηγεί το ελληνικό χρέος και την όποια ρύθμισή του, αποκλειστικά στα χέρια του Β.Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι:
΅”Πρέπει να περιμένουμε την ενημέρωση που θα μας κάνουν οι θεσμοί στο Eurogroup. Υπάρχει ακόμα χώρος για να προχωρήσουμε γιατί είμαστε μακράν… κάτω του 100% για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων και επομένως ο εφησυχασμός πάντα εγκυμονεί κινδύνους. Επιπλέον είναι και η δήλωση της συμφωνίας του Eurogroup. Η συμφωνία με το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρη και θα εφαρμοστεί. Όμως βεβαίως εξαρτάται από την Ελλάδα η εφαρμογή των προϋποθέσεων
Διαβάστε πως επί 4 χρόνια, από το 2012 μέχρι σήμερα, οι δανειστές μας δουλεύουν ψιλό γαζί με το θέμα του χρέους…

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Οι σκληρές διαπραγματεύσεις, που στοχεύουν στην επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, θα συνεχιστούν έως την τελευταία στιγμή, με τις δύο πλευρές να δείχνουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν το αδιέξοδο και … να ανοίξουν τον δρόμο για την τελική απόφαση. Δυναμικά στο παιχνίδι για την εξεύρεση λύσης μπήκαν την τελευταία στιγμή και οι Αμερικανοί.
Σε συμβιβασμό για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ αναμένεται να καταλήξουν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ενωση με αμοιβαίες υποχωρήσεις για τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού των 10 δισ. ευρώ.


Bank Wars

Δεν υπάρχουν σχόλια: