30 Σεπ 2016

Πολιτικοί και ΜΜΕ οι διαβιβαστές της πολιτικής πανούκλας






Δημήτρης Σκουτέρης 


Η πολιτική πανούκλα έχει για τα καλά εξαπλωθεί στην ελληνική κοινωνία. Η επί χρόνια τώρα χειραγώγηση από ορισμένους πολιτικούς - εκδότες - καναλάρχες - γαλοδημοσιογράφους με τη στήριξη των συστημικών τραπεζών οδήγησε σε μαζική «λοβοτομή» την κοινωνία μας.Συνέβαλλαν στο μέγεθος της κρίσης.



Βεβαίως η επιλογή αυτή είναι κατευθυνόμενη από τους ντόπιους ολιγάρχες και την παγκόσμια οικονομική ελιτ. Απλώς αυτοί οι Μιντιάρχες, οι μεγαλοδημοσιογράφοι, οι πολιτικοί είναι οι «διαμεσολαβητές» ανάμεσα στους ολιγάρχες και την κοινωνία. Είναι στην ουσία οι «διαβιβαστές» του βάκυλου της πολιτικής πανούκλας. Είναι αυτοί που διασπείρουν αυτήν την αντικοινωνική πολιτική ασθένεια. Τα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά τρωκτικά. 

Από τις πρώτες ενέργειες, που κάνουν οι υπεύθυνοι για την Πολιτική Προστασία, μετά την εκδήλωση ενός μεγάλου σεισμού, είναι να πάρουν μέτρα κατά των τρωκτικών, που πιθανόν εμφανιστούν. Κοινώς να στήσουν φάκες για να πιάσουν τα ποντίκια, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία του πληθυσμού, που ήδη πρέπει να αντιμετωπίσει τις λοιπές συνέπειες της φυσικής καταστροφής. 

Αυτό γιατί τα τρωκτικά σε αυτές τις συνθήκες είναι οι αποτελεσματικότεροι διαβιβαστές μολυσματικών ασθενειών.

Οι τεκτονικές συνέπειες, που προκλήθηκαν από τη γνωστή διαδικασία για την χορήγηση αδειών σε ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα και τις διαδικασίες της Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) φάνηκαν αμέσως. 

Τα πολιτικά τρωκτικά κάποιων ΜΜΕ - «πολιτικοί» - «δημοσιογράφοι», αλλά και Τράπεζες βγήκαν στην επιφάνεια. Η διαπλοκή επί σκηνής. Πιάστηκαν, όμως, σαν τα ποντίκια στη φάκα. 

«Πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη δημοκρατία. Αυτά τα λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα»( ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος). Ο κ. Κιμπουρόπουλος μιλάει για λύτρα. Πάει αυτός και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, να νοικιάσει ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, και το κόστος της ενοικίασης, μας το παρουσιάζει ως λύτρα.

 Τη Δημόσια περιουσία μπορούν να τη διαχειρίζονται κατά τα ατομικά τους συμφέροντα. Τα Δημόσια αγαθά υπάρχουν είτε για να ιδιωτικοποιούνται (συγγνώμη να «μεταρρυθμίζονται...), είτε να χρησιμοποιούνται για τα ιδιωτικά τους συμφέροντα.

«...Δεν είπα ότι τα έχω, είπα ότι υπέγραψα για 15 εκ. ευρώ. Υπέγραψα εγγυήσεις... Με αέρα!» (Παναγιώτης Ψυχάρης Δ/νων Σύμβουλος ΔΟΛ και μεγαλομέτοχος στο MEGA). Αυτός ο αεράτος αρνείται στην ουσία να πληρώσει τους εργαζόμενους στο κανάλι του, οδηγώντας στην απόγνωση δεκάδες οικογένειες.

Παρατηρήσαμε και εμβρόντητοι παρακολουθούμε, λοιπόν, τις σχέσεις συστημικών πολιτικών κομμάτων-συστημικών τραπεζών-συστημικών ΜΜΕ-«δημοσιογράφων». Από κοντά και κάποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων. Έδιναν λέει εγγυήσεις οι Τράπεζες σε ολιγάρχες των ΜΜΕ έναντι αέρα. Έδιναν λέει οι Τράπεζες δάνεια σε πολιτικά κόμματα με βάση την κρατική χρηματοδότηση, το ύψος της οποίας προσδιορίζεται από το ποσοστό του κόμματος, που θα λάβει στις εκλογές. 

Αυτό συνήθως προσδιοριζόταν από τις «δημοσκοπήσεις» των εταιρειών (που όλως περιέργως φούσκωναν ποσοστά συγκεκριμένων κομμάτων). Άλλωστε στις τελευταίες τρεις εκλογικές διαδικασίες (και στο δημοψήφισμα) διαψεύστηκαν και οι «μετρήσεις» τους και η αξιοπιστία τους. 

Και αφού αποκαλύφθηκε ο ομφάλιος λώρος, που τους συνδέει, επιχειρούν για πολλοστή φορά να μεταδώσουν στο σύνολο της κοινωνίας το βάκιλο της «πολιτικής πανούκλας». Έχοντας απωλέσει οποιοδήποτε ίχνος αξιοπιστίας-αξιοπρέπειας-αυτοσεβασμού μιλάνε-φωνάζουν-θορυβούν «σηκώνουν σκόνη», ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. 

Επιχειρούν ακόμα και σήμερα να χειραγωγήσουν την κοινωνία, τους πολίτες, τις εξελίξεις, το ίδιο το μέλλον της χώρας. Βλέπουμε και ακούμε από πολιτικούς, από μεγαλοδημοσιογράφους, από κανάλια που έχουν μεγάλο ποσοστό ευθύνης για την κρίση που βιώνει η Ελληνική Κοινωνία, ο απλός πολίτης, να μας κάνουν μαθήματα ηθικής και δημοκρατίας.

 Ποιοί, αυτοί που έστησαν ή ανέχτηκαν (στην καλύτερη περίπτωση) το τρίγωνο της Διαπλοκής Τραπεζών - Οικονομικής ολιγαρχίας (κυρίως του τύπου) και Πολιτικών.  Αυτοί που με δανεικά και «αγύριστα» ενίσχυαν τα πολιτικά τους κόμματα, τα κανάλια τους. Αυτοί που βούλιαξαν τις Τράπεζες, φτωχοποίησαν τους Έλληνες, στέρησαν και στερούν την Ελλάδα από τα παιδιά της υποχρεώνοντάς τα να μεταναστεύσουν. 

Αντί να ιδιωτεύσουν οριστικά επανέρχονται με περισσό θράσσος στο Δημόσιο βίο και μας κουνάνε και το δάκτυλο. Πόσο αφελείς πρέπει να είμαστε για να τους πιστέψουμε, να τους εμπιστευθούμε; 

Μας «κούρασαν» πλέον. Τους πληροφορούμε ότι δεν είναι αυτοί το κέντρο του κόσμου. Υπάρχουν πολύ πιο σπουδαία πράγματα να ασχοληθούμε από το να παρακολουθούμε ποιοί θα πάρουν τις άδειες για κανάλια, με ποιό ή ποιά πολιτικά κόμματα θα διαπλέκονται, από ποιές συστημικές τράπεζες θα παίρνουν «αεράτες» εγγυήσεις.

Είναι πλέον παρελθόν, η κοινωνία θα πάει μπροστά και χωρίς όλους αυτούς τους μεσίτες-τους διαμεσολαβητές, τους «διαβιβαστές». Στη θέση της χειραγώγησης μπορεί σύντομα να έλθει η χειραφέτηση (ατομική και κοινωνική). 

Φτάνει να τους αποκαλύπτουμε καθημερινά, να υπενθυμίζουμε τη διαχρονικά εγκληματική συμπεριφορά τους και βεβαίως να αποτινάξουμε την απάθεια-το φόβο-τον ωχαδερφισμό-την παθητικότητα. Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία. 

..................................................

Ο Δημήτρης Σκουτέρης είναι Πολιτικός Επιστήμων, πολιτικός αναλυτής
Επικοινωνία με τον συντάκτη skouterisd@gmail.com, @skouterisd1

Πηγή εικόνας Periodista

Πηγή : Αττικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: