8 Μαρ 2016

«Δουλέμπορος» των Τούρκων ο Τσίπρας

Μετά τον… εθνάρχη των Τούρκων Κεμάλ Ατατούρκ, νομίζουμε ότι η Άγκυρα θα πρέπει να στήσει ανδριάντα στην κυρά Τασία μαζί με τον κυρ Αλέξη. Τέτοιο δώρο στην τουρκική εξωτερική πολιτική δεν θα μπορούσε να κάνει ούτε και ο πιο πατριώτης Τούρκος. Η θολοκουλτουριάρικη πολιτική στο μεταναστευτικό, που άνοιξε το δρόμο για να έρθουν χιλιάδες ξένοι στην Ελλάδα… την παραδεισένια χώρα, ήταν αυτό που χρειαζόταν η απομονωμένη Τουρκία η οποία σπαράσσεται κι από ένα πόλεμο με τους Κούρδους.

Η τουρκική διπλωματία εκμεταλλεύτηκε το δώρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε τα σύνορά της ελευθερώνοντας τους δουλεμπόρους να κάνουν χρυσές δουλειές και να στέλνουν χιλιάδες μετανάστες προς την Ελλάδα και ταυτόχρονα, έβαλε το χεράκι της στο να έρθουν όλο και περισσότεροι πρόσφυγες.
Είναι αλήθεια ότι και η Τουρκία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα 3 εκατ. των ξένων που βρίσκονται στο έδαφός της. Μόνο που οι Τούρκοι δεν έχουν πρόβλημα να τους βουλιάζουν στο Αιγαίο, δεν σκέπτονται την ανθρώπινη ζωή παρά μόνο το πώς θα βγάλουν από πάνω τους το πρόβλημα.
Η τακτική των κλειστών συνόρων ήταν ένα ακόμη ανέλπιστο δώρο στους Τούρκους αφού ο Νταβούτογλου πήγε στις Βρυξέλλες έχοντας στα χέρια του μια απίστευτη ατζέντα, απαιτήσεις που κανείς δεν περίμενε και που κανείς μέχρι τώρα δεν είχε θέσει. Και αύξηση της χρηματοδότησης, και έναρξη άμεσα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ελεύθερα ταξίδια για τους Τούρκους πολίτες.
Όλα δικά τους τα θέλουν προκειμένου να δώσουν μια υπόσχεση (διότι περί υπόσχεσης θα πρόκειται) ότι θα περιορίσουν τις ροές και θα δέχονται πίσω πρόσφυγες. Πρόκειται για ένα ψέμα που λένε οι Τούρκοι και που είμαστε σίγουροι ότι δεν θα τηρήσουν.
Και η Ευρωπαϊκή Ένωση; Η χριστιανική Ευρώπη των «28» τι κάνει; Ουσιαστικά έπεσε στα πόδια του Νταβούτογλου και τον παρακαλάει. Όμως, πώς να περάσουν τέτοιες απαιτήσεις της Άγκυρας; Πώς η Κύπρος να δεχθεί τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις; Πώς η Ουγγαρία να έχει εμπιστοσύνη στον Ερντογάν ότι θα δέχεται πίσω πρόσφυγες; Και πώς η Ιταλία, που ήγειρε το θέμα, θα δεχθεί να μπουκάρει η αστυνομία στη μεγαλύτερη αντιπολιτευτική εφημερίδα να την κάνει φιλοκυβερνητική;
Η δημοκρατική και ενωμένη Ευρώπη, ικέτευε τον Νταβούτογλου να τα βρουν αντί να τον στείλει στον… Αλλάχ και να αναλάβει ευρωπαϊκός στρατός τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα. Ας κήρυσσε «πόλεμο», ας εκβίαζε την Άγκυρα, ας έπαιρνε σκληρά μέτρα για τους Τούρκους που δεν έχουν να χάσουν πολλά, παρά μόνο να κερδίσουν. Τόσες ώρες χθες για να πειστεί η Τουρκία να πάρει πίσω κάποιες από τις απαιτήσεις της, να τα βρουν κάπου στη μέση και να τελειώσει το θέμα. Το οποίο βεβαίως όπως κι αν τελειώσει θα έχει φορτώσει στην Ελλάδα έναν τεράστιο αριθμό ξένων. Για σκεφτείτε να καταπατούνταν τα δημοκρατικά ιδεώδη σε μια άλλη χώρα και όχι στην… χουντική Τουρκία. Θα γινόταν χαμός από καταδίκες και καταγγελίες.
Αλλά και αυτές οι τρελές απαιτήσεις δείχνουν πόσο αδύναμη είναι η Ευρώπη απέναντι στην τουρκική απειλή με Δούρειο Ίππο τους πρόσφυγες. Ή καλύτερα πρόκειται για ισλαμική απειλή κατά της ελεύθερης, δημοκρατικής και χριστιανικής Ευρώπης. Όλοι παίζουμε τώρα το χατίρι των ισλαμοφασιστών που θέλουν να γεμίσουν τη Γηραιά Ήπειρο με μουσουλμάνους. Και θα γεμίσουν και λεφτά θα πάρουν και στην ΕΕ θα μπει η Τουρκία. Τέτοια τραγωδία για την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: