12 Σεπ 2016

Στουρνάρας-σύζυγος και ΣΙΑ οι εκλεκτοί της νέας τάξης ξένης και ντόπιας

Οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο στον Ιωάννη Στουρνάρα για την απέραντη καπατσωσύνη του, τη θαυμαστή ευλίγιστη μέση του, την ικανότητα επιβίωσης
με όλες τις κυβερνήσεις, δεξιές, κεντρώες,αριστερές,δεξιές,ΠΑΣΟΚΟ-ψευτοσοσιαλιστικές Σαμαρο-Νεοδημοκρατικές. Και ενώ ο κόσμος πεινάει, η οικογένεια Στουρνάρα τα φέρνει πολύ, μα πολύ καλά βόλτα στον μάταιο τούτο κόσμο.Ο Ιωάννης και η σύζυγός του Σταυρούλα, κατέχουν άριστα την τέχνη του πως να γίνονται αρεστοί. Εκτός από το ευλύγιστο της μέσης, ξέρουν καλά πως να διαμοιράζουν εξουσία και παράδες στα κατάλληλα πρόσωπα. το γνωρίζουν καλά, ο ίδιος  ο Ιωάννης από τον κραταιό πόστο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και η Σταυρούλα από κέντρο της πελώριας διαφθοράς, το περίφημο ΚΕΛΠΝΟ που προστατεύει λέγεται τη δημόσια υγεία, αλλά ο κύριος  σκοπός ύπαρξής του είναι να μοιράζει τεράστια πακέτα διαφημίσεων σε επιλεγμένους φίλους των Στουρναρέων και του όλου νεοταξίτικου οικοδομήματος που κυβερνά τη χώρα. 

Εννέα μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα το περιβόητο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας για τις διαφημιστικές εταιρίες του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) την περίοδο 2012-2014. Σημειώνεται ότι μεταξύ των 15 διαφημιστικών που είχαν λάβει χρηματικά ποσά ύψους 3.026.000 ευρώ για τις τέσσερις καμπάνιες ενημέρωσης (την πρόληψη της εποχικής γρίπης, τα γενόσημα, την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τον καρκίνο) ήταν και η εταιρία της συζύγου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα κυρίας Σταυρούλας Νικολοπούλου.

Ειδικότερα, η εταιρία που συνδέεται με τη σύζυγο του κ. Στουρνάρα (Mindwork Business Solutions, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΕΠΕ) είχε αναλάβει τη διαφημιστική καμπάνια για την πρόληψη του καρκίνου, ύψους 1.602.652,83 ευρώ. Μόνο που ο καρκίνος δεν είναι μεταδοτικό νόσημα, όπως είχαν καταγγείλει σε συνέντευξη Τύπου στις 15 Δεκεμβρίου του 2015 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι έστειλαν στον εισαγγελέα το περίφημο πόρισμα των «Ράμπο» της Υγείας.
Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2016 ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς ποινικές διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατά μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη διετία 2011-2013, καθώς «όλες οι συμβάσεις που παρατέθηκαν αναλυτικά στο εισαγγελικό πόρισμα ήταν παράτυπες».
Ευθύνες
Ωστόσο, είναι απορίας άξιο ότι έως και σήμερα δεν υπάρχουν νεότερα για τις ευθύνες που αφορούν την υπόθεση της εν λόγω εταιρίας. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2011 το ΚΕΕΛΠΝΟ διενήργησε διαγωνισμό για τη διαφημιστική καμπάνια πρόληψης του καρκίνου, στον οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος η AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ - MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΕ. Η δράση αυτή, όμως, ήταν εκτός των σκοπών του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς προβλέπονται η παρακολούθηση και ο συντονισμός των ενεργειών για την πρόληψη μεταδοτικών νοσημάτων, στα οποία δεν συγκαταλέγεται ο καρκίνος, όπως αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα. Αλλωστε, αυτό επεσήμαναν και οι «Ράμπο» της Υγείας στο πόρισμα του 2012, όπου τινάζουν στον αέρα την επίμαχη σύμβαση: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε καμία αρμοδιότητα να χειριστεί και πολύ περισσότερο να πληρώσει αυτό το έργο, νομικά και σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του, περιορίζεται στα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα. Και ο καρκίνος δεν είναι τέτοιος». Επιπλέον, οι επιθεωρητές επισημαίνουν ότι, επειδή πρόκειται για διαφημιστικά μηνύματα κοινωνικού περιεχόμενου, θα μπορούσαν να μεταδοθούν δωρεάν, γεγονός που θα εξοικονομούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ 1.500.000 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: