9 Ιουλ 2016

Πολιτική βρωμιά η απλή αναλογική του Τσίπρα


Στρατής Μαζίδης


Αφού πέτυχε δύο σημαντικές εκλογικές νίκες με το μπόνους των 50 εδρών κι ενώ πλέον παγιώνεται στη δεύτερη θέση με διαφορά, θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας την "πάγια θέση της Αριστεράς" για απλή και άδολη (;) αναλογική.Εν προκειμένω όμως μόνο άδολη δεν είναι.Ο Τσίπρας όπως με δόλο ανήλθε στην εξουσία μη εκλέγοντας ΠτΔ ώστε να έρθει στην κυβέρνηση παρέα με τους ανθρώπους του Καραμανλή, ομοίως πριονίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Είναι τέτοιο το θράσος του ώστε θα ήθελε να το πετύχει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση με κατάργηση του μπόνους, ψήφο των 17χρονων (που τους θεωρεί ανόητους) και παροχή μπόνους εδρών ακόμη και στο δεύτερο και όποια κόμματα σχηματίσουν κυβέρνηση.

Όχι δε συμπαθώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήταν ένας αποτυχημένος υπουργός που έβαλε λουκέτο στην οικονομικά παραγωγική Δημοτική Αστυνομία κι απέλυσε εκατοντάδες σχολικούς φύλακες που όμως έλυναν πολλά θέματα των σχολείων, αντί πχ να θεσπίσει ταχύτατες διαδικασίες για να τελεσιδικούν τα πειθαρχικά.

Ωστόσο η πολιτική βρωμιά, είναι πολιτική βρωμιά και αυτό ακριβώς κάνει τώρα ο Αλέξης Τσίπρας.Αφού κατέστρεψε είτε συνειδητά είτε γιατί είναι κιότης ό,τι είχε απομείνει όρθιο, επιχειρεί να σύρει τη χώρα σε καταστάσης ακυβερνησίας και σειρά εκλογικών αναμετρήσεων για να μπορεί αυτός να πρωταγωνιστεί στα πολιτικά πράγματα μιας χώρας που κατήντησε αποικία-προτεκτοράτο.

Είναι ζήτημα απλής (ανα)λογικής. Μαζί του ο Βασίλης Λεβέντης ο οποίος από εκεί που συνομιλούσε με φαρσέρ, μιλά τώρα με τους γερμανούς και τους αμερικάνους όπως λέει, και η σιωπούσα Χρυσή Αυγή.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας αποτυχημένος πολιτικός που βασανίζει τη χώρα και νομοθετεί για να διαιωνίσει τα βάσανα στο διηνεκές.Όλα αυτά μοιάζουν με μια κακή κωμωδία. Δυστυχώς όμως πρόκειται για πραγματικότητα.

Η Ελλάδα πεθαίνει στα χέρια του. Ή μάλλον, πεθαίνει από τα χέρια του.

Πηγή : Freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια: