19 Ιουν 2015

Ο κορυφαίος Γερμανοτσολιάς Γιάννης Στουρνάρας εξέδωσε βίβλο καταστροφολογίας ως δήθεν έκθεση της Τράπεζας ( Γερμανίας) Ελλάδας


Ο κορυφαίος Γερμανοτσολιάς Γιάννης Στουρνάρης εξέδωσε βίβλο καταστροφολογίας ως δήθεν έκθεση της Τράπεζας ( Γερμανίας) Ελλάδας, την ίδια ώρα που τα αφεντικά του οι «εταίροι» και πιστωτές εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς προς την ελληνική κυβέρνηση για να αποδεχθεί  μια συμφωνία στα μέτρα τους. Ο Μισέλληνας κεντρικός τραπεζίτης των Γερμανών κλατακτητών αναλαμβάνει «πρώτο βιολί» στο ρεσιτάλ κινδυνολογίας και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού.

«Η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις θα είναι η αρχή μιας επώδυνης πορείας που θα οδηγήσει αρχικά σε πτώχευση και τελικά στην έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και πιθανότατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2014-15 που κατέθεσε την Τετάρτη στην Πρόεδρο της Βουλής και το Υπουργικό Συμβούλιο. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση που σαφέστατα υπερβαίνει τα όρια της θεσμικής του ιδιότητας και πλειοδοτεί στην δημιουργία ασφυκτικού πλαισίου πιέσεων προς την κυβέρνηση στη πιο κρίσιμη καμπή των εξελίξεων στο πεδίο της διαπραγμάτευσης με «εταίρους» και πιστωτές.
Εξάλου, στην εν λόγω έκθεση που άνετα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βίβλος καταστροφολογίας και εγχειρίδιο μετάδοσης πανικού, σημειώνεται σε επιτακτικό τόνο πως «οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελεσφορήσει ακόμη και πως μια νέα συμφωνία με τους εταίρους είναι απαραίτητη προκειμένου να αποσοβηθούν οι άμεσοι κίνδυνοι για την οικονομία, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να δοθεί μια διατηρήσιμη αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα». 
«Μια ελεγχόμενη κρίση χρέους, όπως αυτή που διαχειριζόμαστε σήμερα με τη βοήθεια των εταίρων, θα μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη κρίση, με μεγάλους κινδύνους για το τραπεζικό σύστημα και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η έξοδος από το ευρώ θα προσθέσει στο ήδη βεβαρημένο περιβάλλον μια νέα οξύτατη συναλλαγματική κρίση που θα εκτινάξει τον πληθωρισμό», σημειώνεται στην έκθεση, πλειοδοτώντας στην διεθνή και εγχώρια επιχείρηση εκφοβισμού του ελληνικού λαού που βρίσκεται τις τελευταία 24ωρα σε πλήρη εξέλιξη .
Στο κρεσέντο της κινδυνολογίας αναφέρεται ότι τα παραπάνω «σημαίνουν βαθιά ύφεση, δραματική μείωση των εισοδημάτων, πολλαπλασιασμό της ανεργίας και κατάρρευση όσων έχει πετύχει η ελληνική οικονομία στα χρόνια της ένταξης στην ΕΕ και κυρίως την περίοδο του ευρώ».
«Η Ελλάδα από ισότιμο μέλος (!) στον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών θα μετατραπεί σε μια φτωχή χώρα της Νότιας Ευρώπης», αναφέρει ο Γ. Στουρνάρας σε μια αποστροφή που αποτελεί πρόκληση στην κοινή λογική.
Ο Γ. Στουρνάρας διατείνεται πως η Τράπεζα της Ελλάδος υποστηρίζει ακράδαντα ότι «η συμφωνία με τους εταίρους είναι ιστορική επιταγή που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε». Κατά τον ίδιο, «από όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι σήμερα φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρή προσέγγιση στους όρους και η απόσταση που απομένει να διανυθεί για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι μικρή. Σημειώνει δε πως η μείωση των σκοπούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων είναι μια κεφαλαιώδους σημασίας απόφαση, που επεκτείνει σημαντικά τον αναγκαίο χρόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής και προσθέτει βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής».
Για το κεφαλαιώδες ζήτημα του χρέους ο Γ. Στουρνάρας αρκείται να σημειώσει «πως σημαντική θα είναι η «επαναβεβαίωση» και «εξειδίκευση» της πρόθεσης των εταίρων για την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως διατυπώθηκε αρχικά στη σύνοδο του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012» !



Δεν υπάρχουν σχόλια: