20 Ιουλ 2015

Τι περιλαμβάνει το ληστρικό Fund των 50 δις για το απόλυτο ξεπούλημα της χώρας


Θεόδωρος Κατσανέβας

Στο τρίτο "αριστερό" μνημόνιο περιλαμβάνεται για πρώτη φορά η δημιουργία ενός επενδυτικού φορέα (Greek Assets Fund) με έδρα τελικά την Αθήνα, αφού η τελικά δεν πέρασε η αρχική πρόταση για να βρίσκεται στο Λουξεμβούργο. Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιος θα ελέγχει στην ουσία το φορέα αυτό. Όπως αναφέρθηκε αόριστα, η διοίκηση του θα είναι ελληνική και ο έλεγχός του θα γίνεται απο τους δανειστές. Ελάχιστη αμφιβολία υπάρχει ότι, οι δανειστές θα είναι εκέινοι που θα κάνουν κουμάντο στην πραγματικότητα.

Γεγονός είναι ότι, με ταχύτατες διαδικασίες θα ξεπουληθούν τα "ασημικά" της χώρας και αφού μας τα αφαιρέσουν όλα, τότε είναι πολύ πιθανό να αμολήσουν το σκοινί να κατρακυλήσουμε στον πάτο της απόλυτης καταστροφής. Η μετάβαση στη δραχμή τότε δε θα έχει βέβαια πολλές δυνατότητες για να αναστραφεί ο επερχόμενος όλεθρος. Τα υπο ξεπούλημα περιουσιακά μας στοιχεία φαίνεται ότι περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: 

Περισσότερα από 80 χιλιάδες ακίνητα και ειδικότερα το Ελληνικό που είναι μεγαλύτερο απο το Central Park με 3,5 χιλ ακτής και την μαρίνα του Αγ Κοσμά.

Ξενοδοχεία όλα τα Ξενία Έδεσσας ,Κοζάνης ,Πλαταμώνα ,Θάσου ,Κομοτηνής ,Βυτίνας ,Άνδρου κλπ Αστέρας Βουλιαγμένης ,Golf Κασσάνδρας ,

Ακίνητα στην Πλάκα, Ακίνητα Εξωτερικού Νέα Υόρκη , Ουάσιγκτον , Πρετόρια Βελιγράδι Λιουμπλιάνα ,Ολυμπιακά Ακίνητα όπως Κωπηλατοδρόμιο, Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου κλπ .

Υποδομές όπως ΔΕΗ, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Υπόγεια Εγκατάσταση Φυσικού Αερίου, Εγνατία Οδός, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Μαρίνες Αλίμου, Χίου ,Επιδαύρου,Ύδρας, Πόρου, τα μεγάλα μας λιμάνια ΟΛΠ, ΟΛΘ και ακόμα 10 περιφερειακά λιμάνια.

Εταιρείες όπως OΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΤΑ, Πετρέλαια, ενεργειακός και ορυκτός πλούτος,

Νησιά , βραχονησίδες και δημόσιες παραλίες ,

Επι πλέον με στον όρο "Greek Assets" μπορούν να υπαχθούν τα πάντα, ότι θα μπορεί να παράγει η Ελλάδα στο μέλλον και να έχει κάποια αξία, όπως πχ τα μελλοντικά έσοδα από υδρογονάνθρακες.

Αν τελικά αυτός ο εφιάλτης του απόλυτου ξεπουλήματος της χώρας γίνει πραγματικότητα, ε τότε, ο ελληνικός λαός που θα το επιτρέψει εκλέγοντας και νομιμοποιώντας τους δημίους του, θα είναι άξιος  της μοίραςτου


Δεν υπάρχουν σχόλια: