19 Ιουν 2016

Το Brexit και η επερχόμενη διάλυση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας της επιλεγόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης


Θεόδωρος Κατσανέβας

Τρόμος, φόβος και λύσσα κυριαρχεί ανάμεσα στους εκπρόσωπους του δυτικού κατεστημένου από την ισχυρή πιθανότητα του Brexit , αφού όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην έξοδο. «Φοβάμαι ότι το Brexit μπορεί να είναι η αρχή του τέλους όχι μόνο για την Ε.Ε. αλλά και για ολόκληρο τον δυτικό πολιτικό πολιτισμό», δήλωσε  ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, σε συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Πολωνός Τούσκ, επιλέχθηκε από τους Γερμανούς για την κορυφαία αυτή θέση για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι πειθήνιο όργανό τους. Και δεύτερον γιατί είναι Πολωνός και όχι Γερμανός και έτσι ρίχνεται στάχτη στα μάτια για το ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό. Βέβαια ο κύριος Τουσκ, λέει αυτές τις ανοησίες για το τέλος του δυτικού πολιτισμού, γιατί απλούστατα το πρώτο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στη
μεγαλόσχημη καρέκλα του. Η ιδεολογία της καρέκλας σε όλες της εποχές και ιδιαίτερα σε εποχές παρακμής όπως η σημερινή, είναι υπεράνω αρχών, αξιών και κοινής λογικής. Αν είναι δυνατόν να καταρρεύσει ο δυτικός πολιτισμός με το Brexit και την πιθανή διάλυση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας της ΕΕ.

Τι θα συμβεί στην πραγματικότητα στην περίπτωση του Brexit;  Το πιθανότερο όλων είναι απλούστατα να αρχίσει το ξήλωμα της Γερμανικής Αυτοκρατορίας της ΕΕ και η Ευρώπη να επανέλθει στα συγκαλά της. Οι Ευρωπαϊκές χώρες με πρώτη την Ελλάδα, ύστερα από την  ανάκτηση της οικονομικής τους ανεξαρτησίας, με την κατάλληλη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, θα μπουν σε πορεία ανάπτυξης. Όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με όλες σχεδόν τις χώρες διεθνώς έξω από την ευρωφυλακή που προπορεύονται και μας έχουν αφήσει πολύ πίσω στην αναπτυξιακή διαδικασία. 

Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι, η Ελληνική οικονομία δεν πρέπει  να μεταλλαχθεί και να εκσυγχρονισθεί, με το δημόσιο τομέα να μπει επιτέλους στον 21ο  αιώνα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει φυσικά με τις παλαιοκομουνιστιστικές ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ που προτάσουν την  ήσσονα προσπάθεια, τον πόλεμο στην αριστεία, την υποστολή της ελληνικής ταυτότητας και  όχι μόνο. Ούτε με την απόλυτη υποταγή στη νέα τάξη της παγκοσμιοποίησης του ακραίου νεοφιλελευθερισμού των αγορών που προτάσσει η  νέα- Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν κλασικές συνταγές και αρχές ορθολογικής διοίκησης, όπως και σύγχρονες οπτικές αποτελεσματικής  Κευνσιανής οικονομικής πολιτικής που μπορεί να εφαρμοστούν με επιτυχία. Και υπάρχουν πολλοί που τις γνωρίζουν και μπορούν να τις εφαρμόσουν και εδώ στη χώρα που γέννησε το δυτικό πολιτισμό, τον οποίο ο κύριος Τουσκ φοβάται ότι θα καταρρεύσει με το επερχόμενο Brexit.


Δεν υπάρχουν σχόλια: