30 Μαΐ 2015

Η Έλενα Παναρίτη, συνεργάτης του δολοφόνου-δικτάτορα του Περού Φουτζιμόρη, περνά από το ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ και στην αγκαλιά του Γιάνη και του ΣΥΡΙΖΑ


Πέτρος Ιωάννου
Με κατάπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκαν στελέχη, ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και η κοινή γνώμη το διορισμό της Έλενας Παναρίτη  ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κατά τη διαδικασία επιλογής της ο Ευκλείδης  Τσακαλώτος την καταψήφισε και  ο Γιάννης  Δραγασάκης έριξε λευκό. Ο Γιάνης Βαρουφάκης που την πρότεινε με τη στήριξη του Γιώργου Σταθάκη επέμενε και πέτυχε το διορισμό της.Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα και Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους προς την συγκεκριμένη επιλογή, μέσω μηνυμάτων τους στο Twitter. «Η Παναρίτη εκπρόσωπος (στο ΔΝΤ) της πρώτης αριστερής κυβέρνησης; Ε, όχι, αυτό ξεπερνά τα όρια» ανέφερε σε ανάρτησή της η πρώτη, ενώ ο Δημ. Παπαδημούλης έγραψε:«Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κ. Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν».

Λαφαζάνης: Λάβαμε τη Ρωσική στήριξη για αίτηση στα BRICS


Όπως ανέφερε το ΑΜΠΕ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη στήριξη της Ρωσίας και έτσι , κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει αίτημα για συμμετοχή στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.«Κατά τη συνάντησή μου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ εξασφαλίσαμε την αποφασιστική ρωσική συμβολή και στήριξη στο αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Το σχετικό τίμημα για τη συμμετοχή της Ελλάδας, ως ένα από τα πρώτα μέλη της Τράπεζας, θα είναι συμβολικό και θα μπορεί να καταβληθεί με δόσεις, ενώ αμέσως μετά τη συγκρότηση και λειτουργία της θα μπορεί να δεχθεί χρηματοδοτική αναπτυξιακή στήριξη», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

29 Μαΐ 2015

Να γιατί η δραχμή είναι η λύση


Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο ερώτημα δραχμή ή ευρώ παρουσιάζει το www.ramnousia.com χωρίς αναφορά στον αρθρογράφο.Υο παρουσιάζουμε αυτούσιο Στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ. Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία και παραδείγματα.Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχε
Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο ερώτημα δραχμή ή ευρώ παρουσιάζει το www.ramnousia.com χωρίς αναφορά στον αρθρογράφο.Υο παρουσιάζουμε αυτούσιο Στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ. Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία και παραδείγματα.Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.

Γιατί εξευτελιστικοί μισθοί και καθόλου συντάξεις;


Σπύρος Στάλιας          
Μια από της ερωτήσεις που εγείρονται επίμονα το τελευταίο καιρό, είναι γιατί αυτή η επιμονή του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ να καταστρέψει τις οποίες κατακτήσεις των εργαζομένων, να διαλύσει όλο το σύστημα της ιεραρχίας των μισθών και των ημερομισθίων, και μαζί με αυτά να απαλείψει και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

28 Μαΐ 2015

Μελετώντας τους όρους υποταγής


                                                                                                                                                           
Γιώργος Δελαστίκ 

Διαφήμιζε η κυβέρνηση Τσίπρα ότι η συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκ. Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Φρ. Ολάντ με τον έλληνα πρωθυπουργό θα συνιστούσε σταθμό στην εξασφάλιση λύσης. Θα προέκυπτε δηλαδή από τις συζητήσεις των τριών ηγετών η ποθούμενη συμφωνία «έντιμου συμβιβασμού», η οποία θα επικυρωνόταν απλώς τυπικά στη συνέχεια από την Ευρωομάδα. Τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Ναι μεν η συνάντηση διεξήχθη σε «εξαιρετικά φιλικό κλίμα», κατά τα λεγόμενα της ελληνικής κυβέρνησης, στην οποία κανείς πλέον δεν δίνει βάση στα ζητήματα προπαγάνδας, αλλά καμιά συμφωνία δεν υπήρξε.

Wall Street Journal : Το ΔΝΤ εξετάζει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για την ελληνική χρεοκοπία


Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για την ελληνική χρεοκοπία, εξετάζει το ΔΝΤ σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Για τον ίδιο σκοπό παρέχει συμβουλές σε ρυθμιστικές αρχές στην νοτιοανατολική Ευρώπη Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του αναπληρωτή διευθυντή για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του ΔΝΤ Γιοργκ Ντεκρεσίν, ο οποίος σημειώνει πως το Ταμείο είναι σε διάλογο με Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Αλβανία και Σερβία, χώρες στις οποίες υπάρχει η παρουσία των ελληνικών τραπεζών.

Ο Γιούγκερ ζητά πλήρη ελληνική αναδίπλωση



Ένα νέο πλήγμα επιχειρεί το μαύρο μέτωπο των δανειστών σε βάρος των ελληνικών θέσεων, με την σκυτάλη από τον Ολ. Μπλανσάρ, επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, να παίρνει ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ. Σε μια εκτενέστατη και αποκαλυπτική συνέντευξή του την Τρίτη (26/5), ο Γιούνκερ έθεσε επί τάπητος όλες τις αξιώσεις των λεγόμενων «εταίρων» σε βάρος του ελληνικού λαού. Ο δήθεν «συμβιβαστικός» και «διπλωμάτης» Ζ. Κ. Γιούνκερ ανέπτυξε τις θέσεις του κινούμενος σε τρεις κατευθύνσεις.Πρώτη προτεραιότητα για τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι το ξεπάγωμα και η επιτάχυνση των διαδικασιών ξεπουλήματος της εναπομείνασας δημόσιας περιούσιας. Μάλιστα έδωσε έμφαση σε αυτό το ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις γιατί τα νούμερα αλλάζουν. Σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα είναι22 δισ. ευρώ, ενώ μετά υπήρξε μία πρόταση για 17 δισ., τώρα το ποσό είναι χαμηλότερο και δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο».

27 Μαΐ 2015

Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει, δείτε Ελλάδα, Ισπανία, Πολωνία, λέει ο Ματέο Ρέντσι


Στις ισπανικές και τις πολωνικές εκλογές, αλλά και στην πολιτική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αναφέρθηκε χθές σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.«Ο άνεμος της Ελλάδας, ο άνεμος της Ισπανίας και ο άνεμος της Πολωνίας δεν φυσούν προς την ίδια κατεύθυνση. Φυσούν, αντιθέτως, προς αντίθετες κατευθύνσεις, αλλά όλοι αυτοί οι άνεμοι δείχνουν ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και εγώ ελπίζω η Ιταλία να φέρει, να στηρίξει δυνατά την φωνή αυτή, υπέρ της αλλαγής της Ευρώπης τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας στην τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης Rtv 38.

26 Μαΐ 2015

Στλιγκλιτζ : Στο 50% οι πιθανότητες ενός Grexit


Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Independent»Στο 50% τοποθετεί τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο οποίος ασκεί κριτική στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τις οικονομικές προβλέψεις που είχε κάνει το 2010.«Η Ευρώπη θα έπρεπε να αλλάξει τη στάση της και να βοηθήσει την Ελλάδα ανακεφαλαιοποιώντας τις τράπεζές της προκειμένου να ανακάμψει ο δανεισμός προς τις μικρές επιχειρήσεις» δηλώνει ο Στίγκλιτς.

25 Μαΐ 2015

Η«Γερμανική Ενωση ευρωπαϊκών κρατών» βρίσκεται πολύ κοντά σε διάλυσή

Μια συγκλονιστική εξέλιξη καταγράφεται εδώ και λίγες ώρες στην Βρετανία, μια εξέλιξη που καταδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση η κατ’άλλους «Γερμανική Ενωση ευρωπαϊκών κρατών» βρίσκεται πολύ εγγύτερα στην διάλυσή της απ’ότι νομίζουν οι περισσότεροι και όχι εξαιτίας ενός Grexit, αλλά ενός … Brexit, δηλαδή της αποχώρησης της Βρετανίας από αυτήν. Και δεν μιλάμε για αποχώρηση από την ευρωζώνη, αφού ως γνωστόν  η Βρετανία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αλλά από την Ευρωπαϊκή Ενωση!Χθες, στέλεχος της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England) υποτίθεται ότι έστειλε «κατά λάθος» στην εφημερίδα Guardian, το σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση! Και η είδηση φυσικά δεν είναι αυτό καθ’αυτό το σχέδιο, αλλά ότι η Βρετανία έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση! 

Με οριακή πελιοψηφία δεν πέρασε η τροπολογία -προσθήκη της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ για ρήξη

Έληξαν αργά την Κυριακή (24/5) το απόγευμα, με έγκριση κατά πλειοψηφία πολιτικής απόφασης, οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Το γενικότερο κλίμα που επικράτησε στη σύνοδο είναι ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως αυτή του Δημήτρη Παπαδημούλη και ελάχιστον άλλων που δέχονται την αυταπάτη του "πάση θυσία στο ευρώ",έχουν αντιληφθεί ότι είναι φενάκη η ελπίδα για ένα  πραγματικά έντιμο συμβιβασμό με τους Γερμανούς γύπες που κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη.  Κατά τη συνεδρίαση η ‘’αριστερή πτέρυγα’’ του κόμματος κατέθεσε προσθήκη –τροπολογία για το κείμενο της τελικής απόφασης, που έφερε την υπογραφή 9 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.Η προσθήκη-τροπολογία ετέθη στο τέλος των εργασιών σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε συγκεντρώνοντας 75 ψήφους υπέρ έναντι 95 κατά και 1 λευκό,ενώ υπήρξαν 30 απόντες. Σύμφωνα με πληροφόρίες, με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΑ τάσσεται με τις ίδιες απόψεις, η τροπολογία απορρίφθηκε σκοπίμως για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στην παρούσα κρίσιμη φάση των τελικών διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλες. 

Με ευρώ χωρίς συντάξει ή με δραχμή και με συντάξεις



Λίγο πριν μπούμε στο ευρώ άρχισαν να χτυπάνε καμπανάκια ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν είναι βιώσιμο και ότι σε λίγα χρόνια θα καταρρεύσει. Το σενάριο φούντωσε και πάλι με τον ερχομό των Θεσμών στη χώρα, και σήμερα έχει γίνει ένα από τα πρώτα θέματα των διαβουλεύσεων της Κυβέρνησης με τους Θεσμούς.

22 Μαΐ 2015

Η κυρίαρχη αντίθεση και η διαδικασία επίλυσής της



Το τελευταίο διάστημα προβάλλονται τα πλέον αντιφατικά σενάρια για τις μελλοντικές εξελίξεις που συμπυκνώνονται στις φράσεις «κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ», νέες εκλογές, δημοψήφισμα, κ.ο.κ. Όλα έχουν ως αφετηρία την πιθανή έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς» (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) που η πορεία τους θυμίζει «σκωτσέζικο ντουζ». Τα συστημικά «ΜΜΕ.» εντείνουν την παραπληροφόρηση και κινδυνολογία με στόχο τον εκφοβισμού του λαού για την αναγκαιότητα «σκληρών μέτρων» προκειμένου να εξασφαλισθεί η «πάση θυσία» παραμονή στην ευρωζώνηκαι το ευρώ. Το πολιτικό μνημονιακό κατεστημένο Σαμαρά-Βενιζέλου και από κοντά το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη σε συγχορδία με την εγχώρια οικονομική ελίτκάνουν ότι μπορούν για να πετύχουν την «αριστερή παρένθεση» στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο καλαμπουρτζής των Βρυξελών Ζαν Πωλ Γιούγκερ


Ας θυμηθούμε ποιος είναι ο  ¨καλαμπορτζής"μεγαλο-Ευρωπαίος Ζαντ Κλοντ Γιούγκερ που χαριεντίζεται με όλους στις συναντήσεις των Βρυξελών και επιχείρησε να βάλει γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα. Ο κύριος Γιούγκερ, οπως αποκαλύφθηκε πριν απο ένα περίπου μήνα και ξεχάστηκε σύντομα ως Πρωθυπουργός επί σειρά ετών του  Λουξεμβούργο, είχε μετατρέψει το Λιλιπούτειο αυτό κρατίδιο  σε τεράστιο φορολογικό παράδεισο. Το «έγκλημα» ήταν γνωστό αφού το Λουξεμβούργο όπως και το Λιχνεστάϊν και όχι μόνο, αποτελούν βραχίονες της γερμανικής οικονομικής κηδεμονίας. Ο Γιούγκερ βγήκε στη «σέντρα» από τους Βρετανούς, οι οποίοι επιδιώκουν να μειώσουν τη γερμανική υπεροχή και να προστατεύσουν τους δικούς τους Φ.Π. όπως είναι το Γιβραλτάρ, τα νησιά Κεϋμάν, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, αλλά και το ίδιο το City του Λονδίνου

Με τους χαριεντισμούς και τις λυκοφιλίες στη Ρίγα οι μάσκες έπεσαν



Μετά τους σημερινούς χαριεντισμούς και τις λυκοφιλίες του Αλέξη Τσίπρα στη Ρίγα της Λετονίας, αποδεικνύεται, γιατί η υπερεθνική και ντόπια μαφιοκρατία ήθελαν «αριστερή» κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρώσουν τα απάνθρωπα σχέδια για την προτεκτορατοποίηση της χώρας, τη μαζική εξαθλίωση/δουλοποίηση του Ελληνικού Λαού και την πληθυσμιακή εκκαθάριση.Τα χθεσινά λόγια του υπέργηρου Μανώλη Γλέζου, που είναι όνειδος και βουκέντρα για τους νεότερους, περιγράφουν με τη λέξη «ασφυξία», εκείνο που σαδιστικά κάνουν οι περίφημοι Εταίροι, υπό τις συνεχείς επιδοκιμασίες των εγχώριων συνεργατών τους. Όπως αναφέρει:«Είναι σαν να έχουν περάσει μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι κάθε πολίτη της χώρας. Καμαρώστε Ευρώπη και θεσμούς! Πιο πολύ θα λυπηθώ αν δεν δω, από αύριο κιόλας, το Λαό μας να βγαίνει στους δρόμους με όλη τη θυμωμένη του αξιοπρέπεια, με τη

20 Μαΐ 2015

KARIN RÅGSJÖ – MAJ KARLSSON :'Άθλιο το οικονομικό μοντέλο της ευρωζώνης

E-mailΕκτύπωσηPDF
Η Karin Rågsjö και η Maj Karlsson, βουλευτίνες του Αριστερού Κόμματος της Σουηδίας, επισκέφθηκαν αυτή την εβδομάδα τη χώρα μας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να ενισχύσουν τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με την Ελλάδα.Με τη βοήθεια της Αλληλεγγύης για Όλους, βρέθηκαν σε πολλές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, ενώ συναντήθηκαν και με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.Το Αριστερό Κόμμα (που κατέχει 21 από τις 349 έδρες της Βουλής) επιχειρεί να αντιπαλέψει την κυρίαρχη προπαγάνδα κατά των «τεμπέληδων Ελλήνων» και είναι δραστήριο στην οργάνωση της αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό.

Μέσα στο ευρώ υπάρχει μόνο το μνημόνιο


Μέσα στο ευρώ υπάρχει μόνο το μνημόνιο

ΕΡ: Η κυβέρνηση λέει ότι διαπραγματεύεται σκληρά. Ποια είναι η πραγματικότητα;  

ΑΠ: Από τις 20 Φλεβάρη επισήμως, αλλά και πριν από αυτή την ημερομηνία ανεπισήμως, η κυβέρνηση αποδέχτηκε τη λογική των προγραμμάτων λιτότητας, με άλλα λόγια τη λογική του Μνημονίου. Στο συγκεκριμένοΓιούρογκρουπ η κυβέρνηση ενέδωσε σε επίπεδο γραπτής συμφωνίας στη γνώριμη οικονομική πολιτική που συσχετίζει τον περιορισμό του δημόσιου χρέους με το σχηματισμό πρωτογενών πλεονασμάτων. Σύμφωνα με τους οπαδούς αυτής της άποψης, ο υψηλός λόγος χρέους/ΑΕΠ προκαλεί αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που υπονομεύουν την

ΕΣΕΕ: Χάνονται ημερησίως 22,3 εκατ. ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας


 Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία χάνονται ημερησίως 22,3 εκατ. ευρώ από το ΑΕΠ της χώρας και κλείνουν 59 επιχειρήσεις κάθε 24 ώρες δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).Η ΕΣΕΕ καταγράφει μια σειρά από οικονομικά δεδομένα που δείχνουν το πόσο επιβαρυμένο είναι το οικονομικό κλίμα. Όπως υποστηρίζει:

19 Μαΐ 2015

Άγνωστες και απόρρητες μέχρι σήμερα πτυχές της αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων μέσα από ιστορικές πολιτικές διεργασίες

Πρωτεύουσες καρτέλε


Οι εθνικές εκκαθαρίσεις και οι πράξεις γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας στην περίοδο 1919-22, αναφέρονται για πρώτη φορά σε εκθέσεις, αναφορές και επιστολές που συνέταξαν εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών, δημοσιογράφοι και στρατιωτικοί παρατηρητές των μεγάλων δυνάμεων και ειδικότερα των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ρωσίας. Οι μυστικές εκθέσεις των πρεσβειών, με αναλυτική περιγραφή φρικιαστικών λεπτομερειών της γενοκτονίας, παρέμειναν μυστικές για μακρύ χρονικό διάστημα στα αρχεία των αντίστοιχων χωρών.

Απαντήστε στα ακόλουθα ερωτήματα γελοίοι Ευρωραγιάδες-Ευρωοσφυοκάμπτες


Το όλο σύστημα, ακόμα και αυτή την ως άνω κοινή παραδοχή την έχουν εντάξει σε ψευτοδημοψηφίσματα όπου μας αναγελούν περήφανα ότι ο Ελληνικός λαός είναι τόσο ηλίθιος ώστε σε ποσοστά της τάξης του 80% δέχεται το ευρώ πάση θυσία! Πραγματικές δημοσκοπήσεις όπως αυτές της πλέον έγκυρης διεθνώς εταιρείας Gallop που σε δημοσκόπησή της έδωσε μόλις 35% στους ψεκασμένους οπαδούς του ευρώ, και 52% σε όσους προτιμούν τη δραχμή( με τους υπόλοιπους να δηλώνουν πως δε γνωρίζουν), φυσικά και δεν πήραν ούτε θα πάρουν καμιά
Έχουν ξεπεράσει εαυτούς οι Ευρωραγιάδες-Ευρωοσφυοκάμπτες στην ανίερη, γελοία προπαγάνδα για τους λιμούς,σεισμούς, καταποντισμούς που μας περιμένουν αν φύγουμε από τη λατρευτή τους ευρωζώνη που εφτά χρόνια τώρα μας έχει ρίξει στα Τάρταρα. Ευρώ πάση θυσία λένε και δεν αντιλαμβάνονται ότι τίποτα δεν αξίζει στον κόσμο να το δέχεσαι πάση θυσία. Γιατί πάση θυσία, μπορεί να σημαίνει ακραίες συνέπειες για τον αποδέκτη μιας τέτοιας παράλογης συμφωνίας.

Λαπαβίτσας: «Ανάκαμψη σε λίγους μήνες αν πάμε σε δραχμή»


«Αν πάμε σε δραχμή η ανάκαμψη θα έρθει μέσα σε μήνες» εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε.Κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό του Γιάνη Βαρουφάκη ότι ακόμα και αν η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν λάθος τώρα θα είναι καταστροφή να εγκαταλείψουμε το κοινό νόμισμα είπε ότι η χώρα μας έχει πέσει στην παγίδα του ευρώ και διερωτήθη: «αν βρεθείς με το πόδι πιασμένο στο δόκανο είναι καταστροφή να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς; Είναι καλύτερο να περιμένεις να πεθάνεις;».

Ρήξη µε τους δανειστές και στάση πληρωμών ζητούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ


Πέντε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώνουν εκδήλωση με την οποία ζητούν τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τους δανειστέςΟι Γιάννης Μηλιός, Αντώνης Νταβανέλος, Σόφη Παπαδογιάννη, Πάνος Λάμπρου και Γιώργος Σαπουνάς αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση για την υπογραφή µιας µνηµονιακής συµφωνίας νεοφιλελεύθερης στρατηγικής (ιδιωτικοποιήσεις, κατεδάφιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού και των εργασιακών δικαιωµάτων,
Πέντε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, διοργανώνουν εκδήλωση με την οποία ζητούν τη σύγκρουση της κυβέρνησης με τους δανειστέςΟι Γιάννης Μηλιός, Αντώνης Νταβανέλος, Σόφη Παπαδογιάννη, Πάνος Λάμπρου και Γιώργος Σαπουνάς αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Οι δανειστές πιέζουν την κυβέρνηση για την υπογραφή µιας µνηµονιακής συµφωνίας νεοφιλελεύθερης στρατηγικής (ιδιωτικοποιήσεις, κατεδάφιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού και των εργασιακών δικαιωµάτων, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κ.α.).

Λαπαβίτσας: «Ανάκαμψη σε λίγους μήνες αν πάμε σε δραχμή»


«Αν πάμε σε δραχμή η ανάκαμψη θα έρθει μέσα σε μήνες» εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε.Κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό του Γιάνη Βαρουφάκη ότι ακόμα και αν η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν λάθος τώρα θα είναι καταστροφή να εγκαταλείψουμε το κοινό νόμισμα είπε ότι η χώρα μας έχει πέσει στην παγίδα του ευρώ και διερωτήθη: «αν βρεθείς με το πόδι πιασμένο στο δόκανο είναι καταστροφή να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς; Είναι καλύτερο να περιμένεις να πεθάνεις;».

17 Μαΐ 2015

Όχι σε κάλπικο δημοψήφισμα



Τράβηξε πολύ αυτό το  παζάρι των διαπραγματεύσεων, σε βαθμό που είναι περισσότερο από ορατή η παγίδα που μας στήνουν οι «Εταίροι». Ο κ. Βαρουφάκης καλό θα κάνει να σιωπήσει επιτέλους και να σταματήσει τη δημιουργική ασάφεια μέσα από την ατέρμονη εξωφρενική του πολυλογία του  τύπου «ήταν λάθος που μπήκαμε στο ευρώ, αλλά τώρα θα είναι καταστροφή να βγούμε!». Όταν η διαπραγμάτευση στη Γιάλτα κράτησε μια μέρα, δεν μπορεί οι διαπραγματεύσεις με τους «Εταίρους» να σέρνονται επί μήνες.Η Ελλάδα να πληρώνει με συνέπεια τις δόσεις στο ΔΝΤ και οι «Θεσμοί» μας περιμένουν στη γωνία. Να αδειάσει η χώρα από όλα τα συναλλαγματικά της  διαθέσιμα και όταν έρθει η ώρα της κρίσης, να μην έχουμε σταγόνα συναλλάγματος που είναι αναγκαίο για τις πρώτες μέρες της πιθανής έκδοσης δικού μας νομίσματος.

Η Ελλάδα πριν και μετά τη δραχμή σε μια απλή φωτογραφία-ιστόγραμμα

Παρατηρηστε την Ελλαδα με δραχμη και ευρω! Την πορεία της ανάπτυξης  του ΑΕΠ της χώρας μας στις δύο επίμαχες περιόδους, πριν και μετά τη δραχμή.Τοτε που δεν δουλευαμε, που δεν πληρωναμε φορους, που ειμαστα ανευθυνοι, που δεν ειχαμε νεργια, που δεν ειχε αγωνια ο υπουργος οικονομικων αν θα πληρωσει μισθους και συνταξεις και τα αφεντικα στη δουλεια τα μεροκάματα.

16 Μαΐ 2015

ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Με τον καθηγητή Ανδρεά Αθηναίο στο www.ellinikoskosmos.blogspot.com

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  : ΠΡΩΤΑ ΓΝΩΣΗ,  ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΘΑΡΡΟΣ




ΠΕΜΠΤΗ  24 ΜΑΙΟΥ 2012 :
ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP ΤΗΣ  9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ. Και δημοσιοποιειται εδω και πολλα χρονια.

Η εκπομπη του 2012 προσφερει στον Μη Ειδικο Ελληνα,  γνωση, για να αποκτησει την δυνατοτητα να κρινει ο ιδιος, περα και πανω απο τις  προπαγανδιστικες κραυγες της κινδυνολογιας και της καταστροφολογιας.

 Η λυση, χρειαζεται πρωτα ΓΝΩΣΗ για να συνειδητοποιησει ενας Ελληνες και μια Ελληνιδα τι πραγματικα συμβαίνει, και υστερα ΘΑΡΡΟΣ για να πολεμησουμε το ΑΔΙΚΟ, να διεκδικησουμε το ΔΙΚΑΙΟ, για την Ελλαδα και την Ανθρωποτητα.


ΥΓ : "Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ"  ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ
ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Θ. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑ :

Προσωπικά γνωρίζω τουλάχιστον δύο επικεφαλής μεγάλης ελληνικής τράπεζας που προβληματίζονται σοβαρά υπέρ της επιστροφής στην δραχμή, όπως και πολλούς τραπεζίτες, επιχειρηματίες, βιομήχανους και οικονομολόγους καθηγητές Πανεπιστημίων που αποφεύγουν να δηλώσουν δημόσια αυτήν την περίπου απαγορευμένη άποψη. Τα γνωστά μέλη των συμπατριωτών μας μελών της  «συμμορίας της δραχμής», ή ευρισκόμενων στο προθάλαμό της, είναι μεταξύ άλλων, εξ’ όσων τουλάχιστον έχω αντιληφθεί από διάφορα κείμενα και δημόσιες παρουσίες τους, οι Αθανασιάδης Γιάννης, Αθηναίος Ανδρέας, Αλαβάνος Αλέκος, Αντζουλής Βασίλης, Πάσσαλος Γιώργος, Βατικιώτης Λεωνίδας, Βερναρδάκης Αλέκος, Δελαστίκ Γιώργος, Δελιβάνη Νεγρεπόντη Μαρία, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Θάνος Κώστας, Καζάκης Δημήτρης, Κακαρελίδης Γιώργος, Κακλαμάνος Μάνος, Κανελόπουλος Φώτης, Κανελόπουλος Τάκης, Καραμολέγκος Γιάννης, Καραμπελιάς Γιώργος, Καρανάσιος Αθανάσιος, Καραντζούλης Βασίλης, Καργόπουλος Νίκος, Κατσούλας Κώστας, Κόλμερ Κώστας, Κουρής Γιώργος, Κυπριώτης Δημήτρης, Λαβδιώτης Σπύρος, Λαδόπουλος Θανάσης, Λάος Νίκος, Λαπαβίτσας Κώστας, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Λεονταρίτης Γιώργος, Λύκος Γαβρίλος, Μαζίδης Στρατής, Μαλούχος Γιώργος, Μαριόλης Θεόδωρος, Μαρκέτος Σπύρος, Μαυρουδέας Σταύρος, Μελετόπουλος Μελέτης, Μεταξάς Γιάννης, Μηλιαράκης Mανώλης, Μητροπέτρος, Μπελαντής Δημήτρης,  Γιώργος, Μυτιληναίος Στέφανος, Παπακωνσταντίνου Πέτρος, Παπουλής Κώστας, Πεσματζόγλου Χαράλαμπος, Πέτρου Γρηγόρης, Ρέτζιος Αθανάσιος, Σεραφειμάκης Βασίλης, Σκαρπέδας Στέργιος, Στάλιας Σπύρος, Σταμπολιάδης Ηλίας, Σταράκης Γιάννης, Στασινοπούλου Αριάνα, Τσουλφίδης Λευτέρης,Φερτάκη Βίκυ, Χαρδαβέλας Κώστας, Χριστοφορίδης Γιώργος, Χρυσόγονος Κώστας. Οι οποίοι ελπίζω να με συγχωρέσουν για την αναφορά του ονόματός τους εδώ χωρίς την άδειά τους.
[18]

Έφτασε η στιγμή της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ


Υπήρξαμε πολλοί που δεν συμμεριζόμασταν την «ευκολία» της προεκλογικής αφήγησης, που διευκόλυνε μεν τον δρόμο προς την κάλπη, αλλά μας έθετε μπροστά σε ένα κρίσιμο ερώτημα: είναι δυνατόν να αναπτυχθεί ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα αντιλιτότητας μέσα στο πλαίσιο ανοχής της ευρωζώνης και διά της διαπραγματευτικής μεθόδου με τους «θεσμούς» της; Σή­με­ρα γνω­ρί­ζου­με την απά­ντη­ση: Όχι. Η ΕΕ και το ΔΝΤ επι­χει­ρούν να συ­ντρί­ψουν τον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ χτί­ζο­ντας το δί­λημ­μα: από­λυ­τη εν­σω­μά­τω­ση ή άμεση ανα­τρο­πή; Το κά­νουν για λό­γους οι­κο­νο­μι­κούς, επει­δή η αντι­λι­τό­τη­τα είναι ασύμ­βα­τη με τη ση­με­ρι­νή κυ­ρί­αρ­χη πο­λι­τι­κή. Το κά­νουν επί­σης για λό­γους πο­λι­τι­κούς, γιατί η Ευ­ρώ­πη όφει­λε να θω­ρα­κι­στεί απέ­να­ντι στον κίν­δυ­νο της «με­τά­δο­σης» του μι­κρο­βί­ου ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-Podemos.Η συμ­φω­νία της 20ής Φλε­βά­ρη ήταν ένα ση­μα­ντι­κό λάθος, που προ­έ­κυ­ψε από τον εγκλω­βι­σμό στην προ­ε­κλο­γι­κή «αφή­γη­ση». Δώ­σα­με τη δέ­σμευ­ση της απο­πλη­ρω­μής του χρέ­ους «στο ακέ­ραιο και εγκαί­ρως», πα­ραι­τη­θή­κα­με από «μο­νο­με­ρείς ενέρ­γειες» με βάση το πρό­γραμ­μά μας, που θα οι­κο­δο­μού­σαν μια στέ­ρεα ερ­γα­τι­κή-λαϊ­κή συμ­μα­χία γύρω από την κυ­βέρ­νη­ση της Αρι­στε­ράς. Δεν πή­ρα­με τί­πο­τα. Η «δη­μιουρ­γι­κή ασά­φεια» λει­τούρ­γη­σε και λει­τουρ­γεί υπέρ των ισχυ­ρών.

Κ.Λαπαβίτσας : Η εντολή που έχουμε δεν είναι μόνο η παραμονή στο ευρώ


Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσαςερωτηθείς για πολλοστή φορά, κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή (Star) το πρωί της Παρασκευής, για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ζώνη του ευρώ, σημείωσε ότι «αν υπάρξει μια σκληρή συμφωνία δημιουργείται ζήτημα δημοκρατίας. Η δημοκρατική εντολή που έχουμε λάβει δεν είναι μόνο παραμείνουμε στο ευρώ».

Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσαςερωτηθείς για πολλοστή φορά, κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή (Star) το πρωί της Παρασκευής, για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ζώνη του ευρώ, σημείωσε ότι «αν υπάρξει μια σκληρή συμφωνία δημιουργείται ζήτημα δημοκρατίας. Η δημοκρατική εντολή που έχουμε λάβει δεν είναι μόνο παραμείνουμε στο ευρώ». Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία ο Κ. Λαπαβίτσας απάντησε ότι «η εντολή που λάβαμε ήταν να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας» προσθέτοντας «είναι δυνατόν εμείς να πούμε ότι το πρόγραμμα μας ήταν κουβέντες και τώρα να κάνουμε κάτι άλλο;».Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η προοπτική της ρήξης πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι, «νομίζω ότι υπάρχει στο τραπέζι γιατί αυτά που μας ζητούν οι άλλοι είναι πράγματα πολύ δύσκολα» συμπληρώνοντας ότι στόχος των δανειστών είναι η επιστροφή στην κατάσταση της προηγούμενης πενταετίας που έληξε στις εκλογές του Ιανουαρίου.