10 Σεπ 2016

Grexit βλέπει η Citigroup

Το Grexit ξανά στο προσκήνιο, αυτή τη φορά από την αμερικάνικη τράπεζα Citigroup. Η οποία εκτιμά ότι τα φορολογικά μέτρα -ελέω μνημονίων- θα επιδεινώσουν την οικονομική δραστηριότητα. Και ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ενισχύσει την πολιτική αβεβαιότητα. Αλλά και ότι οι συζητήσεις για το χρέος δεν θα καταλήξουν σε σοβαρά μέτρα, με αποτέλεσμα η βιωσιμότητά του να παραμένει
αμφισβητούμενη.Xαρακτηρίζοντας χρονιά-θρίλερ για τη χώρα μας το 2018 η Citigroup προβλέπει ότι  η ύφεση θα συνεχιστεί τόσο φέτος όσο και τα επόμενα δύο χρόνια, με εκτόξευση του πληθωρισμού και την Ελλάδα να μην έχει κατορθώσει να βγει στις αγορές το 2017 όπως εκτιμά η ελληνική κυβέρνηση.
Δυσοίωνες εκτιμήσεις, την ώρα που κυβέρνηση και δανειστές έχουν δώσει ραντεβού τον Σεπτέμβριο για την εις βάθος αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.Θερμές -ιδιαίτερα- ώρες του φθινοπώρου, το οποίο προβλέπεται πλούσιο σε γεγονότα, με δύο επισκέψεις εκπροσώπων των δανειστών, την ετήσια Σύνοδο του Δ.Ν.Τ., τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για το χρέος και την απόφαση του Δ.Ν.Τ. για το αν θα επιστρέψει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: