3 Ιουλ 2016

Ποτέ κανένα πρόβατο δε γλίτωσε βελάζοντας από τη σφαγή


Η Πρώτη Φορά Αριστερά (ΠΦΑ) κλαψουρίζοντας, βελάζοντας και επαιτώντας, εκλιπαρεί μόνιμα τους δανειστές και δυνάστες μας για την εκάστοτε αναμενόμενη δόση που τη χρειαζόμαστε  για να πληρώσουμε παλαιότερα χρέη τα οποία διευρύνονται αενάως. Γιατί αν δεν πληρώσουμε τη δόση μας εγκαίρως, οι δανειστές θα μας τιμωρήσουν αποβάλλοντάς μας από τον «παράδεισο» της  ευρωζώνης ! Για να μη χάσουμε αυτόν τον
σπουδαίο παράδεισο λοιπόν, η ΠΦΑ, αφού ανεβάσει άλλη μια παράσταση διαπραγμάτευσης, εξελιγμένου Βαρουφακικού τύπου, τελικά υποκύπτει  μοιραία στο μοιραίο. Γιατί  όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Και  αγγλιστί, There Is No Alternative (ΤINA ), όπως θα έλεγε και η αλήστου μνήμης Μάργκαρετ Θάτσερ. Tης οποίας τις πολιτικές ακραίες νεοφιλελεύθερες παρακαταθήκες, επαγγέλεται, ευαγγελίζεται και  ακούει με προσοχή και σε στάση προσοχής, η εδώ ΠΦΑ.

Ένας κοινός, ταπεινός, γλοιώδης, βδελυρός επαίτης έχει καταντήσει η χώρα μας με αριστερό προσωπείο, δεξιό βηματισμό και Ψωροκωστισμό, εκλιπαρώντας μόνιμα τους δανειστές για να πάρει τη δόση της. Και κάνει τούμπες και κολοτούμπες σε κατάσταση αλοφροσύνης και απόλυτης εξάρτησης. Όπως ακριβώς  ένας ναρκομανής που πάντα υποκύπτει στις απαιτήσεις του ναρκοβαρώνου.

Πρόκειται για μια σχέση απόλυτης εξάρτησης και όχι διαπραγμάτευσης όπως αποκαλείται δημοσίως. Η  διαπραγμάτευση εμπεριέχει την ύπαρξη εναλλακτικής λύσης,κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν υφίσταται. Το κλειδί του κουμπαρά το κρατά το Βερολίνο και  είναι εκείνο που αποφασίζει αν θα παράσχει ρευστότητα σε χρήμα, αν θα εκχωρήσει τη δόση, σύμφωνα με τις δικές του βλέψεις και συμφέροντα. Βαράνε οι δανειστές μας το ζουρνά και ο Αλέξης χορεύει πεντοζάλι, για να αντιστέψουμε και τη ξεχασμένη παλαιότερη σχετική ρήση του Αλέξη με το ακριβώς αντίθετο μήνυμα.

Οι κλάψες, οι οδυρμοί, η επίκληση ελέους, οι ικεσίες για ελεημοσύνη προς τον ισχυρό από τον ανίσχυρο, του εξαρτημένου προς τον δυνάστη, έχουν τη μοίρα του πρόβατου που σκούζει και βελάζει πριν τη σφαγή. Γιατί είναι γνωστό πως κανένα πρόβατο δε γλίτωσε ποτέ βελάζοντας από τη σφαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: