16 Μαΐ 2015

Κ.Λαπαβίτσας : Η εντολή που έχουμε δεν είναι μόνο η παραμονή στο ευρώ


Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσαςερωτηθείς για πολλοστή φορά, κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή (Star) το πρωί της Παρασκευής, για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ζώνη του ευρώ, σημείωσε ότι «αν υπάρξει μια σκληρή συμφωνία δημιουργείται ζήτημα δημοκρατίας. Η δημοκρατική εντολή που έχουμε λάβει δεν είναι μόνο παραμείνουμε στο ευρώ».

Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσαςερωτηθείς για πολλοστή φορά, κατά την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή (Star) το πρωί της Παρασκευής, για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ζώνη του ευρώ, σημείωσε ότι «αν υπάρξει μια σκληρή συμφωνία δημιουργείται ζήτημα δημοκρατίας. Η δημοκρατική εντολή που έχουμε λάβει δεν είναι μόνο παραμείνουμε στο ευρώ». Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία ο Κ. Λαπαβίτσας απάντησε ότι «η εντολή που λάβαμε ήταν να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας» προσθέτοντας «είναι δυνατόν εμείς να πούμε ότι το πρόγραμμα μας ήταν κουβέντες και τώρα να κάνουμε κάτι άλλο;».Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η προοπτική της ρήξης πρέπει να υπάρχει στο τραπέζι, «νομίζω ότι υπάρχει στο τραπέζι γιατί αυτά που μας ζητούν οι άλλοι είναι πράγματα πολύ δύσκολα» συμπληρώνοντας ότι στόχος των δανειστών είναι η επιστροφή στην κατάσταση της προηγούμενης πενταετίας που έληξε στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών σημείωσε ότι «θα χρειαστεί νέα ετυμηγορία αν οι βασικές αρχές της συμφωνίας αντιβαίνουν τις βασικές αρχές μας» προσθέτοντας ότι αν η συμφωνία αντιβαίνει το βασικό πυρήνα των εξαγγελιών τότε θα υπάρξει θέμα. «Όταν θα φτάσει η ώρα των κρίσιμων ερωτημάτων τότε τα πράγματα θα τεθούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στον λαό» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.Συνεχίζοντας τη συζήτηση για το ενδεχόμενο εκλογών και το δίλημμα σε αυτές ο Κ. Λαπαβίτας είπε ότι «θα πρέπει να αποδεχθεί ο κόσμος αν θέλει την επιστροφή σε ένα μνημονιακό παρελθόν. Αυτό θα είναι το τραγικότερο όλων» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογών θα επικρατήσει.
«Μπροστά σε ένα take it or leave it θα πρέπει να μιλήσει ο λαός υπάρχει εντονότατο λαϊκό αίσθημα να μην κάνουμε πίσω, να μην γυρίσουμε πίσω σε μια κατάσταση που θα έχουμε συνέχεια φόρους» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.Μιλώντας για το ενδεχόμενο plan B σημείωσε ότι «γιατί να μην υπάρξει plan B; Το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Εμείς έχουμε φτάσει να φτύνουμε τον κόρφο μας σε τέτοιου είδους ενδεχόμενα».«Οι συμφωνίες που υπογράφονται στη λογική "υπογράψτε γιατί χανόμαστε" δεν είναι καλές συμφωνίες» υπογράμμισε ο Κ. Λαπαβίτσας.Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας το βράδυ της Πέμπτης ο Κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι «η αντιπαράθεση απόψεων είναι αυτή που δίνει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: