19 Μαΐ 2015

Λαπαβίτσας: «Ανάκαμψη σε λίγους μήνες αν πάμε σε δραχμή»


«Αν πάμε σε δραχμή η ανάκαμψη θα έρθει μέσα σε μήνες» εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας σε συνέντευξη που παραχώρησε.Κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό του Γιάνη Βαρουφάκη ότι ακόμα και αν η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν λάθος τώρα θα είναι καταστροφή να εγκαταλείψουμε το κοινό νόμισμα είπε ότι η χώρα μας έχει πέσει στην παγίδα του ευρώ και διερωτήθη: «αν βρεθείς με το πόδι πιασμένο στο δόκανο είναι καταστροφή να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς; Είναι καλύτερο να περιμένεις να πεθάνεις;».


Μιλώντας στο thepressproject, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της εξόδου της χώρας από το κοινό νόμισμα. Παράλληλα έκανε λόγο για υπερβολές και τρομοκρατία που έχουν διαμορφώσει την κοινή γνώμη. 
Όπως είπε, μια έξοδος από το ευρώ θα προκαλούσε όντως προβλήματα αλλά ισχυρίστηκε ότι αυτό θα κρατήσει μερικές εβδομάδες. Για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων ο Λαπαβίτσας είπε ότι υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες που μπορούν να λειτουργήσουν, όπως το Ιράν η Ρωσία, με την οποία ήδη συνεργαζόμαστε για τις ενεργειακές μας ανάγκες και επεσήμανε ότι «ο στόχος της επιστροφής στη δραχμή είναι η ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και στις προοπτικές μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας ο Κώστας Λαπαβίτσας υποστήριξε πως ακόμα και η χθεσινή διαρροή με το κείμενο του Γιούνκερ δεν εξασφαλίζει παρά ακόμα λίγο χρόνο. Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους και φυσικά προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη ρήξη.

     

    Δεν υπάρχουν σχόλια: