30 Νοε 2015

Η μεγάλη αυταπάτη του νεοέλληνα είναι ότι ζει σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα


Aκούω ανθρώπους που μένουν σε χωριά να λένε πως η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και τρελαίνομαι. Τελικά, η μεγαλύτερη αυταπάτη του νεοέλληνα είναι ότι ζει σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα.   Ο μεγαλύτερος φόβος, λοιπόν, είναι ότι, άμα βγούμε από το ευρώ θα πεινάσουμε, επειδή δεν παράγουμε τίποτα.Τον κακό τους τον καιρό, όλων αυτών που τα λένε και τα πιστεύουνε αυτά, πως δεν παράγουμε τίποτα. Η Ελλάδα παράγει μια σειρά από προϊόντα: 

Όταν το δουλεμπόριο ανθεί ως φιλανθρωπική επιχείρηση...


Του Δημήτρη Καζάκη
Θέλεις να γίνεις δουλέμπορος; Θέλεις να κάνεις καριέρα στο εμπόριο ανθρώπινων ψυχών, αλλά και οργάνων; Ε, δεν έχεις παρά να στήσεις μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση και να βγεις στο σαφάρι για πρόσφυγες, ή λαθραίους μετανάστες. Μη φοβάσαι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας έλεγχος. Θυμίσου ότι ο ίδιος ο Καμμένος εκ μέρους της κυβέρνησης ζήτησε τη συνδρομή σου στη διαχείρηση του προβλήματος. Υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για έναν δουλέμπορο;Κι έτσι δεν έχεις παρά να έρθεις ως "εθελοντής" σε ένα από τα ελληνικά νησιά και να στήσεις τη δική οσυ επιχείρηση διάσωσης από την θάλασσα. Με το πρώτο, αρχίζεις τη φασαρία. Βγαίνεις στο διαδίκτιο και καταγγέλεις τις ελληνικές αρχές, το λιμενικό, τις συνθήκες. Έτσι κι αλλιώς το ελληνικό κράτος είναι ανύπαρκτο. Κανένας έλεγχος, κανένας συντονισμός, καμιά λογοδοσία, κανένα σχέδιο. Τα πάντα χύμα στο κύμα. Αληθινό σαφάρι.

Ευρώ πάσει θυσία θέλουμε; Να και άλλο «μαχαίρι» σε συντάξεις, επικουρικές, εφάπαξ και ΕΚΑΣ


Εκρηκτικό κλίμα προκαλεί στην κεντρική πολιτική σκηνή το «βαρύ» πακέτο του ασφαλιστικού, καθώς δε διαφαίνεται προοπτική διακομματικής στήριξης, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με την απεργία που προκήρυξαν στις 3 Δεκεμβρίου δηλώνουν ότι « αυτό το ασφαλιστικό δεν περνάει». Η κυβέρνηση με ανοιχτή ακόμα τη διαπραγμάτευση και τα σχέδια ισοδύναμων μέτρων στον αέρα αφού δεν έχουν εγκριθεί από τους δανειστές, προωθεί μετ' επιτάσεως την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών, ενώ αν όλα τα ισοδύναμα απορριφθούν αναγκαστικά θα βγάλει από το συρτάρι το σχέδιο για περικοπή των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επανυπολογισμού τους με έναν ενιαίο συντελεστή. 

29 Νοε 2015

Σαρώνει το ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμα AfD στη Γερμανία


Η κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη δίνει φτερά στο κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο επιδιώκει να μπει σε άλλα τρία κοινοβούλια ομόσπονδων κρατιδίων το 2016, προσελκύοντας ψηφοφόρους αγανακτισμένους για την πολιτική που ασκεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Η κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη δίνει φτερά στο κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο επιδιώκει να μπει σε άλλα τρία κοινοβούλια ομόσπονδων κρατιδίων το 2016, προσελκύοντας ψηφοφόρους αγανακτισμένους για την πολιτική που ασκεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στο συγκεκριμένο ζήτημα.Το AfD που υποστηρίζει την κατάργηση του ευρώ, βρίσκεται σήμερα στην τρίτη θέση σε εθνικό επίπεδο, συγκεντρώνοντας το 10,5% των προθέσεων ψήφου για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του INSA.Το κόμμα κατέλαβε έδρες στο κρατιδιακό κοινοβούλιο του Αμβούργου τον Φεβρουάριο, μπαίνοντας σε μια τοπική βουλή στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας για πρώτη φορά, ενώ απέσπασε έδρες και στη Βρέμη.

Ο Σορο-νεοαριστερός Νίκος Τόσκας θα λύσει τα προβλήματα στις εμπόλεμες ζώνες και μετά θα ασχοληθεί με την προστασία του Έλληνα πολίτη

Το ενδεχόμενο να παρεισφρήσουν κάποιοι τζιχαντιστές στις προσφυγικές ροές δεν δικαιολογεί το «κλείσιμο των συνόρων» ανέφερε βαθυστόχαστα ο ίδιος σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας πως «πρέπει να επιλύσουμε το πρόβλημα στις εμπόλεμες ζώνες, να επιλύσουμε ό,τι προκαλεί τις μεταναστευτικές ροές".Ουάουυυυυυυ.

Ο κύριος Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει βάλει σκοπό ζωής να λύσει πρώτα τα προβλήματα στς εμπόλεμες ζώνες και μετά πιθνανώς να ασχοληθεί με το αντικείμενό του, δηλ. την προστασία του Έλληνα πολιτη όπως αναφέρει και ο εκλεπτυσμένος τίτλος του Υπουργείου που κουβαλά στους στιβαρούς και διεθνιστικούς ώμους του. Το ενδεχόμενο να παρεισφρήσουν κάποιοι Τζιχαντιστές στις προσφυγικές ροές δεν δικαιολογεί το «κλείσιμο των συνόρων» ανέφερε βαθυστόχαστα ο ίδιος σε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας πως «πρέπει να επιλύσουμε το πρόβλημα στις εμπόλεμες ζώνες, να επιλύσουμε ό,τι προκαλεί τις μεταναστευτικές ροές".Ουάουυυυυυυ.

26 Νοε 2015

Η κατάριψη του Ρώσικου αεροπλάνου απο τους Τούρκους και το θράσος του νεο-Σουλτανισμού


Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Το πρωτοφανές περιστατικό της κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από τους Τούρκους δεν έχει αντίστοιχο ιστορικό προηγούμενο, όχι μόνο ως γεγονός τα τελευταία 40 χρόνια, αλλά και όσον αφορά το τεράστιο θράσος που επιδεικνύει ο νεο Σουλτανισμός στη γείτονα χώρα. Καβάλησαν υψηλόν κάλαμο οι γείτονες και θα δυσκολευτούν  να ξεκαβαλικέψουν. Αμφιλεγόμενο είναι φυσικά αν το περιστατικό συνέβη στο εναέριο χώρο της Τουρκίας,αφού το αεροπλάνο και οι πιλότοι κατέπεσαν, αν δεν κάνουμε λάθος, στο έδαφος της Συρίας.

25 Νοε 2015

Λίστα με 10.588 Έλληνες καταθέτες σε ελβετική τράπεζα έδωσαν οι Γερμανοί


Νέα λίστα με ονόματα 10.588 Ελλήνων με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα, που αφορούν τα έτη 2006 και 2008, έχει πλέον στη κατοχή του το υπουργείο Οικονομικών, «δώρο» της φορολογικής διοίκησης της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας. Πρόκειται για λογαριασμούς με συνολικό υπόλοιπο 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα (3,6 δισ. ευρώ) το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα (2,68 δισ. ευρώ) το 2008. 

Πύρειος νίκη των αρπακτικών στην Αργεντινή που εκμεταλλεύτηκαν τη διάσπαση της δημοκρατικής κεντροαριστεράς

 

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Το σαράκι της πολυδιάσπασης των δημοκρατικών δυνάμεων της πατριωτικής κεντροαριστεράς με τη βοήθεια του ξένου παράγοντα χτύπησε και την Αργεντινή, το τελευταίο οχυρό αντίστασης απέναντι στη διεθνή πλουτοκρατία των αρπακτικών της δύσης. Η διάσπαση των Περονιστών- Kirtsenists ενισχύθηκε με κάθε δυνατό μέσο από τα κοράκια των διεθνών αγορών,τα περιώνυμα Funds και άνοιξε το δρόμο για μια οριακή ήττα το κόμμα  των Κίρτσνερ που τόλμησαν να τα βάλλουν με το  διεθνή καζινο-καπιταλισμό, να κυβερνήσουν δημοκρατικά τη μεγάλη αυτή χρόνια για δώδεκα συνεχόμενα χρόνια και να τη βγάλουν από την απέραντη φτώχεια που την είχε οδηγήσει η σύνδεση του νομίσματος τους του πέσος με το δολάριο.Αλλά η νίκη αυτή των εκπροσώπων των κορακιών θα είναι μια Πύρειος νίκη όπως θα δούμε οιο κάτω.

Αλαβάνος: Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να φύγει «με πίσσα και πούπουλα»


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στο πολιτικό του τέκνο τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αλέκος Αλαβάνος στην πανελλήνια συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύρικο. Ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που συνέπλευσε με τη Λαίκή Ενότητα αλλάη τελευταία δεν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό της, ανέφερε εμφαντικά ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να «φύγει με πίσσα και πούπουλα", δηλαδή με την ίδια ηθική αποδοκιμασία που έδειξε ο λαός στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

23 Νοε 2015

Η επέλαση του Ισλάμ και η αφασία της δύσης

Του Ανδρέα Ανδιανόπουλου
Για τις ανάγκες του νέου μου βιβλίου για το Αζερμπαϊτζάν, συνομίλησα προ καιρού με ένα μετριοπαθή αλλά πιστό μουσουλμάνο της κοινότητας του Αμπού Μπεκρ, στο Μπακού, που δεν μάσησε τα λόγια του: 
"Εδώ στο Αζερμπαϊτζάν έχουμε εξασφαλίσει μια πραγματική όαση μετριοπάθειας και ηρεμίας. Τα πράγματα όμως δεν είναι παντού και για πάντα έτσι. Εσείς στη Δύση" μου σημείωσε με έμφαση, "κρίνετε τα πράγματα μέσα από τις δικές σας θρησκευτικές και πολιτιστικές αξίες και αντιλήψεις. Γι’ αυτό και συνήθως δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς συμβαίνει". 
"Μα αντιδρούμε με ανθρωπισμό και με στήριγμα την ανοχή" του αντέτεινα.

19 Νοε 2015

Και στο τέλος με το "ευρώ πάση θυσία" θα μείνουν χωρίς φάρμακα και τα νοσοκομεία


Στο πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, επιβάλλεται μηχανισμός αυτόματης επιστροφής (claw back) για τα φάρμακα και τα νοσοκομειακά σκευάσματα για την τριετία 2016- 2018, με στόχο την περιστολή της νοσοκομειακής δαπάνης, που όμως όπως παραδέχεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν μπορεί να προσδιοριστεί.Το ύψος της δαπάνης πάνω από την οποία θα υπάρχει ο μηχανισμός επιστροφής ορίστηκε αυθαίρετα σε 570 εκατ. ευρώ για το 2016,σε  550 εκατ. ευρώ για το 2017 και σε 530 εκατ. ευρώ για το 2018. Για το τρέχον έτος, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα κληθούν να επιστρέψουν περίπου 550 εκατ. ευρώ, και για το μηχανισμό αυτόματης επιστροφής, αλλά και για την αναγκαστική έκπτωση προς τον ΕΟΠΥΥ .

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή ούτως ή άλλως


Του Δημήτρη Βάρου
Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή ούτως ή άλλως. Με χρέος που πλησιάζει τα 400 δισ. και θα τα ξεπεράσει, με ύφεση που λειτουργεί πια σαν διαστημική μαύρη τρύπα με την Ελλάδα παγιδευμένη στη βαρύτητά της και με ένα ΑΕΠ που καταγράφει απώλειες κάθε χρόνο, σωτηρία εντός του ευρώ δεν υπάρχει. Όσο και να φορολογήσεις τους πολίτες κύριε Χάροντα υπουργέ των Οικονομικών, φτάνει κάποτε η στιγμή του «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»…

Ανυποχώρητη επάνοδος στην δραχμή, μαζί με σοβαρά διαρθρωτικά μέτρα περιορισμού της κρατικής σπατάλης και διαφθοράς


Του Κώστα Κόλμερ
Η τρίτη διασωστική συμφωνία που πέρασε από την Ελληνική βουλή στις 14.8.15 περιβάλλεται από εξαιρετικά απαισιόδοξες αμφιβολίες, λόγω των αντιφάσεων και ανεπαρκειών του τρίτου διασωστικού πακέτου, που συνεφώνησε ο κ.Τσίπρας με τους 4 «θεσμούς» της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, μεταξύ των οποίων και το ΔΝΤ, που δεν αποτελεί «θεσμόν» της Ε.Ε. αλλ’ αυτό είναι μία άλλη ιστορία…

18 Νοε 2015

Η Ισλαμοποίηση της Ευρώπης, το σχέδιο των ισχυρών


Της Καλλιόπης Σουφλή
Θα περίμενε κανείς ότι τα τελευταία γεγονότα στο Παρίσι, αλλά και όλα αυτά που συμβαίνουν με το Ισλάμ τα τελευταία χρόνια, θα έκανε τους «ηγέτες» μας να αναθεωρήσουν την πολιτική τους στην εισαγωγή λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.Θα περίμενε κανείς ότι βλέποντας χιλιάδες βίντεο με Ισλαμιστές (πολλά από αυτά τραβηγμένα εντός της Ευρώπης), να απειλούν με Σαρία και θάνατο στους μη-μουσουλμάνους, θα έκαναν τους «ηγέτες» μας να αλλάξουν στάση στο λαθρο-μεταναστευτικό.

17 Νοε 2015

Είμαστε όλοι γαλοπούλες


Τού Δημήτρη Βάρου

«Είμαστε όλοι Γάλλοι». Τόσο απλό. Όπως απλό είναι το «είμαστε όλοι Γερμανοί», αφού εξυπηρετούμε θαυμάσια τα σχέδια του τέταρτου Ράιχ. Ή το «είμαστε όλοι Αμερικανοί» όταν αυτοί «εκδημοκρατίζουν» με βόμβες το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, το Αφγανιστάν...Το δύσκολο είναι να πούμε κάποια στιγμή πως «είμαστε όλοι Έλληνες», εννοώντας το. Είναι βαριά η φανέλα! Στην πραγματικότητα είμαστε όλοι γαλοπούλες έτοιμες προς σφαγήν, ενόψει Χριστουγέννων

Τα ανοιχτά σύνορα είναι το τέλος της Ελλάδας


Του Ναπολέοντα Λιναρδάτου

Θα πρέπει να ζεις εντελώς στον δικό σου κόσμο για να μετακομίζεις την Μέση Ανατολή στην Ευρώπη και μετά να αναρωτιέσαι γιατί η καθημερινότητα σου γίνεται όλο και πιο μεσανατολική. Κάπου εκεί βρίσκονται η πολιτική τάξη και τα ΜΜΕ της Ελλάδας. Είναι τόσο βαθιά χωμένοι και οι μεν και οι δε στις αριστερές ιδεοληψίες της πολιτικής ορθότητας και της πολυπολιτισμικότητας που τους είναι αδύνατο να καταλάβουν την καταστροφή που θα φέρει η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που έχουν επιβάλλει.
Ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, διορισθείς γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών, την Κυριακή το πρωί στο Mega μας προειδοποίησε το θέμα της τρομοκρατίας «υπάρχει ο κίνδυνος να μετατοπιστεί στο προσφυγικό». Αν και όπως είπε «πιθανώς να εμφανιστούν και άλλοι [τρομοκράτες] που πέρασαν από τον ελληνικό χώρο.» Οι “πρόσφυγες” μας είπε ο ξάδερφος του πρωθυπουργού ότι φεύγουν από την Συρία για να αποφύγουν τους ίδιους ανθρώπους που αιματοκύλισαν το Παρίσι.
Αυτό που δεν θέλει να ξέρει ή δεν θέλει να πει ο ξάδερφος του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έχει ιδέα ποιοι μπαίνουν στην Ελλάδα. Στην Συρία υπάρχουν πληθυσμοί που είναι με την Isis και υπάρχουν άλλες ομάδες που είναι αντίθετες στην Isis, αλλά τα πιστεύω τους είναι επίσης του ακραίου ισλαμισμού. Οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Όταν η Isis χάνει μια μάχη οι φιλικοί πληθυσμοί προς αυτή γίνονται και αυτοί πρόσφυγες. Όταν περίπου 6.000 μουσουλμάνοι εισβάλουν καθημερινά στην Ελλάδα το ελληνικό κράτος δεν έχει ιδέα από που είναι και τι πιστεύουν. Ο διορισθείς ξάδελφος απλά ψεύδεται όταν δηλώνει ότι αυτοί που εκμεταλλεύονται την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου είναι απλά θύματα των πιο ακραίων ισλαμιστών.
Προσφάτως η Deutsche Welle μετέδωσε ότι «Οι πρόσφυγες δεν αφήνουν πίσω τους τις συγκρούσεις». «Οι οργανώσεις βοήθειας, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι εθελοντές παρατηρούν ότι οι εθνοτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές εντάσεις βρίσκονται σε άνοδο στα υπερπλήρη καταφύγια προσφύγων της Γερμανίας.» Συνοπτικά, εισάγουμε αθρόα πληθυσμούς και ταυτόχρονα εισάγουμε τις συγκρούσεις που γι’ αυτούς είναι ύψιστης σπουδαιότητας. Αυτά που έγιναν στο Παρίσι τώρα και πριν από μερικούς μήνες δεν είναι παρά οι προσεισμικές δονήσεις της πολυπολιτισμικής Ευρώπης, τα χειρότερα έπονται.
Από την μια βλέπουμε ότι πολλές από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν γίνει από μουσουλμάνους δεύτερης και τρίτης γενιάς, που δείχνει πόσο δύσκολο είναι για το μουσουλμανικό στοιχείο η αφομοίωση του στις αρχές και την κουλτούρα των δυτικών κοινωνιών. Η αποτυχία της αφομοίωσης των ήδη εν Ευρώπη μουσουλμάνων δεν φαίνεται να πτοεί την πολιτική τάξη. Το κάλεσμα της κας Μέρκελ σε εκατομμύρια μουσουλμάνους το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα σε όλα τα θέματα που αφορούν τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς.
Ισλάμ και νεωτερικότητα δεν συμβαδίζουν, αλλά η πολιτική τάξη της Ευρώπης δεν έχει κανένα πρόβλημα γεμίζει την ήπειρο με εχθρικούς προς τις βασικές αρχές της πληθυσμούς. Δεν είναι τυχαίο που η λύση που έχει βρεθεί μέχρι τώρα είναι αντί οι μουσουλμάνοι να αφομοιώνουν τις αρχές της Ευρώπης, η Ευρώπη υιοθετεί τις αρχές του Ισλάμ. Οι νόμοι λογοκρισίας είναι μόνο η αρχή. Θα δείτε ότι μετά από κάποιο καιρό η λύση που θα βρεθεί για τα όποια νέα θέματα λόγω της αθρόας λαθρομετανάστευσης θα είναι ο περεταίρω περιορισμός των συνταγματικών ελευθεριών των Ευρωπαίων.
Μπορεί η κα Μέρκελ ή ο Γιούνκερ να μην έχουν και μεγάλη εμπειρία στα θέματα και την ιστορία του Ισλάμ, αλλά πως μπορεί να εξηγηθεί η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η σιωπή της αντιπολίτευσης και η επιδοκιμασία των ΜΜΕ στον ισλαμικό εποικισμό της Ελλάδας; Πως μπορεί να εξηγηθεί η θέση της κυβέρνησης Τσίπρα/Καμμένου να μείνουν στην Ελλάδα τουλάχιστον 500.000 μουσουλμάνοι με αντάλλαγμα δήθεν κάποιες ελαφρύνσεις στο μνημόνιο; Πως είναι δυνατόν χώρα που έχει δεινοπαθήσει για τέσσερεις αιώνες ως μια χριστιανική μειονότητα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας να αποδέχεται την αυτοκατάργηση της μέσω της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων; Αυτό που έγινε την Παρασκευή στο Παρίσι δεν είναι τίποτα μπροστά στον κοινωνικό και πολιτισμικό εκτροχιασμό που θα ακολουθήσει.
Πηγή : press.gr.com

Η χούντα των συνταγματαρχών και η χούντα του ευρώ


Του Θεόδωρου Κατσανέβα
Σαράντα δύο χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση των φοιτητών με επίκεντρο το Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 1973, υπάρχουν ορατές ομοιότητες αλλά και διαφορές με τα κοινωνικοοικονομικά και πολιτικά δρώμενα, τότε και τώρα. Στην περίοδο της δικτατορίας 1967-74 η ξενοκίνητη χούντα των βάρβαρων και άξεστων συνταγματαρχών έβαλαν στο γύψο τη χώρα με την υποστήριξη της Ουάσιγκτον. Η κατάργηση των δημοκρατικών διαδικασιών, η σκιά του φόβου, η βία,ο τρόμος, η αυθαιρεσία και όχι μόνο, αποτελούσε την κυρίαρχη κατάσταση της εποχής εκείνης.

Nίκο Βράντση πώς είναι η ζωή στην Ισλανδία;


Πείτε μας με δυο λόγια κ. Νίκο Βράντζη τι έγινε στην Ισλανδία.Απάντηση :Στις 9 Οκτωβρίου του 2008 ο κόσμος παρακολουθούσε έκπληκτος πώς μια ελίτ τραπεζιτών στην Ισλανδία έθεσε σε δοκιμασία ένα ολόκληρο έθνος. Οι τραπεζικές πολιτικές και οι κυβερνητικές δομές αποδείχθηκαν ανεπαρκείς να δώσουν λύσεις στο κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο της χώρας. Και όμως, η απογοήτευση έδωσε τη θέση της στην ελπίδα. Οι Ισλανδοί πολίτες είδαν μέσα στα συντρίμμια της κρίσης μια ευκαιρία αναστοχασμού και επανασχεδιασμού του κράτους, καθώς και μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού του τρόπου και των όρων της πολιτικής διαβούλευσης. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο Σύνταγμα για την Ισλανδία, από τους πολίτες για τους πολίτες. Και το έκαναν με έναν τρόπο πρωτόγνωρο, μοναδικό, που έκτοτε έχει εμπνεύσει δεκάδες αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο.

16 Νοε 2015

Βέρνερ Ζίν : Οι χώρες της νότιας Ευρώπης κινδυνεύουν να χάσουν μία ολόκληρη γενιά


Ο διαπρεπής Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post του Ντύσελντορφ, τονίζει ότι φοβάται «οικονομικό μαρασμό» στην Ευρώπη, επισημαίνοντας πως «οι χώρες της νότιας Ευρώπης κινδυνεύουν να χάσουν μία ολόκληρη γενιά με δεδομένα τα σημερινά τεράστια ποσοστά ανεργίας. Χώρες ολόκληρες θυσιάζονται, ενώ η αβεβαιότητα λόγω κρίσης στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει τρίτο υφεσιακό επεισόδιο μετά την κρίση της Lehman Brothers το 2008 και την ευρω-κρίση του 2012».Ο ίδιος απορρίπτει πάντως την πρόταση για υψηλότερες επενδύσεις στη Γερμανία και στην Ευρώπη με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης. Όπως υποστηρίζει «κάτι τέτοιο θα ήταν απλώς προπέτασμα καπνού. Οι πιο αδύναμες χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, ώστε να μπορούν και πάλι να διαθέτουν τα προϊόντα τους. Μέχρι σήμερα περιορίζουν τα ελλείμματά τους στο ισοζύγιο συναλλαγών μόνο και μόνο γιατί μειώνουν τις εισαγωγές τους. Δεν βελτιώνουν τη δική τους θέση στην αγορά».

Ζήτω : Συνελήφθη 92χρονος καστανάς και κατασχέθηκαν κάστανα και φουφού


Επιχείρηση-σκούπα έκανε η αστυνομία στη Θεσσαλία και στα χέρια της βρίσκεται πλέον και ένας 92χρονος καστανάς.Ο υπερήλικος συνελήφθη γιατί δεν είχε ταμειακή μηχανή, ενώ οι αστυνομικοί του κατέσχεσαν τα κάστανα και τη φουφού. Ο 92χρονος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της «άνευ αδείας εμπορίας», του «αθέμιτου ανταγωνισμού», «της μη ύπαρξης ταμειακής μηχανής» και «της παράνομης χρήσης ρυπαίνοντος μηχανισμού» (δηλαδή της φουφούς).Σύμφωνα με το thessalianews.gr αυτή φαίνεται πως είναι η δεύτερη φορά που θα δικαστεί για τον ίδιο λόγο. Ντροπή στον καστανά και "ζήτω" στους φιλότιμους εκπροσώπους των αρχών. Άξιος ο μισθός τους

15 Νοε 2015

Σκούρα τα πράγματα για την Άγκελα Μέρκελ

Της Καλλιόπης Σουφλή

Σκούρα τα πράγματα για την Άγκελα Μέρκελ, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη γαλλική πρωτεύουσα.  Μάλιστα επιχειρείται σύνδεσή του ακόμα και από το κόμμα της καγκελαρίου. Για πρώτη φορά βουλευτής του κόμματός της, θέτει θέμα παραίτησής της. 
Μιλώντας στην κυριακάτικη BILD ο Κλάους Πέτερ Βιλς ζήτησε την επαναπροώθηση προσφύγων στα γερμανικά σύνορα.

Ο Ολάντ παραδέχεται ότι έδινε όπλα στους τζιχαντιστές στη Συρία


Η Γαλλία παρέδωσε επιθετικά όπλα στους Σύρους ισλαμιστές αντάρτες το 2012, παρά το ευρωπαϊκό εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2011, αναφέρει ένα βιβλίο με τίτλο «Στα παρασκήνια της γαλλικής διπλωματίας» που θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου.
«Αρχίσαμε όταν ήμασταν βέβαιοι πως θα πήγαιναν σε σίγουρα χέρια. Για τα φονικά όπλα, ήταν οι υπηρεσίες μας που προχώρησαν στις παραδόσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στον συγγραφέα του βιβλίου (εκδόσεις L’Archipel), Ξαβιέ Πανόν, στη διάρκεια συνέντευξης τον Μάιο του 2014. ...

Πώς ξεκίνησε και πού έχει φτάσει το Ισλαμικό Κράτος

Η Ευρώπη ανασαίνει φοβισμένα μπροστά στον επεκτατικό παραλογισμό της Τζιχάντ με το χάρτη της Μέσης Ανατολής αλλάζει όσο περνούν οι μέρες.Έχοντας καταλάβει κρίσιμα τμήματα της Συρίας το προηγούμενο έτος και πρόσφατα τεράστιες περιοχές του Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Συρία ελέγχει έδαφος που είναι μεγαλύτερο από ό, τι πολλές χώρες και συναγωνίζεται πλέον την Αλ Κάιντα ως η πιο ισχυρή ομάδα τζιχάντ του κόσμου.

Μπεσλάν - Μπατακλάν: Ο Πόλεμος του Θεού


Του Λεωνίδα Αποσκίτη
Στις 22:17 (τοπική ώρα για την Γαλλία, μια ώρα πίσω από την Ελλάδα) χθές το βράδυ άλλαξε οριστικά η ρότα της Ευρώπης και τα φώτα έκλεισαν στον Πύργο του Άϊφελ για πρώτη φορά μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η όποια εικόνα δημοκρατίας επέζησε μέχρι σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση των αυταρχικών θεσμών, της νεοφιλελεύθερης εξαθλίωσης και των μνημονιακών πολιτικών θα καταλυθεί από τα έκτακτα μέτρα, όπως στις ΗΠΑ μετά την 11/9, τον στρατό στους δρόμους, τη νατοϊκή μηχανή που θα ξεδιπλωθεί παντού στα επόμενα εικοσιτετράωρα.Το τελικό ερώτημα όμως που τίθεται μετά από κάθε τρομοκρατική επίθεση είναι μήπως επρόκειτο για «συγκεκαλυμμένη επιχείρηση»; Αυτό διδάσκει η ιστορική εμπειρία του 20ου αιώνα, για να μιλήσουμε μόνο για την σύγχρονη εποχή.

Η αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και οι συνέπειες για την Ελλάδα


Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Τα αιματηρά γεγονότα στο Παρίσι αναδεικνύουν το λάθος ή και την αφέλεια της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων στο βωμό μιας ανιστόρητης αντίληψης για τη φιλανθρωπία που συγχέει την παγκοσμιοποίηση με το σοσιαλιστικό διεθνισμό. Τελευταία, έχει καταργηθεί όχι μόνο η έννοια του παράνομου μετανάστη αλλά και αυτή του μετανάστη. Τώρα πλέον όλοι οι μετακινούμενοι στην Ευρώπη είναι πρόσφυγες. Γεγονός είναι ότι όλοι τους είναι μουσουλμάνοι, χωρίς αυτό από μόνο του φυσικά να αποτελεί κόλαφο.

Η νέα τάξη και τα γεγονότα του Παρισιού


Του Ευριπίδη Μπίλη
Οι γνωστοί παρ ημίν αλλά και σε όλην την ΕΕ από το 1996, πολιτικοί, πράκτορες της νέας τάξης και προδότες των λαών τους, διατάχθηκαν να κάνουν όλη την Ευρώπη ανθρώπινη σαλάτα. Τις ΗΠΑ της ΕΕ.Προδοτικά, εν κρυπτώ και χωρίς την έγκριση των λαών τους.Και οι Ευρωπαϊκές χώρες έγιναν χωρίς φρούρηση των συνόρων τους, ξέφραγο αμπέλι.

Πλύση εγκεφάλου και θρησκοληψία

Του Πάσχου Μανδραβέλη
Δεν χρειάζεται κανένα «καλά οργανωμένο σχέδιο» για να ανατιναχτεί κάποιος ανάμεσα σε ανυποψίαστους ανθρώπους, όπως λέει το κλισέ των Μέσων Ενημέρωσης. Χρειάζεται απλώς πλύση εγκεφάλου νέων παιδιών με γελοίες υποσχέσεις για την μετά θάνατον ζωή, που εμπεριέχουν ουρί του παραδείσου και βουνά από πιλάφι. Ο μεγάλος Βρετανός βιολόγος Richard Dawkins ήταν πολύ εξοργισμένος την πρώτη «11η Σεπτεμβρίου» που έζησε η Δύση, με το μαζικό χτύπημα των φανατικών στις ΗΠΑ. «Yπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να πειστούν για να βουτήξουν με ένα αεροπλάνο σε ένα ουρανοξύστη;» αναρωτήθηκε σε ένα συγκλονιστικό άρθρο που δημοσίευσε στην Βρετανική εφημερίδα Guardian (15.9.2001). «Nαι!» απάντησε. «Nέοι άνδρες γεμάτοι τεστοστερόνη, αρκετά άσχημοι για να βρουν γυναίκα σ' αυτόν τον κόσμο μπορεί να απελπιστούν αρκετά, ώστε να ψάξουν για τις 72 παρθένες στον άλλο κόσμο.

Το αίμα θα σταματήσει αν η Δύση ξαναβρεί τον εαυτό της.


Του Σπύρου Στάλια
Το αίμα που χύθηκε στο Παρίσι όλοι προσευχόμαστε να είναι το τελευταίο.Αν πρυτανεύσει η λογική της εκδίκησης, τότε το αίμα θα συνεχίσει να ρέει παντού, σε όλο τον κόσμο.Το αίμα θα σταματήσει αν η Δύση ξαναβρεί τον πολιτισμένο εαυτό της.

Από τη Λέρο πέρασαν δύο από τους τρομοκράτες με πλαστό διαβατήριο.. Ε και; Για νέο μας το λένε;

Από την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Λέρο είχαν περάσει δύο άτομα από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων που σκόρπισαν τον τρόμο στο Παρίσι. Πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση στο Stade de France την ώρα του φιλικού αγώνα Γαλλίας-Γερμανίας στη σορό του οποίου εντοπίστηκε ένα συριακό διαβατήριο. Αυτό έγινε σαφές και από επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.  Σύμφωνα με πληροφορίες οι γαλλικές αρχές είχαν απευθύνει νωρίτερα ερώτημα στις ελληνικές αρχές για δύο άτομα που εμπλέκονται - άγνωστο πώς - στις τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. Βέβαια ο κ. Τόσκας δεν ήξερε αυτό πο αποκαλύφθυκε λίγο αργότερα. Ότι το συγκεκριμένο διαβατήριο όπως τα περισσότερα άλλωστε παρόμοια, ήταν πλαστό. Είχε εκδοθεί από την ανθούσα βιομηχανία πλαστογράφησης διαβατηρίων που πισοποιούν ότι όλοι, ή έστω οι περισσότεροι μετανάστες που εισέρχονται στην ευρώπη είναι Σύριοι. Ενώ στην πραγματικότητα είναι απλώς οικονομικοί μετανάστες από διάφορες μουσουλμανικές χώρες στους οποίους έχει αποσταλεί προσκλητήριο εισόδου στη χώρα μας και στην Ευρώπη.



10 Νοε 2015

Ευθύνη, υπευθυνότητα, ενότητα,συντεταγμένος αγώνας και όχι στην παραπληροφόρηρηση από τα ΜΜΕ


Του Σταύρου Τσιχλάκη
Όπως εξελίσσονται τα πράγματα στον τόπο μας η μόνη ελπίδα μας είναι η ένωση και αξιοποίηση των δυνάμεων που διαθέτει κάθε ένας μας , για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια. Θα πρέπει να οργανωθούμε σε κάθε ομάδα κοινωνικής δράσης και να μη συνεχίζουμε να παίζουμε άλλο το παιχνίδι αυτών που μας οδήγησαν εδώ, οι οποίοι δαιμονοποίησαν έντεχνα κάθε μορφής συλλογικών προσπαθειών,με τη δημιουργία και το πατρωνάρισμα άχρηστων και εξαρτημένων κομματικών συνδικαλιστών φερέφωνών τους.

Έντεκα δις από τον Σόρος για να γίνει η Ελλάδα αποθήκη μεταναστών


φοτο2
Του Νίκου Χειλαδάκη
Ο Τζωρτζ Σόρος, ο μεγάλος σπόνσορας του τεράστιου κύματος των παράνομων μεταναστών που έρχονται κατά χιλιάδες καθημερινά από την Τουρκία, εκδηλώθηκε και φανερά χωρίς προσχήματα σε ανοιχτή συνέντευξη που έδωσε στην Τουρκία.Την ίδια ώρα που σε δημόσιες τελετές διάφοροι Ευρωπαίοι παράγοντες διαφημίζουν την αναχώρηση λίγων δεκάδων παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην βόρειο Ευρώπη, ο μεγάλος αρχιτέκτονας της Νέας Τάξης, ο άνθρωπος που στηρίζει εδώ και χρόνια το κρατίδιο των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδας, που έχει ρίξει δισεκατομμύρια στην τουρκική οικονομία, εκδηλώθηκε και φανερά ότι είναι αυτός που χρηματοδοτεί την τεράστια ανθρώπινη μετακίνηση από την Μέση Ανατολή προς τα δυτικά, δηλαδή προς την χώρα μας.

9 Νοε 2015

Ύφεση στην Ελλάδα και το 2016, προβλέπει η Κομισιόν


Στο -1,4% εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι θα φτάσει το 2015 η μεταβολή του ελληνικού ΑΕΠ κατά τις αναθεωρημένες προβλέψεις της. Η Κομισιόν εκτιμά επίσης πως η ύφεση θα συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο, τοποθετώντας στο 2017 την ανάκαμψη.
Όσον αφορά την Ευρωζώνη συνολικά, η Κομισιόν προβλέπει μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης για τον επόμενο χρόνο, εξαιτίας του υψηλού χρέους και των αδύναμων επενδύσεων.Η Κομισιόν εκτιμά στις τελευταίες επικαιροποιημένες προβλέψεις της, τις οποίες ανακοίνωσε την Πέμπτη, πως φέτος η ελληνική ύφεση θα φτάσει στο 1,4%.

Γιατί είναι σημαντικό να διεθνοποιηθεί η εξόντωση των Ποντίων


Του Σάββα Καλεντερίδη
Οι Τούρκοι -Νεότουρκοι και κεμαλικοί- τέλεσαν το στυγερό έγκλημα της γενοκτονίας από το 1914 έως το 1923. Ο στόχος τους ήταν να εξαλείψουν το σύνολο των χριστιανικών πληθυσμών από τα εδάφη της ανατολικής Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, για να δημιουργήσουν τη νέα Τουρκία με βάση το δόγμα «Ενα κράτος, ένα έθνος, μία γλώσσα, μία θρησκεία».Και μόνο το γεγονός ότι πέτυχαν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τον στόχο τους, αυτό αποτελεί απόδειξη της ύπαρξης του σχεδίου της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών, ήτοι των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων.

Σοβιετική Ενωση 1985, ευρωζώνη 2015

Του Τάσου Παπά

Τηρουμένων των αναλογιών και με μπόλικη δόση αυθαιρεσίας, μπορούμε να ισχυριστούμε πως η σημερινή κατάσταση στην ευρωζώνη θυμίζει τη Σοβιετική Ενωση τη δεκαετία του 1980.Το σοβιετικό καθεστώς παρουσίαζε σημάδια βαριάς κόπωσης, είχε χάσει προ πολλού την αίγλη του όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά παντού στον κόσμο, και η ηγετική ομάδα του κόμματος βρέθηκε μπροστά σ’ ένα μεγάλο δίλημμα:Συνεχίζουμε να πορευόμαστε με τον ίδιο τρόπο και όσο αντέξουμε ή προσπαθούμε να αλλάξουμε προωθώντας κάποιες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα που θα εξωραΐζουν την εικόνα της χώρας, θα βελτιώνουν κάπως τα πράγματα για τους πολίτες, θα δίνουν χώρο και σε άλλες δυνάμεις να εκφραστούν, αλλά δεν θα θίγουν τις βάσεις πάνω στις οποίες ακουμπά το σύστημα, δηλαδή τα πέδιλα του σπιτιού όπως είχε πει ο Χ. Φλωράκης σε μια ανάλογη, κρίσιμη για το κόμμα του, στιγμή;

Η ΔΕΗ κόβει τις επόμενες ημέρες το ρεύμα σε 100.000 οφειλέτες


Εντολές για διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού έχει εκδώσει η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, εντολή για διακοπή του ρεύματος σε 100.000 κακοπληρωτές έχει δώσει η ΔΕΗ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης. Όπως είπε στο Mega πρόκειται για ανθρώπους που δεν είναι φτωχοί και θα μπορούσαν κάτω υπό προϋποθέσεις να πληρώσουν. Το «σαφάρι» της ΔΕΗ για την εξεύρεση των κακοπληρωτών θα συνεχιστεί, με τους απλήρωτους λογαριασμούς να ανέρχονται σε 2.100.000. 

8 Νοε 2015

Η τραγωδία της αριστεράς με μαρξιστικούς όρους


Του Σπύρου Στάλια
Όταν η κοινοβουλευτική αριστερά αποδέχτηκετην συνθήκη του Μάαστριχτ, και αργότερα αποδέχτηκε το ευρώ, απώλεσε την αυτογνωσία της.Η αριστερά με τις ενέργειες αυτές, απεκόπει παντελώς από την παράδοση  του μαρξιστικού πολιτικού ορθολογικού ανθρωπισμού.  Ο σύριζα, ‘η πρώτη φορά αριστερά,’ εκτελεί πια με θαυμαστή επιμέλεια τις πολιτικές λιτότητας.  Αυτό είναι κατάντημα.Η ευρωπαϊκή και η δική μας αριστερά, με οποιοδήποτε προσωνύμιο, αποδέχτηκαν το γεγονός ότι στην ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να υπάρξει  γενική κρίση (ύφεση) και ότι η πλήρης απασχόληση είναι η φυσική κατάσταση της οικονομίας. Σύμφωνα με αυτό τον φυσικό αυτοματισμό της