28 Μαρ 2016

Τουρκία και Σαουδική Αραβία συνεχίζουν να εφοδιάζουν τζιχαντιστές και συριακή αντιπολίτευση στο Χαλέπι

Σχεδόν ένα μήνα λειτουργεί στην Συρία το  ρωσικό Κέντρο για τη συμφιλίωση των αντιμαχόμενων μερών, το οποίο καταγράφει όλες τις παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στην χώρα.
Σε γενικές γραμμές όπως σημειώνεται εδώ, παρατηρείται μια σχετική  κατάπαυση του πυρός. Αλλά, όπως έγινε γνωστό χθες, η ειρήνη στη Συρία κινδυνεύει από εξωτερικούς εχθρούς σύμφωνα με την ιστοσελίδα  «russsky Vesna».

Η ιστοσελίδα  ανέφερε ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ισραήλ συνεχίζουν  να υποκινούν την παραβίαση της  κατάπαυσης των εχθροπραξιών συνεχώς .
Αυτές οι χώρες χρηματοδοτούν  την συριακή αντιπολίτευση και τον ISIS  , παρέχοντάς τους όπλα συμπεριλαμβανομένων των χημικών όπλων ,  εκπαιδευμένους μαχητές σε ειδικά στρατόπεδα, και τους εφοδιάζουν συνεχώς  μέσω των συνόρων τους στη Συρία, τονίζει το δημοσίευμα .
Οι  χώρες  αυτές υλοποιούν επίσης  πόλεμο πληροφοριών έναντι της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας.  Οι  κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ισραήλ κατηγορούν το συριακό καθεστώς για  όλα τα είδη των εγκλημάτων, αλλά την ίδια στιγμή οι χώρες αυτές δικαιολογούν τις εγκληματικές πράξεις των μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης και του ισλαμικού στρατού.
Μόνο αυτή την εβδομάδα, ο αριθμός των προκλήσεων από τις τρομοκρατικές οργανώσεις  «Dzhabhat en-Nusra» και «Jaish Al Islam», καθώς και από τις  δυνάμεις της  αποκαλούμενης «μετριοπαθούς  αντιπολίτευσης»,  έχουν  αυξηθεί σημαντικά. Μιλάμε για το Χαλέπι, όπου  άγριες συγκρούσεις έχουν καταγραφεί  τις τελευταίες επτά ημέρες.
Οι αντάρτες της  Dzhabhat έριξαν βλήματα όλμων σε κατοιικημένη περιοχή στο Χαλέπι. Ενώ υπάρχουν δεκάδες απώλειες μεταξύ των αμάχων, κυρίως σε  γυναίκες και παιδιά.
Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο ( Τουρκία εναντίον Ρωσίας και Σαουδική Αραβία εναντίον του Ιράν), είχαμε τονίσει ότι η  Μέση Ανατολή ευρίσκεται στα  πρόθυρα ενός «μεγάλου» πολέμου μεταξύ των δύο περιφερειακών δυνάμεων του  Ιράν και της Σαουδική Αραβία.
Σχεδόν όλα τα think tanks και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν καταλήξει  στο κατηγορηματικό συμπέρασμα ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην γεωπολιτικό  σκηνικό,  μυρίζει «μπαρούτι».
Η  Τουρκία, η Συρία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία,και η Ρωσία οδηγούνται ταχύτατα προς μια αποσταθεροποίηση και έναν πόλεμο, που όμοιο του η Μέση Ανατολή έχει να δει από την εποχή της ισραηλινο-αιγυπτιακής αντιπαράθεσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: