28 Απρ 2016

Ο μέγας, ο τεράστιος,ο ηθικός,ο αριστερός Φλαμπουράρης

Πέτρος Ιωάννου
Μεγάλη φάτσα ο Φλαμπουράρης και τεράστιο το "αριστερό ηθικό του πλεονέκτημα". Ογδόντα έως εκατόν είκοσι είναι οι αστυνομικοί που φυλάσσουν το μεγαλείο της αφεντιάς του, έτσι ώστε να μπορεί να επαίρεται ότι, ποτέ κανείς στο παρελθόν δεν είχε ζήσει τέτοια μεγαλεία εδώ στην Ψωρωκώσταινα και όχι μόνο. Και ενώ οι δουλειές με τα σπίτια των προσφύγων-μεταναστών που φροντίζει χωρίς διαγωνισμούς να δίνονται απ' ευθείας στον Κόκκαλη και οι δουλειές γενικά καλά
να κρατούν, ο ίδιος φρόντισε να καταβληθεί από το δημόσιο ταμείο το ποσό των 2.500 ευρώ για τα εισιτήρια των αστυνομικών που θα τον φυλάνε κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο «αριστερό σαλέ» του στην Αίγινα.


Όμως, όλα και όλα. Ο Φλαμπέ φρόντισε να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με τη διαμονή των αστυνομικών της φύλαξής τους σε ξενοδοχεία. Γι’ αυτό και οργάνωσε στον κήπο του εξοχικού του σαλέ ένα σύγχρονο καταυλισμό αστυνομικών-προσφύγων για να τους στεγάσει. Εκτός από την οικονομία που έκανε για λογαρισμού του κρατικού κορβανά, μια τέτοια μέθοδος στέγασης βοηθά και στη σκληραγώγηση των αστυνομικών που ξαναβρίσκουν έτσι τις χαρές της νομαδικής ζωής στην ύπαιθρο, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να ζουν σαν ομάδα και να βοηθούν ο ένας τον άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: