9 Φεβ 2016

Απόφαση-σοκ σε μυστική σύσκεψη (με Φλαμπουράρη και Τόσκα) για να εμποδιστεί η "έφοδος" των αγροτών στην Αθήνα. Πού θα στηθούν μπλόκα...

Στάθης Παλαιολόγος 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, βράδυ Δευτέρας, μια πολύ κρίσιμη σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το θέμα των αγροτών. Παρόντες ήταν φυσικά ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, κάτι που δείχνει τη σημασία της σύσκεψης. Εκεί ήταν και ολόκληρη η ηγεσία της ΕΛΑΣ, των ΕΚΑΜ καθώς και της Τροχαίας. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Press-gr, αντικείμενο της σύσκεψης (στην οποία δεν δόθηκε δημοσιότητα) ήταν η επικείμενη "κάθοδος" των αγροτών, την Παρασκευή, στην Αθήνα. Και αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα τις επόμενες ημέρες, η κατ' αρχήν απόφαση που ελήφθη αφορούσε την εκπόνηση σχεδίου αποτροπής της εισόδου των αγροτικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα. 

Με βάση αυτό το σχέδιο λοιπόν θα παραταχθούν αστυνομικές δυνάμεις (πολύ μεγάλες σε όγκο, όπως είναι προφανές) στα δύο σημεία εισόδου στο Λεκανοπέδιο. Το ένα σημείο που θα αποκλειστεί θα είναι στο ύψος της εθνικής οδού στην Κηφισιά και το δεύτερο λίγο πριν από την είσοδο στην Αττική οδό, μετά τη Διώρυγα της Κορίνθου. Θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο ΙΧ ενώ αντιθέτως θα υπάρξει απαγορευτικό για πούλμαν και τρακτέρ. 

Εφόσον, σημειώνουμε και πάλι, ισχύσει αυτή η απόφαση μέχρι τέλους  και δεν χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης των αγροτών για να προσέλθουν στο διάλογο, τότε πολύ πιθανόν οδηγούμαστε σε άγριες καταστάσεις... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: