29 Ιουν 2016

Η ανάπτυξη έρχεται,λουκέτο και στη Μαρινόπουλος, στο δρόμο 12.500 εργαζόμενοι



Η ανάπτυξη έρχεται αλλά τα λουκέτα σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πέφτουν σαν βροχή.  Η μεγάλη αλυσσίδα Super Market Μαρινόπουλος κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 για διαδικασία πτώχευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση θα συζητηθεί την Παρασκευή, 1η Ιουλίου στις 11 το πρωί.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από απανωτές κινήσεις προμηθευτών που οι οποίοι με δικαστική απόφαση προχωρούσαν στο κλείσιμο καταστημάτων με στόχο την καταγραφή εμπορευμάτων. Μέχρι τώρα τα καταστήματα ενημέρωναν τα κεντρικά της Μαρινόπουλος η οποία προχωρούσε σε συμβιβασμό με τους προμηθευτές που προχωρούσαν σε αυτή την κίνηση.
Δεν αποκλείεται από εδώ και πέρα αν δεν δρομολογηθούν οι εξελίξεις να χρειαστεί να υπάρξει - ή να επιχειρηθεί -πολιτική παρέμβαση, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα (σ.σ. απασχολεί πάνω από 12.500 εργαζόμενους σε 823 καταστήματα, σύμφωνα με στοιχεία Μαρτίου 2016), αλλά και μία αλυσίδα η οποία αν προχωρήσει σε πτώχευση επηρεάζει το μέλλον 2.000 και πλέον παραγωγών (σ.σ. το άνοιγμα της Μαρινόπουλος στην αγορά εκτιμάται περίπου στο 1% του ελληνικού ΑΕΠ!).

Με στοιχεία από το press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: