25 Απρ 2015

Επιβάλλεται η διενέργεια δημοψηφίσματος με το απλό ερώτημα «ευρώ ή δραχμή»

Στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις φτάσουν σε αδιέξοδο όπως διαφαίνεται από την άτεγκτη πολιτική που ακολουθεί το Βερολίνο, η μόνη λύση που απομένει είναι να κληθεί ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ποιον δρόμο επιθυμεί να ακολουθήσει. Αυτόν της κόλασης της ευρωζώνης που βιώνουμε τα 6-7 τελευταία χρόνια, χωρίς καμιά ελπίδα αναστροφής ; Ή την έξοδο από το ευρώ, την ανατροπή του Μνημονίου με μετάβαση στη δραχμή, με νοικοκύρεμα του κράτους, αυτοδύναμη ανάπτυξη, εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη;

Ο μόνος ξεκάθαρος τρόπος για το σκοπό αυτό, είναι η διενέργεια δημοψηφίσματος, με την απαράβατη προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ισότιμη μεταχείριση για τους υποστηρικτές των δύο απόψεων από τα ΜΜΕ, κάτι που σήμερα βέβαια δε συμβαίνει. Πρέπει επιτέλους να δοθεί τέλος στο στραγγάλισμα της οικονομίας και την αβεβαιότητα που σκοπίμως μας επιβάλλουν οι "Εταίροι" και οδηγεί σε οικονομικά αδιέξοδα.
Το ερώτημα που θα τεθεί πρέπει να είναι συγκεκριμένο, απλό και σαφές : «ευρώ ή δραχμή». Αν δοθεί ισότιμο δημόσιο βήμα στους υποστηρικτές της δεύτερης άποψης, είμαστε περισσότεροι από βέβαιοι ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα την υπερψηφίσει. Γι΄αυτό και το κατεστημένο, ξένο και εγχώριο φοβάται το δημοψήφισμα που αποτελεί καίρια Συνταγματική και δημοκρατική επιταγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: