5 Απρ 2016

Ο Αλέξης προσπάθησε να ανοίξει ένα λάκκο στο ΔΝΤ και στους Γερμανούς και έπεσε ο ίδιος μέσα

Ο Αλέξης Τσίπρας  αφού μίλησε για μισή ώρα περίπου με την Αγκέλα Μέρκελ θα πρέπει να συνειδητοποίησε ότι η επιχείρηση αξιοποίησης της διαρροής των Wikileaks έφερε καταστροφικά, αποτελέσματα για την χώρα μας, αντίθετα από αυτά που ο ίδιος περίμενε. Η Κριστίν Λαγκάρντ στην επιστολή-απάντησή της στον Έλληνα Πρωθυπουργό, έμμεσα πλην σαφώς αποκάλεσε την ελληνική πλευρά υποκλοπέα των συνομιλιών και υπέδειξε τον τρόπο με τον οποίο έγιναν, δηλ. μέσα από το δωμάτιο της Velculescu στο Hilton.


Η Γερμανική πλευρά, ύστερα προφανώς από σχετική συνεννόηση, έσπευσε, να στηρίξει το ΔΝΤ, με εκπρόσωπο του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών να δηλώνει ότι, Γερμανία και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δε θα “διχαστούν” σχετικά με το ελληνικό ζήτημα. Για εμάς στο Βερολίνο δεν είναι φυσικό να γίνονται υποκλοπές, συμπλήρωσε ο ίδιος.(Phone-tapping is not a normal practice for us). Και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, έκλεισε για άλλη μια φορά την πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα, με την ξεκάθαρη δήλωση ότι, “Το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας δεν είναι προς συζήτηση”.

Θα δούμε τώρα πως θα καταφέρει η ταλαίπωρη, «μικρή, πλην έντιμος Ελλάς», να καταβάλλει το ιλιγγιώδες ποσό των 11 δις ευρώ, όπως υποχρεούται να κάνει αφού τότε λήγει μεγάλο μέρος των ετήσιων χρεών της για αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων που συνολικά για ολόκληρο το χρόνο,ανέρχονται σε 19 δις, δηλ. 11% του ΑΕΠ !

Λίγο μετά τη διαρροή των συνομιλιών, οι Γερμανοί και το ΔΝΤ, υπέδειξαν την ελληνική πλευρά ως εγκέφαλο των υποκλοπών. Ο γερμανικός τύπος ανέφερε ονομαστικά τον επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, τον οποίο συνέδεσε άμεσα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι, οι Γερμανοί δείχνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για τις υποκλοπές.

Αμέσως μετά το όλο θέμα που δημιουργήθηκε, ταξίδευσαν στο Βερολίνο οι Τόμσεν, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ για να συναντηθούν με Μέρκελ και Σόιμπλε. Προφανώς θα είναι όλοι τους πολύ θυμωμένοι με τον Αλέξη που  χειρίζεται την πρωθυπουργία ως επικεφαλής του 15μελούς μαθητικού των πρώιμων «επαναστατικών» του χρόνων. Με αλόγιστη αποκοτιά και ερασιτεχνισμό, θέλησε να παγιδεύσει τις αλεπούδες αξιοποιώντας το αλεπουδάκι τους τον Γιάννη Ρουμπάτη. Τόση αφέλεια, έλεος πια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: