Η Ελλάδα δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία σε ό,τι αφορά στο συνταξιοδοτικό, στο φορολογικό ή στο δημοσιονομικό της κενό, ενώ τις συζητήσεις παρατείνουν και άλλα ζητήματα, όπως είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το προτεινόμενο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, σημείωσαν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, δεδομένου του ότι οι συνομιλίες
βρίσκονται σε εξέλιξη. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) προβάλλει ένα ακόμη εμπόδιο, παρατήρησαν.
Στο σημείο αυτό, το δημοσίευμα του Bloomberg, αναφέρεται στις διαρροές του Wikileaks και στις διαφοροποιήσεις μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων σχετικά με το από πού θα προέλθουν οι περικοπές, αλλά και στην περίπτωση του Ιουλίου, οπότε και η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της εξόδου από το ευρώ.
Αν και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ανεβάζουν τις προσδοκίες σχετικά με την αξιολόγηση, θεωρείται αμφίβολο εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του προϋπολογισμού.
"Οι πιθανότητες που δίνω σε μια ακόμη ελληνική κρίση αυτό το καλοκαίρι είναι σχετικά υψηλές", επεσήμανε ο  Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος στην ING Diba AG, στη Φρανκφούρτη. "Δεδομένου τoυ εξαιρετικά αργού ρυθμού της εφαρμογής [των μεταρρυθμίσεων], της αξιολόγησης, της απώλειας δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και της ακόμη περιορισμένης διάθεσης για ελάφρυνση χρέους, η επόμενη κρίση ήδη ετοιμάζεται. Είναι μόνο ζήτημα χρόνου να συμβεί".