28 Απρ 2016

FinancialTimes : Επανάληψη του περυσινού δράματος του Grexit

Σημάδια επανάληψης του περυσινού ελληνικού δράματος βλέπουν και οι Financial Times, μετά την διακοπή των συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και δανειστών και τις πληροφορίες ότι ο Αλ. Τσίπρας θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.Σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Peter Spiegel από τις Βρυξέλλες, τονίζεται ότι υπάρχουν πολλά σημάδια για «επανάληψη του περυσινού δράματος του Grexit», όπως οι μεγάλες διαφορές μεταξύ Αθήνας - πιστωτών, μια μεγάλη αποπληρωμή ομολόγων στην ΕΚΤ τον Ιούλιο και οργισμένες κατηγορίες εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.


Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη ότι ο κίνδυνος της επανάληψης ενισχύθηκε από τις πληροφορίες ότι ο Αλ. Τσίπρας θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής σε μια προσπάθεια να βρει λύση.

Οι FΤ αναφέρουν ότι «είναι απίθανο» οι επικεφαλής των κρατών της Ευρωζώνης να θέλουν να ασχοληθούν τώρα με την ελληνική κρίση, τη στιγμή που η ημερομηνία χρεοκοπίας είναι ακόμη μακριά και η προοπτική να υπάρξει νέο Eurogroup ακόμη και την άλλη εβδομάδα είναι υπαρκτή. Ωστόσο, σημειώνει το δημοσίευμα, οι διαφορές παραμένουν βαθιές και η συμφωνία στα μεσαία κλιμάκια έχει κολλήσει στα ζητήματα των πρόσθετων μέτρων και του χρέους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: