9 Σεπ 2016

Νέα γερμανική πρόκληση για «πακέτο» στην Ελλάδα

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Γερμανοί με τις τοποθετήσεις τους στο καυτό θέμα της προσφυγικής κρίσης, προφανώς επιχειρώντας να... απελάσουν και το ίδιο το πρόβλημα μαζί με τους μετανάστες προς τον ευρωπαϊκό Νότο, και δη προς την Ελλάδα. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για το εάν ενδεχόμενη επαναφορά των επαναπροωθήσεων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα,
βάσει του Κανονισμού του Δουβλίνου, σημαίνει ότι θα επαναπροωθηθούν και άτομα που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, κινούμενος βέβαια στη γραμμή των δηλώσεων που έκανε λίγα 24ωρα νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, είπε χαρακτηριστικά: «Η επαναπροώθηση προς την Ελλάδα, στην περίπτωση επανέναρξης προωθήσεων προς αυτήν, αφορά άτομα για τα οποία η Γερμανία δεν κατέστη (ακόμη) αρμόδια κατά τη χρονική στιγμή της επανέναρξης των επαναπροωθήσεων. Αυτό αφορά περιπτώσεις στις οποίες η Γερμανία, έως αυτήν τη χρονική στιγμή, ούτε άσκησε το δικαίωμα υπεισέλευσης ούτε κατέστη αρμόδια, διότι μία προώθηση προς ένα άλλο αρμόδιο κράτος-μέλος δεν ήταν δυνατή».

Αναφορικά πάντως με τον αριθμό των ατόμων που το Βερολίνο πρόκειται να απελάσει, ο Γερμανός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «δεν μπορούν να γίνουν αυτήν τη στιγμή αξιόπιστες εκτιμήσεις, διότι μπορεί έως τότε να έχει αλλάξει η μεταναστευτική δραστηριότητα».

Απειλεί και ο Σλοβένος πρωθυπουργός.

Χολή κατά της Ελλάδας έσταζε χθες με δηλώσεις του στην «Die Welt» ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μίρο Τσέραρ, αναφερόμενος στο Προσφυγικό και στο ζήτημα της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.  «Οι Ελληνες δεν φυλάσσουν επαρκώς τα σύνορά τους» είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι, αν και η κατάσταση είναι δύσκολη, «λαμβάνουν οικονομική βοήθεια» για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στη συνέχεια ο Τσέραρ δεν δίστασε να εξαπολύσει και απειλές κατά της χώρας μας. Σε ερώτηση εάν θεωρεί πιθανή συνέπεια την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν ο Σλοβένος πρωθυπουργός δεν το απέκλεισε ως ενδεχόμενο.  «Εάν η Ελλάδα συνεχίσει να μη δείχνει υπεύθυνη και αλληλέγγυα στάση, τότε τα υπόλοιπα μέλη της Σένγκεν πολύ σύντομα θα εξετάσουν κάθε πιθανό ενδεχόμενο, γιατί πρόκειται για ζήτημα υπαρξιακό».

Πηγή:
goo.gl/mScCeD

Δεν υπάρχουν σχόλια: