7 Ιουν 2016

Σέρνωνται σαν τους ναρκωμανείς για να πάρουν τη δόση των 7,5 δις


Τα συστημικά και καθωσπρέπει ΜΜΕ, μπουκωμένα από τα δανεικά και αγύριστα που τους παρέχει το κατοχικό καθεστώς για να ελέγχουν τις συνειδήσεις των μαζών, αναγράφουν τα γυμνάσια κάνουν στη φτωχοποιημένη Ελλάδα οι δανειστές-βασανιστές  για να δώσουν τη δόση των 7,5 δις ως "αγώνα δρόμου για να εξασφαλιστεί η υποδόση των 7,5 δις". Αλοίμονο. Δεν πρόκειται για αγώνα δρόμου, αλλά για ευτελιστικό σύρσιμο ναρκωμανών για να πάρουν τη δόση τους από τον ναρκοέμπορο. Οι ναρκωμανείς για να εξασφαλίσουν τη δόση από την οποία εξαρτώνται, μπορεί να κάνουν τα πάντα. Και φυσικά να ευτελίσουν τελείως όποιες αρχές και αξίες τους έχουν απομείνει. Στον πάτο της εξάρτησης και της ντροπής έχει φτάσει η ευτελής και ξεπουπουλιασμένη ΠΦΑ που διορίστκε Ύπατος Αρμοστής της Hellenic Banana Republic.Το ρεπορτάζ για το σχετικό θέμα των καθωσπρέπει όπως αναφέραμε ΜΜΕ έχει ως εξής.
   
Πυρετώδεις είναι διεργασίες οι διεργασίες της κυβέρνησης, με αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες των προαπαιτούμενων εντός του χρονοδιαγράμματος που έδωσε στην Αθήνα το χθεσινό Euroworking Group, και να απελευθερωθεί η υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.  

Στο χθεσινό Euroworking Group  διαπιστώθηκε πως η κυβέρνηση είναι εκτός συμφωνηθέντων στο ζήτημα της υπογραφής του μνημονίου στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, στη μεταφορά 5% των μετοχών του ΟΤΕ από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ, στην έκδοση υπουργικής απόφασης για τον υπολογισμό των συντάξιμων απολαβών καθώς και στην υπογραφή συμφωνίας η οποία θα ορίζει τη μεγαλύτερη πρόσβαση της ΕΛΣΤΑΤ στα στοιχεία της ΓΓΔΕ ακόμα και μετά την δημιουργία της νέας ανεξάρτητης αρχής εσόδων.

Χθες στο οικονομικό επιτελείο επικρατούσε αισιοδοξία ότι τα συγκεκριμένα προαπαιτούμενα θα έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα. Μάλιστα, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Ιουνίου.

Εφόσον η κυβέρνηση εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, οι θεσμοί αναμένεται να στείλουν επιστολή στα μέλη του EWG  –το αργότερο έως αύριο–, με την οποία θα επιβεβαιώνουν πως η Αθήνα ολοκλήρωσε τα συμφωνηθέντα και μπορεί πλέον να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης, για την οποία θα αποφασίσει το EWG σε νέα συνεδρίαση που, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Στο εξής θα αναλαμβάνουν δράση τα Εθνικά κοινοβούλια των κρατών-μελών, των οποίων απαιτείται η σύμφωνη γνώμη για την εκταμίευση.  Πρόκειται για τα κοινοβούλια της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας, της Αυστρίας και της Εσθονίας, τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έως τις  13 Ιουνίου.

Εν συνεχεία τα συμβούλια των Eurogroup/Ecofin που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου στο Λουξεμβούργο, θα πρέπει να εγκρίνουν το αναθεωρημένο μνημόνιο. Η απόφαση των υπουργών οικονομικών θα σταλεί τέλος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΣΜ) που θα δώσει το τελικό «Ο.Κ» για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Οι εκκρεμότητες για τη 2η δόση

Αμέσως μετά αναμένεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ. Οι εκκρεμότητες που έχουν μεταφερθεί για τον Σεπτέμβριο  αφορούν στις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών, στις δράσεις για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, στην αναμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για μεγάλους καταναλωτές, στην αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η νέα μεταρρύθμιση στο εργασιακό και οι αλλαγές στην Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σταικούρας: Η κυβέρνηση απέκρυπτε πολλά προαπαιτούμενα 

«Η ολοκλήρωση της δήθεν, εδώ και εβδομάδες, “κλεισμένης αξιολόγησης” καθυστερεί. Και αυτό γιατί, όπως αποδεικνύεται, υπήρχαν πολλά προαπαιτούμενα και ένα συμπληρωματικό Μνημόνιο τα οποία η Κυβέρνηση “απέκρυπτε” από τους βουλευτές και την ελληνική κοινωνία», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ., Χρήστος Σταϊκούρας.

Newsroom Aθήνα 9.84

Δεν υπάρχουν σχόλια: