28 Σεπ 2015

Πραγματεία περί εθελοδουλείας


                                                    Του Γιάννη Γαρυφαλάκη

Ένας λαός σκλαβώνεται μόνος του, κόβει τον ίδιο του το λαιμό όταν, έχοντας επιλέξει ανάμεσα στο να είναι υποτελής και στο να είναι ελεύθερος, εγκαταλείπει τις ελευθερίες και μπαίνει στο ζυγό, συναινώντας στην ίδια του την δυστυχία ή μάλλον, προφανώς,
καλωσορίζοντάς την. Εάν κοστίζει κάτι στους ανθρώπους η ανάκτηση της ελευθερίας τους, δεν θα τονίσω την ανάγκη δράσης προς αυτή την κατεύθυνση,αν και δεν υπάρχει τίποτα που ένα ανθρώπινο ον θα μπορούσε να αγαπήσει περισσότερο από την αποκατάσταση του δικού του φυσικού δικαιώματος, να μεταμορφωθεί ο ίδιος από ένα κτήνος με κυρτή πλάτη σε άνθρωπο, για να το πούμε έτσι.

Αποκαλύπτεται τώρα ότι όπως είχαμε αναφέρει δημόσια, η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την παραμονή μας στην ευρωζώνη και το σφαγιαστικό μνημόνιο


Του Θεόδωρου Κατσανέβα
Με άρθρα και δημόσιες παρεμβάσεις μας λίγο πριν από τις εκλογές της 20/9/2015 είχαμε επισημάνει ότι, η Ουάσιγκτον για δικούς της λόγους επέμενε και πέτυχε την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σε αντίθεση με το Βερολίνο, που επίσης για δικούς  του λόγους, ήθελε το προσωρινό ή και μόνιμο Grexit. Οι ΗΠΑ και κατά δεύτερο λόγο η Γαλλία, θέλουν μια αρκετά ισχυρή Γερμανία  ως ανάχωμα απέναντι στη Ρωσία, αλλά όχι πανίσχυρη, σε βαθμό που θα αμφισβητήσει τη διεθνή πρωτοκαθεδρία της Ουάσιγκτον.

26 Σεπ 2015

Η Λαϊκή Ενότητα δεν κατάλαβε τίποτα για τα πραγματικά αίτια της ήττας της

Του Θεόδωρου Κατσανέβα
Η Λαϊκή Ενότητα μετά τη συντριπτική της ήττα, και αφού «έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός και μετριέται τ’ ασκέρι» όπως θα έλεγε και ο Χαρίλαος, φαίνεται ότι δεν κατάλαβε τίποτα. Εξέδωσε μια απίθανη ανακοίνωση όπου ουσιαστικά δεν αγγίζει τα οφθαλμοφανή πραγματικά αίτια της ήττας της. Για την αδυναμία της, ή μάλλον για την επιλογή της να αποφύγει τη συσπείρωση ευρέων αντιμνημονιακών δυνάμεων. Αντί για ένα Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο, ένα νέο ΕΑΜ, έχτισε στα γρήγορα έναν ΣΥΡΙΖΑ Νο 2. Χάρισε τους ψηφοφόρους του όχι, στον κραταιό ΣΥΡΙΖΑ Νο 1 και στην αποχή. Και μετέτρεψε το 30% τουλάχιστον των δραχμηστών σε σκορποχώρι.

25 Σεπ 2015

«Πόσο ελληνικός είναι ο «ελληνικός τουρισμός»;»

«

Πόσο ελληνικός είναι ο «ελληνικός τουρισμός»;

Του Αλέξανδρου Αγγελόπουλου*
Θα ξεκινήσω επισημαίνοντας ότι δεν συμφωνώ με τις διθυραμβικές δηλώσεις περί αύξησης του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας, πρώτον γιατί στερούνται ποιοτικής ανάλυσης και άρα είναι εντελώς αναξιόπιστες, και δεύτερον γιατί δεν διασταυρώνονται επαρκώς, δεν επιμερίζονται και δεν καταλήγουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το τελικό οικονομικό όφελος από την τουριστική δραστηριότητα στο σύνολο της χώρας. Πλην της πολύπαθης Αθήνας και μικρών εξαιρέσεων, πληγήκαμε ανεπανόρθωτα. Ο χειμώνας αναμένεται θερμός.

24 Σεπ 2015

Αλέκος Αλαβάνος: Η ΛΑ.Ε εξέπεμπε συγκεχυμένο πολιτικό


 "Συγκεχυμένο" χαρακτήρισε το μήνυμα που εξέπεμψε η Λαϊκή Ενότητα, ο επικεφαλής του "Σχεδίου Β'" Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM", στην εκπομπή "Δύο στις 12" και στους δημοσιογράφους Φάνη Γρηγοριάδη και Νίκο Γιώτη."Είχε την υποστήριξή μας, αλλά το Σχέδιο Β' δεν συμμετείχε στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας" είπε ο κ. Αλαβάνος και πρόσθεσε:"Θεωρούσαμε ότι είναι συγκεχυμένο το μήνυμα που θέτει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), με την έννοια ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας (Μανώλης Γλέζος) έλεγε ότι το νόμισμα δεν είναι θέμα και ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης έλεγε να βγούμε από το ευρώ, η κ. Κωνσταντοπούλου έλεγε ότι το δίλημμα είναι ευρώ ή δημοκρατία και νομίζω, ότι σε ένα θέμα, στο οποίο υπήρξε μεγάλη πίεση από τις δυνάμεις τις πολιτικές, τις μεγάλες, του κατεστημένου - στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ - θα έπρεπε να μιλήσει κανείς με σαφήνεια, να κάνει μια επιλογή" τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

21 Σεπ 2015

Απαγόρευση των δημοσκοπήσεων που κατασκευάζουν και καταστρέφουν κόμματα και παρέμβαση του Εισαγγελέα για τους ψευτοδημοσκόπους

Του Θεόδωρου Κατσανέβα 

Η εγκληματική γελοιότητα των κούφιων δημοσκοπήσεων που κατασκευάζουν και καταστρέφουν κόμματα πρέπει να τελειώσει. Η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία αρκετά ευτελίστηκες από το τεράστιο ποσοστό αποχής της τάξης του 48% στις τελευταίες εκλογές, που αποδεικνύει ότι πολλοί ψηφοφόροι έκριναν ότι δεν έχει σημασία η ψήφος τους, αφού το αποτέλεσμα ήταν προκατασκευασμένο.Η προετοιμασία και προκατασκευή των εκλογικών αποτελεσμάτων, γίνεται με δυο τρόπους. Με το στρατό κατοχής της τηλεοπτικής δικτατορίας που επιβάλλει την πολιτική βούληση του καθεστώτος στο ζαλισμένο πλήθος. Και κατά δεύτερο αλλά εξίσου σημαντικό, με τις κατευθυνόμενες δημοσκοπήσεις που αποδεδειγμένα πλέον γίνονται κατά παραγγελία και καθ’ υπόδειξη άνωθεν.

Η Λαϊκή Ενότητα έχασε γιατί έγινε Λαϊκή Στενότητα


Το πολύ χαμηλό ποσοστό ψήφων του 2,86%  που συγκέντρωσε η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη  και ο αποκλεισμός από την είσοδό της στη Βουλή, αποτέλεσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η ΛΑ.Ε. είναι η βασική δημοκρατική δύναμη με πολιτικό πρόσημο την απαλλαγή από το μνημόνιο, με προσφυγή στο εθνικό νόμισμα. Οι υποστηρικτές της μετάβασης στη δραχμή, σύμφωνα με τους καθεστωτικούς δημοσκόπους ανέρχονται σε επίπεδα της τάξης του 30%. Με δεδομένο ότι το ΚΚΕ αλλά και η Χρυσή Αυγή ιδιαίτερα στις τελευταίες εκλογές, απαξίωσαν τη δραχμή, προκύπτει το εύλογο ερώτημα, που πήγαν τελικά αυτοί οι ψήφοι. Γιατί η ΛΑ.Ε. δεν κατάφερε να αποσπάσει ένα μέρος τους τουλάχιστον;

19 Σεπ 2015

Καλούμε τους δημοκράτες πατριώτες να παραμείνουν με το όπλο παρά πόδα για τη σωτηρία της πατρίδας


Καλούμε του δημοκράτες πατριώτες να παραμείνουν με το όπλο παρά πόδα για την επόμενη ημέρα του αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας που δε θα αργήσει να έρθει.
Η Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ δε συμμετέχει στις εκλογές της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου γιατί θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα τους είναι απόλυτα προκαθορισμένο από το Βερολίνο. Καλά σχεδιασμένες άνωθεν με τη ποδηγέτηση της κατοχικής τηλεοπτικής δικτατορίας, θα οδηγήσουν  στη συγκρότηση μιας πειθήνιας μνημονιακής κυβέρνησης συνεργασίας, που θα είναι ευεπίφορη σε άνωθεν καθοδήγηση και πιστή εφαρμογή των καταστροφικών μνημονιακών εντολών.Η Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση ΔΡΑΧΜΗ, συμπλέει με τα αντιμνημονιακά κόμματα και κινήματα που έχουν ως πρόσημο το εθνικό νόμισμα και πατριωτικές, δημοκρατικές θέσεις, αλλά δε συμπράττει μαζί τους στις εκλογές, όχι με δική μας ευθύνη, κάτι που θα εξηγηθεί αργότερα.

18 Σεπ 2015

Σε λίγο θα διαδηλώνουμε υπέρ της “φιλάνθρωπης” Τουρκίας!


Του Νίκου Κλειτσίκα
Τα ΜΜΕ, σε διατεταγμένη υπηρεσία, μας έχουν μετατρέψει σταδιακά κι έντεχνα, αρχικά σε...οπαδούς της “Αραβικής άνοιξης” εναντίον των δικτατορικών αραβικών καθεστώτων, όλους Charlie, θαυμαστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους γκέι, τις λεσβίες και το ανθρώπινο δικαίωμα τους να συνάπτουν γάμο και να γίνονται “γονείς” με την υιοθεσία παιδιών.Ζούμε την ευτυχία που μας προσφέρει ο ευρωπαϊκός “πολιτισμός” και το πιστοποιεί ακόμη και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Οι μετανάστες ο Κάρλ Μάρξ, η εθνομηδενιστική αριστερά και η μουσουλμανοποίηση της χώρα μας


Του Θεόδωρου Κατσανέβα
«Η μετανάστευση είναι το μέσο για τη διαιώνιση της σκλαβιάς.....Ο Σοσιαλισμός αντιπαθεί την ελεημοσύνη  για την ταπείνωση στην οποία υποβάλλουν τα άτομα που έχουν ανάγκη και γιατί ενσταλάζουνε μέσα τους το μίσος. Και επιπλέον, γιατί σε μια χώρα όπου υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη οι ελεημοσύνες είναι περιττές. Και όσοι αρέσκονται στο ρόλο του καλού Σαμαρείτη, ας μην ξεχνούν ότι δε θα υπήρχαν καλοί Σαμαρείτες, αν δεν υπήρχαν ληστές. Οι σωτήρες και οι ελευθερωτές ίσως είναι λαμπροί για μυθιστορήματα και αγιογραφίες, μια όμως που δεν είναι δυνατόν να υπάρχουνε χωρίς αμαρτωλούς και θύματα, είναι κακά κοινωνικά συμπτώματα...».Τάδε έφη Κάρλ Μάρξ όπως και ανάλογες διακηρύξεις της Σοσιαλιστικούς διεθνούς. Τότε που ο Σοσιαλισμός δεν είχε μαγαριστεί από πολυπολιτισμικούς κοσμοπολίτες ή εν συγχύσει τελούντες αριστερούς. Οι οποίοι έχουν λησμονήσει  ότι, η ελεημοσύνη και η φιλανθρωπία είναι υποπροϊόν των νεοφιλελεύθερων, πολυπολιτισμικών κοσμοθεωριών και δε συνάδει  με την πραγματική αριστερά.

Κρούγκμαν : Το ευρώ ευθύνεται για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας


Με νέο άρθρο του στους New York Times, ο Πωλ Κρούγμαν συγκρίνει τις διαφορές της οικονομικής πορείας ανάμεσα σε Ελλάδα και Πολωνία. Αναρωτιέται γιατί η Πολωνία αν και με χαμηλότερη παραγωγικότητα από την Ελλάδα, πέτυχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης την περίοδο που η ελληνική οικονομία κυριολεκτικά κατέρρευσε.Τι κάνει τη διαφορά; Το ευρώ, υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν. Στο άρθρο του γράφει:

16 Σεπ 2015

Η Γερμανία ανέστειλε μονομερώς τη συνθήκη Σέγκεν και το Δουβλίνο ΙΙ και στέλνει πίσω τις ορδές των μεταναστών στη φιλόξενη και φιλάνθρωπη Ελλάδα


Η Γερμανία ανέστειλε μονομερώς τη συνθήκη Σέγκεν και το Δουβλίνο ΙΙ και στέλνει πίσω τις ορδές των μεταναστών στη φιλόξενη και φιλάνθρωπη Ελλάδα της κυρίας Τασίας. Ναι η ίδια η Γερμανία που τόσα χρόνια κατηγορούσε τη χώρα μας για την κακή εφαρμογή της Συνθήκης Σένγκεν και των συμφωνιών  του Δουβλίνου, γίνεται η πρώτη χώρα που τις καταπατεί επίσημα με μια δικαιολογία που όμως δεν αναγνώρισε ποτέ στη χώρα μας: Το εθνικό της συμφέρον.Την ίδια στιγμή η ΕΕ αναλαμβάνει στρατιωτική δράση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τη στρατιωτική δράση εναντίον δουλεμπόρων στη Μεσόγειο, σ' αυτούς που μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τη Λιβύη στην Ιταλία, χωρίς μέχρι σήμερα να γίνεται αναφορά για το πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα της κατάληψης των λληνικών νησιών και της Αθήνας από εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνων. Οι οποίοι μετά τη στροφή κατά 180 μοίρες της πολιτικής του αφεντικού της Ευρώπης, της Γερμανίας, εγκλωβίζονται στη χώρα μας.Οι Τούρκοι δουλέμποροι θα συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, μεταβάλλοντας την Ελλάδα, εκτός απο αποικία χρέοςυ, σε μουσουλμανική επικράτεια.Ο Επίτροπος Μετανάστευσης ο Έλληνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, φάινεται να σφυρίζει αδιάφορα, παρακολουθώντας τις πρωτοβουλίες των Γερμανών στον τομέα αρμοδιότητάς του, χωρίς να παρεμβάινει.

Φορολογικές επιδρομές στα σπίτια με εντολή της Τετατρόϊκα


Φορολογικές επιδρομές για επιτόπου κατασχέσεις μέσα σε κατοικίες κάθε κινητής αξίας, όπως τιμαλφή, πίνακες,αλλά και μετρητών που βρίσκονται στα στρώματα,προετοιμάζονται με εντολές της Τετατρόϊκα. Το θεάρεστο αυτό έργο που εντάσσεατι στη λογική του "πάση θυσία στο ευρώ", προβλέπεται στο πλαίσιο των 101 δράσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, στη βάση του τρίτου "αριστερού"  μνημονίου.Τα τεχνικά κλιμάκια της Τετατρόϊκα, εμμένουν στη σκληρή γραμμή ώστε να «αγριέψει» ακόμα περισσότερο η εφορία για την πάση θυσία συλλογή μετρητών.

Βασίλης Λεβέντης ο "χρήσιμος ηλίθιος"της της διαπλεκόμενης τηλεοπτικής δικτατορίας


Του Πέτρου Ιωάννου
«Ζώα, α ζώα» ήταν η προσφιλής προσφώνηση του Βασίλη Λεβέντη προς τους τηλεθεατές, που επί περίπου τριάντα χρόνια κάνανε χαβαλέ με τις τηλεοπτικές εκπομπές του. Ο Billy, γραφικός, παλαβιάρης, κουτοπόνηρος, είχε τις λύσεις για όλα τα προβλήματα στο τσεπάκι. Πολιτική καρικατούρα μιας ολόκληρης εποχής, ήταν και είναι ένα είδος χυδαίου Δελαπατρίδη ή αρσενικής Τσιτσιολίνας, με τον οποίο έσπαζαν πλάκα οι τηλεθεατές, ανταλλάσσοντας μαζί του χυδαιότητες και φτηνά αστεία.

15 Σεπ 2015

Πως μπορεί να γίνει η συγκροτημένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα και οι ευεργετικές συνέπειες για τη χώρα μας



Του Θεόδωρου Κατσανέβα
H ένταξή μας στην ευρωζώνη το 2002, έγινε με σκοπό να ισχυροποιηθεί η ελληνική οικονομία και να βελτιωθεί το βιοτικό μας επίπεδο. Όμως, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ουδέποτε με τη δραχμή σε ειρηνικές περιόδους, βιώσαμε παρόμοια τραγωδία όπως η σημερινή. Αν και μέρος της ευθύνης φέρει το φαύλο πολιτικό μας σύστημα, σε οικονομική κατάρρευση βρίσκονται όλες οι χώρες κυρίως της νότιας ευρωζώνης, σε αντίθεση με όσες δεν έχουν ενταχθεί σε αυτήν.Το πρόβλημα είναι συστημικό. Οφείλεται στο συνδυασμό του υπερτιμημένου ευρώ με τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας που επιβάλλει το Βερολίνο. Δύο δρόμοι υπάρχουν σήμερα. Ο ένας αυτός του ευρωμνημονίου που οδηγεί στην ατέλειωτη φτώχεια, μιζέρια και υποταγή. Και ο άλλος, στην ανατροπή του μνημονίου με μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα τη δραχμή, με νοικοκύρεμα του κράτους, αυτοδύναμη ανάπτυξη, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το αντιμνημονιακό πατριωτικό μέτωπο αριστερών, δεξιών, κεντρώων, είναι εθνική επιταγή;



Του Δημήτρη Βάρου

Στον θεάρεστο καπιταλιστικό κόσμο, ο ρόλος των πολιτικών είναι ένας: Να εξαπατούν τον λαό τους ώστε να αποδέχεται ευχαρίστως μέτρα που είναι εις βάρος του και υπέρ του κεφαλαίου, θεωρώντας ότι αυτό είναι «καλό για την πατρίδα». Γι αυτό και οι πλέον «ψαγμένοι» έχουν την απόλυτη πεποίθηση πως αν οι εκλογές μπορούσαν στ’ αλήθεια να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες.
Τρανταχτό παράδειγμα η σημερινή κατάσταση στη χώρα. Μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε πανηγυρικά χάρη στην υπόσχεσή της να καταργήσει μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, ξόδεψε πέντε μήνες διαπραγματευόμενη μνημόνια, διατηρώντας εν τω μεταξύ στο ακέραιο όλους τους εφαρμοστικούς νόμους των προηγουμένων. Ώσπου τα βρήκε σκούρα, γεγονός απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο για όποιον έχει ένα δράμι μυαλό, αφού «διαπραγματεύτηκε» έτσι όπως «διαπραγματεύονταν» οι Μήλιοι με τους Αθηναίους, κυκλωμένοι από ένα τεράστιο στρατό και στόλο…

Η περίπτωση της Αργεντινής δείχνει πως υπάρχουν και άλλες βιώσιμες λύσεις από τον καταστροφικό ευρωμονόδρομο


Δύο σημαντικά γεγονότα που δικαίωσαν την Αργεντινή στη διεθνή πολιτική σκηνή πέρασαν στα ψιλά των έντυπων ΜΜΕ και εντελώς απαρατήρητα από το βαρύ πυροβολικό του κατοχικού ευρωμνημονιακού καθεστώτος. Εφετείο στις ΗΠΑ ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του δικαστή Γκρίεζα της Νέας Υόρκης που δικαίωνε τους γύπες των αγορών έναντι της Αργεντινής όσον αφορά τη διαχείριση του χρέους της τελευταίας.

Η τηλεοπτική μονομαχία-σούπα έληξε με ισοπαλία γιατί οι δύο αρχηγοί δεν είχαν κάτι διαφορετικό να πουν


Τέλειωσε άλλη μια ανούσια συζήτηση, το debate ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς που διεκδικούν την πρωτιά στις εκλογές εξπρές. Η τηλεοπτική σούπα-μονομαχία έληξε με ισοπαλία και δεν πρόκειται να επηρεάσει το εκλογικό σώμα. Η ισοπαλία ήταν αναμενόμενη αφού οι πολιτικοί αρχηγοί δεν είχαν να προτάξουν κάτι διαφορετικό. Δεν έχουν κάτι διαφορετικό να πουν. Καλά δασκαλεμένοι και οι δυο,με φτωχά επιχειρήματα, χωρίς χιούμορ, με επίπεδη γλώσσα χωρίς συντακτικό χρωματισμό, χωρίς τίποτα το καινούριο, επανέλαβαν τις γνωστές αδιέξοδες και βαρετές θέσεις τους για τη διαχείριση του μνημονίου.Υποβάθμισαν το μεταναστευτικό δίνοντας και νέουςς πόντους στη Χρυσή Αυγή, αυτό ήταν ίσως το ποιο σημαντικό τους κατόρθωμα.

12 Σεπ 2015

Η Ελλάδα θύμα της νέας Ισλαμικής 'φυγής'



Η κραυγή ‘Χετζίρα’ (Hijrah) στέλνει κραδασμούς ανατριχίλας στις ψυχές και στο θυμικό των μουσουλμάνων. Σηματοδοτεί το ξεκίνημα του Ισλάμ κι’ αναφέρεται στη φυγή σαν πρόσφυγας του Προφήτη Μωάμεθ από την Μέκκα, για να διασωθεί από επικείμενους φονιάδες, την άφιξή του στη Μεντίνα (τότε, Γιαθρίμπ), την μεθόδευση της από μέσα κατάληψής της και την επεκτατική στη συνέχεια κυριαρχία του Ισλάμ παντού. Περιέχεται σε 91 στίχους του Κορανίου σαν καθήκον των μουσουλμάνων να μιμηθούν τoν Προφήτη και να ακολουθήσουν την Χετζίρα, με στόχο την επεκτατική διάδοση του Ισλάμ σε άλλες χώρες και κοινωνίες.

11 Σεπ 2015

Ο ήλιος θα ανατήλει

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Ο εθνομηδενισμός, η απαξίωση της έννοιας της πατρίδας, η θεοποίηση της 
 παγκοσμιοποίησης και των πολυπολιτισμικών κοινωνιών, η πρόσκληση μαζικής εισβολής μη αφομοιώσιμων μουσουλμάνων οικονομικών μεταναστών και η συναρτώμενη έκρηξη της εγκληματικότητας, σε συνδυασμό με τη φτώχεια και την ανεργία του μνημονίου, είναι οι αιτίες που επωάζουν το αυγό του φιδιού. Οι διαβασμένοι αριστεροί  γνωρίζουν ασφαλώς ότι,  ο επακριβής προσδιορισμός των αιτιών που δημιουργούν ένα κοινωνικό απόστημα είναι αναγκαίος για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Αφού βρεθεί τι πραγματικά φταίει, παίρνονται κατάλληλα μέτρα για τη θεραπεία. Πρόληψη και πολύ λιγότερο καταστολή.

Ναϊμ Ελ Γκαντούρ, πρόεδρος των μουσουλμάνων Ελλάδος "Στα κράτη που κυριαρχούν μουσουλμάνοι πρέπει να υπάρχει μόνο το ισλαμικό καθεστώς"


Ο αυτοαναγορευθής Πρόεδρος των μουσουλμάνων Ελλάδος,Ναϊμ Ελ Γκαντούρ, γνωστός και ως Τούρκος πράκτορας, δηλωσε ευθέως και χωρίς περιστροφές ότι, "το κοράνι είναι πάνω από την Δημοκρατία..Είναι η Δημοκρατία".Και προσέθεσε ότι "Όνειρο των μουσουλμάνων είναι να γίνουν ένα έθνος με μια ισλαμική κυβέρνηση όλα τα μουσουλμανικά κράτη..καθώς και τα ελληνικά νησιά που ήταν υπό την κατοχή των Τούρκων..Στα κράτη που κυριαρχούν οι μουσουλμάνοι πρέπει να υπάρχει μόνο ισλαμικό καθεστώς..και όχι πολιτικοί"..

10 Σεπ 2015

Το μεγάλο ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο που δεν έγινε

Της Ειρήνης Μαρούπα

Περίμενα. Περίμενα με μεγάλη προσδοκία. Με μεγάλη ελπίδα. Με μεγάλη αγωνία. Την συγκρότηση ενός μεγάλου ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως κάποιοι δε θέλουν, δε θα επιτρέψουν,θα αποτρέψουν, τη σύμπτυξη όλων όσων καταλαβαίνουμε τι θα ακολουθήσει, σε ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο που θα καταλάβει τη 2η ή και την 1η εκλογική απέναντι στις συμπαγείς πλέον σε ένα κόμμα μνημονιακές δυνάμεις που απειλούν ευθέως την ζωή μας, την ίδια την υπόσταση της χώρας, την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Οι «17 ώρες» του κ.Τσίπρα



 Ο κ.Τσίπρας για να το επαναλαμβάνει συνεχώς μάλλον θα του έχουν πει ότι είναι κάτι πολύ σπουδαίο και πολύ πιασάρικο. Αναφερόμαστε στη διαρκή υπόμνηση εκ μέρους του αυτών των περίφημων «17 ωρών» κατά την τελική διαπραγμάτευση των Βρυξελλών. Το είπε μια, το είπε δυο, το έχει πει καμιά διακοσαριά φορές από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, και δώστου οι «17 ώρες», και ξανά οι «17 ώρες», και μπίχτου οι «17 ώρες»…

Τι θα σήμαινε άρνηση πληρωμής του χρέους για την Ελλάδα ;


Σταμάτης Ρήγας


Στο πρόσφατο παρελθόν τέσσερις  χώρες έχουν προχωρήσει  σε μονομερείς παύσεις πληρωμών και διαγραφές του χρέους τους: Αργεντινή, Ισημερινός, Ρωσία και Ισλανδία.  Και στις τέσσερις αυτές χώρες ο πληθυσμός τους ζει καλύτερα σε ζητήματα όπως η ανεργία1 αλλά και η αύξηση του ΑΕΠ2 της κάθε χώρας, σε σχέση με την κατάσταση τους πριν αρνηθούν να αποπληρώσουν το χρέος τους. Στην Ελλάδα που συνεχίζει να πληρώνει το δημόσιο χρέος της τα αποτελέσματα ήταν τα αντίστροφα3.

7 Σεπ 2015

38 questions to the Greek EuroLovers from Pr. Katsanevas

Translated and posted by Peter Charitopoulos, 

Sept,2, 2015

Theodore Katsanevas is a Professor of labor economics in the University of Piraeus. He received his degree from the same University. Later he obtained an MA from the University of Warwick, and a Ph.D. from London School of Economics. He was also a member of the Greek Parliament from 1989 to 2004. In 2013, he founded the political party “Drachma Greek Democratic Movement 5 Stars” which supports the exit from the eurozone and the return back to the national currency.
Professor Katsanevas in his personal blog has contacted 38 questions for the supporters of the euro and the eurozone. For the past 5 years in any discussion about this matter, we were seeing the supporters of euro raising many questions about the return to the national currency. How we will pay wages and pensions, how we will import all the necessary raw materials or energy like gas and oil. There were many answers for these questions. All of them are under the judgment of the Greek people; however we never heard answers from the supporters of the euro, for the future of our country inside the eurozone.
The next 38 questions from Professor Katsanevas is a wakeup call for all of those who believe that the country has any future inside the madness of the eurozone. Feel free post any comment to the below questions.

Η ελπίδα πεθαίνει πρώτη

Κώστας Γιαννακίδης
Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο η ελπίδα πέθανε πρώτη. Ως λέξη δεν μπήκε ούτε από τη χαραμάδα στα προεκλογικά σποτ των κομμάτων. Ποιος τολμάει να υποσχεθεί ελπίδα στους πολίτες; Είναι σαν να πουλάς σπίρτα μέσα σε καμένο δάσος. Οι καμπάνιες γίνονται αμήχανες. Ειδικά αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζει ξερό βήχα που βγαίνει να διώξει τη σιωπή. «Ψηφίστε το δικό μας παλιό που δείχνει καινούργιο. Ψηφίστε μας επειδή φέτος το κόκκινο σας πάει περισσότερο από το γαλάζιο». Κανένας δεν δίνει ελπίδα. Προσφέρεται μόνο παρηγοριά. Αυτό δεν είναι κακό - κάθε άλλο. Μάλιστα προσδίδει το μέγιστο δυνατό όφελος στην απόφαση του Τσίπρα να πάει σε εκλογές.

4 Σεπ 2015

Η ανάγκη για ένα Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο πέρα απο την αριστερά,το κέντρο,τη δεξιά


Του Δημήτρη Βάρου
Στον θεάρεστο καπιταλιστικό κόσμο, ο ρόλος των πολιτικών είναι ένας: Να εξαπατούν τον λαό τους ώστε να αποδέχεται ευχαρίστως μέτρα που είναι εις βάρος του και υπέρ του κεφαλαίου, θεωρώντας ότι αυτό είναι «καλό για την πατρίδα». Γι αυτό και οι πλέον «ψαγμένοι» έχουν την απόλυτη πεποίθηση πως αν οι εκλογές μπορούσαν στ’ αλήθεια να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες.

Η κηδεία της ψευδεπίγραφης κεντροαριστεράς


Του Γιώργου Δελαστίκ


Βαθιά μελαγχολία επικρατούσε χτες στον εξαναγκαστικό λόγω των βουλευτικών εκλογών «εορτασμό» της 41ης επετείου από την ίδρυση τουΠΑΣΟΚ στις 3 του Σεπτέμβρη, από τον σχεδόν προ εικοσαετίας εκλιπόνταΑνδρέα Παπανδρέου. Τι να γιορτάσει κανείς, όταν το κόμμα αυτό, μόλις προ εξαετίας, το 2009, είχε πάρει στις βουλευτικές εκλογές το 44% των ψήφων του ελληνικού λαού και τώρα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να περάσει το... 3% για να μπει στη Βουλή τη νύχτα της 20ής Σεπτεμβρίου; Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στο κόμμα που έφτιαξε ο πατέρας του: Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της παραμονής της 3ης του Σεπτέμβρη, ανήγγειλε πομπωδώς ότι το εξωκοινοβουλευτικό κόμμα του, το ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο στις μυστικές δημοσκοπήσεις εμφάνιζε ποσοστό κάτω από... 1% (!), δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. «Ο,τι κάναμε, δικαιώθηκε!» τονίζει στην αρχή της δήλωσής του ο Γιώργος. Ασήμαντη λεπτομέρεια βέβαια πως μόλις δύο μέρες νωρίτερα, ο Γιώργος και οι φίλοι του στο ΚΙΔΗΣΟ είχαν αποφασίσει ομόφωνα ότι το κόμμα του ΚΙΔΗΣΟ θα συμμετάσχει αυτόνομα στις εκλογές! Ο αποκαλούμενος «βασιλιάς του εξωκοινοβουλίου», ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε αποφασίσει να θυσιαστεί για χάρη της Φώφης Γεννηματά! Aλλη η στόφα ενός ηγέτη που έχει διατελέσει πρωθυπουργός, έστω και αν σήμερα έχει γκρεμιστεί στον Καιάδα του εξωκοινοβουλίου.

Επιστροφή στη δραχμή, η μόνη λύση


Του Στέργιου Σκαρπέδα

Στις ΗΠΑ η συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων οικονομολόγων (Κρούγκμαν, Φελνσταιν, Τζόνσον, Χεκμαν, Φρίντμαν, Αροου) πίστευαν ότι τόσο η δημιουργία της ευρωζώνης όσο και η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή, ήσαν προβληματική. Όταν πρωτοήρθα και εγώ στις ΗΠΑ πριν από 24 έτη πίστευα ότι η δυσπιστία των Αμερικανών οικονομολόγων απέναντι στο ευρώ είχε ίσως σχέση με το γεγονός  ότι απειλείτο η πρωτοκαθεδρία του δολαρίου. Σήμερα αναγνωρίζω ότι έχουν απόλυτο δίκιο. Η Ευρώπη δεν πληροί τις προϋποθέσεις της νομισματικής ενοποίησης»

Η Μαρία Ρεπούση στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες εθνομηδενιστικές διαπλοκές


Σύμφωνα με σοβαρές πληροφορίες, η Μαρία Ρεπούση συμφώνησε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον σε εκλέξιμη θέση. Προφανώς η εθνομηδενιστική απουσία της αξιότιμης αυτής κυρίας, ήταν περισσότερο από ορατή στην απάτριδα αριστερά και στα συνοδοιπορούντα κατοχικά, εξωνημένα κανάλια της διαπλοκής.Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με το προσωνυμία Λαϊκή Ενότητα, απέκοψε την όποια ελάσσονα συνεργασία του ακόμα και με την τελευταία  πατριωκεντρική συνιστώσα του, το ιστορικό κόμμα του ΔΗΚΚΙ. Υπενθυμίζεται ότι, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως επικεφαλής της ΛΑΕ, επέλεξε ως πρώτη επίσκεψή του εκτός Αθήνας, να επισκεφτεί στη Μυτιλήνη τους εκεί λαθρομετανάστες, να συνομιλήσει μαζί τους και να ελέγξει αν διαβιούν αξιοπρεπώς !

3 Σεπ 2015

Η Δραχμή και το Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο, από την αριστερά έως τη δημοκρατική δεξιά, είναι το ζητούμενο, είναι αυτό που δε θα αργήσει να έρθει


Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Επιμείναμε πάντα στην άποψη ότι το μνημόνιο και το ευρώ είναι αδιαχώρητοι Σιαμαίοι αδερφοί. Και ότι διαπραγμάτευση χωρίς εναλλακτική λύση και σχέδιο είναι προδιαγεγραμμένη να αποτύχει παταγωδώς. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης έπαιζαν πόκερ με ανοιχτά χαρτιά. Και ας λέει τώρα εκ των υστέρων ο τελευταίος ότι, είχε ετοιμάσει σχέδιο Grexit για διπλό νόμισμα. Ποτέ δεν πρόβαλλε κάτι τέτοιο. Επέμενε φορτικά στην επιλογή της παραμονή μας στον «ευρωπαράδεισο».
 Λέγοντας μια το ένα και μια το άλλο, σε ατέλειωτες ασύνδετες, ασυνάρτητες συνεντεύξεις και δηλώσεις του, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι,, η επιστροφή στη δραχμή θα μας φέρει στη ...λίθινη εποχή. Οι Βαρουφάκειες παλινοδίες, τα ναρκιστικά καμώματα, οι ατέρμονες ανίερες και αδιέξοδες πολυλογίες δεν είχαν τέλος.