31 Μαρ 2016

¨Αγριες βιαιότητες μεταξύ λαθρομεταναστών


Εικόνες από το μέλλον αναδεικνύουν οι βιαιότητες που εκδηλώνονται σε διάφορα σημεία συγκεντρωσης των λαθρομεταναστών παντού σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Ειδομένη και τον Πειραιά. Οι συγκρούσεις μεταξύ των διάφορων εθνοτήτων, τα μαχαιρώματα, η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία, η παιδεραστία αποτελούν πλέον καθημερινότητα που δείχνει τον πολιτικό πολιτισμό ενός μέρους των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι όταν υπάρχει ανοχή εκδηλώνουν θρασύτατη και ακραία βίαιη συμπεριφορά. Το λιμάνι του  Πειραιά την Τετάρτη το βράδυ, μετατράπηκε σε άγριο πεδίο μάχης, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς μετανάστες.

Τα άγρια επεισόδια άρχισαν στην πύλη Ε1, όταν Αφγανοί επιτέθηκαν σε γυναίκα από τη Συρία, με προφανείς προθέσεις σεξουαλικού τύπου. Οι οικείοι αντέδρασαν και τα πράγματα δεν άργησαν να βγουν εκτός ελέγχου. Επί περίπου τρεις ώρες εκατοντάδες άτομα συνεπλέκονταν με ρόπαλα, πέτρες και σίδερα. 
Την ίδια ώρα, ελάχιστοι άνδρες της αστυνομίας και του λιμενικού προσπαθούσαν να επιβληθούν στο μανιασμένο πλήθος. Μέχρι να φτάσουν στον Πειραιά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πάνω από επτά άτομα τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων σοβαρά στο κεφάλι, που μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο.
Στην Ειδομένη, επίσης χθες, ξέσπασε μεγάλος καβγάς και στις φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ένας άνδρας κρατά στο χέρι του ένα μαχαίρι και προσπαθεί να επιτεθεί σε κάποιον.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο πίνακας με τις ροές των λαθρομεταναστών έχει ως εξής :

Μαχαιρώματα στη Χίο

Στα άκρα έφθασε η σύγκρουση και στη Χίο. Ομάδες Ιρανών και Αφγανών που  φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός. Σύμφωνα με το politischios.gr, τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί από μαχαιρώματα.
Στο Κέντρο Κράτησης που πλέον φιλοξενούνται πάνω από 1.500 άτομα, επικρατεί ήδη αναστάτωση με τους περίπου 12 Αστυνομικούς, Λιμενικούς και στελέχη της Frontex που έχουν επιφορτιστεί με τη βραδινή φύλαξη του Κέντρου να διατυπώνουν τους φόβους τους για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί μέσα σε αυτό.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι έχει δοθεί εντολή στα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας να αποφεύγουν τη χρήση στολής εντός του Κέντρου, ώστε να μην αποτελούν στόχο των συγκεκριμένων ομάδων.
Να σημειωθεί ότι για την παροχή πρώτων βοηθειών έσπευσαν στελέχη της οργάνωσης Waha που εδρεύει μέσα στο Hotspot. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: