14 Ιαν 2015

JP Morgan: χάνουμε το ευρώ και τα βάφουμε μαύρα !



Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι, ετοιμαστείτε να τα βάψουμε μαύρα. Χάνουμε το ευρώ, το αγιο αυτό δισκοπότηρο του παραδείσου!  Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η ευρωζώνη θα αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των golden boys, τους οικονομικούς αναλυτές της J.P. Morgan.
Και αφού το λένε τα συγκεκριμένα golden boys, ε τότε, οι υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πατήσει κάτω τη Μέρκελ και θα τις επιβάλλει τις δικές του αντιμνημονιακές θέσεις, προφανώς πάνε περίπατο.
Η ευρωζώνη, υποστηρίζουν οι golden boys, έχει διανύσει πολύ δρόμο από το αποκορύφωμα της κρίσης και θα αντέξει ανέπαφη μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αν και θα υπάρξει ένα σοκ στην εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη, δεν θα περιμέναμε και άλλους να ακολουθήσουν μια ελληνική έξοδο από το ευρώ”, σημειώνει ο Malcom Barr σε σχετικό σημείωμα.
Η έξοδος της Ελλάδας, υποστηρίζουν οι ίδιοι εκτιμητές, θα οδηγήσει το ευρώ σε πτώση κοντά στο επίπεδο του 1,05 έναντι του δολαρίου (σήμερα βρίσκεται στο 1,1840) με την υπόθεση ότι ο ισολογισμός της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα επεκταθεί στα 4 τρισ. δολ. για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της μετάδοσης της κρίσης.
“Η περιοχή θα υποστεί σημαντικό κόστος, αλλά θα παραμείνει ανέπαφη. Πίσω στο 2012 ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά. Αλλά η καλύτερη εικασία μας είναι ότι οι δομές που η περιοχή δημιούργησε στη συνέχεια αρκούν για να αντιμετωπιστούν οι εντάσεις που θα δημιουργούσε μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ”, αναφέρει η JP Morgan.
Η Wall Street Journal αναφέρει εξάλλου στο δημοσίευμα της ότι τράπεζες και brokers ξεκινούν να κάνουν σχέδια για το Grexit. Αν και οι περισσότερο κρατούν μια ανέπαφη Ευρωζώνη σαν το βασικό τους σενάριο, σχεδιάζουν ωστόσο σχέδια για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση. 
Η WSJ σημειώνει ότι η έξοδος σε καμία περίπτωση δεν είναι σίγουρη. Οι τράπεζες ωστόσο, κάνουν σχέδια για το χειρότερο με τις Citigroup, Goldman Sachs και Icap να είναι μεταξύ αυτών που κάνουν δοκιμές για να διασφαλίσουν ότι οι πλατφόρμες τους μπορούν να διαχειριστούν ένα νέο ελληνικό νόμισμα.
Ινσαλά που θα έλεγαν και οι πολυπολιτισμικοί ευρωλάγνοι φίλοι μας

Πηγή: http://goo.gl/Q8GeXQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: