26 Οκτ 2015

Μουσουλμάνοι αυτομαστιγόνονται στον Πειραιά


Σιίτες Μουσουλμάνοι εγκατεστημένη στην Ελλάδα αυτομαστιγόθηκαν δημόσια στον Πειραιά,....
Άντε και σύντομα να μας έρθει και η Σαρία σε όλο της το μεγαλείο και τότε όλοι εμείς οι άτυχοι Ελληνογενείς να ξενιτευθούμε αφού αυτού του τύπου η "πολυπολιτισμική" κοινωνία, πολύ δύσκολα είναι στα μέτρα και τις ανοχές μας αλλά ούτε και στην αντίληψή μας περί φιλανθρωπίας. Έτσι το ζήσαμε κι' αυτό. Σιίτες Μουσουλμάνοι εγκατεστημένη στην Ελλάδα αυτομαστιγόθηκαν δημόσια στον Πειραιά, στα πλαίσια μιας δικής τους θρησκευτικής τελετής.Πρόκειται για την Ασούρα, που συμβολίζει το πένθος τους, για το θάνατο του ιμάμη τους, Χουσεΐν.Μετά την προσευχή που κάνουν, πολλοί από αυτούς αυτομαστιγώνονται με αλυσίδες και μεταλλικά «μαστίγια», σε ένδειξη πίστης αλλά και θρήνου.

Στην «ιεροτελεστία» συμμετέχουν άνδρες κάθε ηλικίας, ακόμη και παιδιά.Αφού προηγούμενως λάβουν τη σχετική ευλογία και αλείψουν τα πρόσωπα τους με λάσπη, οι περισσότεροι χτυπούν ρυθμικά τα στήθη τους με τα χέρια, ενώ οι πιο «θερμόαιμοι» αυτομαστιγώνονται.
Η Ασούρα έχει αυτήν την κατάληξη, μετά από ένα δεκαήμερο πλήρους κατάνυξης.Οι σιίτες μουσουλμάνοι τελούν πένθιμες θρησκευτικές τελετές για να θρηνήσουν το μαρτύριο του Ιμάμη Χουσεΐν και των συντρόφων του.
Ο Ιμάμης Χουσεΐν, ή αλλιώς Χουσεΐν Ιμπν Αλί, ήταν εγγονός του Μωάμεθ από την κόρη του Προφήτη τη Φάτιμα και τον ανιψιό του Προφήτη Αλί Ιμπν Αμπί Ταλίμπ, που ανακηρύχθηκε τέταρτος Χαλίφης για τους σουνίτες και θεωρείται πρώτος Ιμάμης για το σιιτικό Ισλάμ.
Ο Ιμάμης Χουσεΐν και μια μικρή ομάδα συντρόφων και συγγενών του σκοτώθηκαν αρνούμενοι να ορκιστούν πίστη στον χαλίφη Γιαζίντ (βασίλεψε τα έτη 680-683).Το έτος 680 μ.Χ, ή 61 των μουσουλμάνων, έγινε η μάχη της Καρμπάλα μεταξύ ενός στρατεύματος του χαλίφη Γιαζίντ και μιας μικρής στρατιωτικής δύναμης του Ιμάμη Χουσεΐν.
Ο εγγονός του Μωάμεθ, οι σύντροφοί του και όλοι οι συγγενείς του σκοτώθηκαν. Οι στρατιώτες του χαλίφη Γιαζίντ έσφαξαν μέχρι και των έξι μηνών γιο του Χουσεΐν και δισέγγονο του Προφήτη.Αργότερα, οι νεκροί αυτής της μάχης ανακηρύχθηκαν μάρτυρες τόσο στο σουνιτικό όσο και στο σιιτικό Ισλάμ.Οι σιίτες μουσουλμάνοι τελούν ένα δεκαήμερο πένθος εις ανάμνηση εκείνης της μάχης, όπου γίνονται και δημόσια μαστιγώματα.
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/moysoylmanoi-aytomastigonontai-ston-peiraia-kai-emeis-opoy-nanai-na-pigainoyme-gi-alloy#sthash.UYpEEJOO.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: