11 Σεπ 2015

Ο ήλιος θα ανατήλει

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Ο εθνομηδενισμός, η απαξίωση της έννοιας της πατρίδας, η θεοποίηση της 
 παγκοσμιοποίησης και των πολυπολιτισμικών κοινωνιών, η πρόσκληση μαζικής εισβολής μη αφομοιώσιμων μουσουλμάνων οικονομικών μεταναστών και η συναρτώμενη έκρηξη της εγκληματικότητας, σε συνδυασμό με τη φτώχεια και την ανεργία του μνημονίου, είναι οι αιτίες που επωάζουν το αυγό του φιδιού. Οι διαβασμένοι αριστεροί  γνωρίζουν ασφαλώς ότι,  ο επακριβής προσδιορισμός των αιτιών που δημιουργούν ένα κοινωνικό απόστημα είναι αναγκαίος για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Αφού βρεθεί τι πραγματικά φταίει, παίρνονται κατάλληλα μέτρα για τη θεραπεία. Πρόληψη και πολύ λιγότερο καταστολή.


Όμως πολλοί περίεργοι αριστεροί της εποχής της παγκοσμιοποίησης, ευτυχώς όχι όλοι, περί άλλων τυρβάζουν. Διαβάζοντας και ακούγοντας διάφορες διαπιστώσεις τους για το φαινόμενο της πρωτόγνωρης διόγκωσης της Χρυσής Αυγής, προκαλεί έκπληξη η θολούρα και η ασάφεια τους. Με έωλες και άγαρμπες προσπάθειες για να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες, που δεν είναι άλλες απ’ αυτές που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Ένας «αριστερόφρων» μάλιστα αρθρογράφος έφτασε στο σημείο να αναρωτιέται ότι, τελικά μήπως το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή υποστηρίζεται από περίπου μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους οφείλεται στο ότι πολλοί Έλληνες είναι βολεψίες και κρύβουν μέσα τους ένα μικρό φασίστα ! 
Αυτά ακούμε πολλοί κατά τεκμήριο κανονικοί άνθρωποι που στα πρώτα νιάτα μας φάγαμε πολύ ξύλο από τη Χούντα και βγάζουμε σπυριά βλέποντας την αφύσικη ισχυροποίηση των επιγόνων της. Αλλά ταυτόχρονα, δεν ανεχόμαστε την εθνομηδενιστική παγκοσμιοποίηση πίσω από την οποία κρύβεται η διεθνοποίηση των αγορών  και όχι των λαών.
Το τραγικό είναι ότι, οι πατριωτικές προοδευτικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς, διακατέχονται από πλήρη σύγχυση που οφείλεται στην απαξίωση του κατ’ όνομα επονομαζόμενου σήμερα ΠΑΣΟΚ και  στην υφαρπαγή των ψηφοφόρων του από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τη ΝΔ, μέχρι και από τη Χρυσή Αυγή. Οι έντιμοι κεντρώοι και δημοκράτες κεντροδεξιοί, ζαλισμένοι και καταπονημένοι απο τα αδιέξοδα, εγκλωβίζονται στο μαντρί των μνημονιακών κομματικών επιλογών.Το κατεστημένο των εξωνημένων κατοχικών ΜΜΕ που ελέγχει το θυμικό των πολιτών επιβάλλει μια γενική πολιτική θολούρα που βολεύει τους καταληψίες της χώρας. Στη σημερινή εποχή της θολούρας, επικρατεί το χάος των τεράτων.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει ακόμα αναγεννηθεί από τα συντρίμμια, μια οργανωμένα ισχυρή πατριωτική, δημοκρατική, αντιμνημονιακή δυναμική. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αργήσει πολύ. Όσο και αν το κατεστημένο έχει επιβάλλει την αδιέξοδη σημερινή πολιτική πραγματικότητα που βολεύει την εγκληματική Μερκελική ευρωζώνη, οι νόμοι της πολιτικής και της ιστορίας δεν μπορεί να παραβιάζονται στο διηνεκές. Η ιστορία είναι ποιο πονηρή απο τους προγραμματιστές της και συχνά τους ανατρέπει όπως θα έλεγε και ο Χέγκελ. 
Το μεγάλο, ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο, το νέο ΕΑΜ, με πρόσημο το εθνικό νόμισμα, την υπεράσπιση της πατρίδας,της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, δεν μπορεί παρά να ανατείλει στο κοντινό μέλλον. Και να τελειώσει τη μνημονιακή Βερολινέζικη κατοχή αλλά και την εθνομηδενιστική αριστερά μαζί με τη χουντική δεξιά. Ο ήλιος θα ανατήλει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: