27 Νοε 2014

Απόρρητο σχέδιο για επιστροφή στο Μάρκο επεξεργάζονται συνεργάτες της Μέρκελ

Από το γραφείο του Μπέπε Γκριλο ήρθε στο e-mail μας η αποκάλυψη για το απόρρητο σχέδιο που επεξεργάζονται συνεργάτες της Αγκέλας Μέρκελ για επιστροφή στο γερμανικό μάρκο που δημοσίευσε η Affaritaliani.it.

26 Νοε 2014

Σύμφωνα με τον Ερντογάν η ισότητα των δύο φύλων πάει ενάντια στην φύση

"Χαριτωμένος" τύπος ο νεο-Σουλτάνος της εξ΄ανατολών  χώρας υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Οι γυναίκες δεν μπορούν να είναι ίσες με τους άνδρες»», δήλωσε  ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα πλαίσια της συνόδου κορυφής για τη δικαιοσύνη και τις γυναίκες στην Κωνσταντινούπολη.

25 Νοε 2014

Τσογλάνια(*) όσοι εξαπατούν και εξοντώνουν τον Ελληνικό Λαό

Όταν σου μιλούν για “ανάπτυξη”, να καταλαβαίνεις φτωχοποίηση, εξαθλίωση και εξόντωση. Τα “αναπτυξιακά” μέτρα της τρόικας και των μνημονιακών κυβερνήσεων, στην πραγματικότητα, στοχεύουν στην εξαπάτηση και την εξόντωση του Ελληνικού Λαού.

Μίκης Θεοδωράκης : Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δόντια τους μια για πάντα

Ο Μίκης Θεοδωράκης, ασυμβίβαστος πατριώτης αριστερός, με τη μεγαλοσύνη της σοφίας, του ανεξάρτητου πνεύματος και της ωριμότητας από μια ζωή γεμάτη αγώνες, κάνει σπουδαίες παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια. Συχνά μας παροτρύνει να μη συμβιβαστούμε με την  τραγωδία που ζούμε,να αντισταθούμε στους ξενόφερτους πάτρονες και να στηρίξουμε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας. 

24 Νοε 2014

Και νέα έδρα κέρδισε ο ευρωσκεπτικιστής φιλέλληνας Νάϊτζελ Φάρατζ στη μεγάλη Βρετανία

Και νέα βουλευτική έδρα κατέλαβε το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ, που μάχεται για τη διάλυση της ευρωζώνης (στην οποία επιρρίπτει τις κύριες ευθύνες για την καταστροφή της Ελλάδας), στις  επαναληπτικές  εκλογές στην περιφέρεια Ρότσεστερ και Στρουντ στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι πολύ πλούσιοι αυξάνονται στην περίοδο της κρίσης

Μέσα στην κρίση, οι πολύ πλούσιοι γίνονται ακόμα πλουσιότεροι όπως δείχνουν τα σχετικά στοιχεία. Όσοι διαθέτουν καθαρά περιουσιακά στοιχεία άνω των 30 εκατ. ευρώ, παντού ακόμα κόμη και στην Ελλάδα, όπου η οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τρίτο τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός τους  αυξήθηκε από 505 άτομα προ ενός έτους στα 565 το 2014, καταλαμβάνοντας την 43η θέση με άνοδο 11,9%.

Economist: "αισιοδοξία με απαισιόδοξη προοπτική για την Ελλάδα!"

Την εκτίμηση ότι η ελληνική ανάκαμψη έχει ξεκινήσει αλλά ενδεχομένως η κυβέρνηση συνεργασίας να μην αντέξει πέραν από τον Φεβρουάριο του 2015 εκφράζει ο Economist σε δημοσίευμά του για την Ελλάδα. Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό, η ευρωζώνη δεν τα πήγε και τόσο καλά στο τρίτο τρίμηνο σε ανάπτυξη, ωστόσο η ευχάριστη έκπληξη ήρθε από την Ελλάδα η οποία  ήρθε πρώτη στις χώρες της Ένωσης με ανάπτυξη 0,7%.

20 Νοε 2014

Από τους βάρβαρους στον Χίτλερ και από αυτόν στην Μέρκελ

Έκδηλα ανήσυχη είναι η δεξιά γερμανική εφημερίδα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» για το πώς εξελίσσεται η εικόνα της Γερμανίας στην Ευρώπη. «Πώς στην Ιταλία οι εντάσεις γύρω από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση δηλητηριάζουν τη διάθεση εναντίον της Γερμανίας» υπογράμμιζε ο υπότιτλος προχθεσινού ρεπορτάζ της, το οποίο παρουσίαζε απόψεις που εκτέθηκαν σε συνάντηση Γερμανών και γερμανόφιλων Ιταλών ιστορικών στην Πάδοβα.

Ο Γιούγκερ και οι φορολογικοί παράδεισοι ως προέκταση της διεθνούς κλεπτοκρατίας και της ευρωζώνης

Από καιρό ήταν γνωστή  η ύπαρξη του φορολογικού παράδεισου του Λουξεμβούργο υπό τον αξιότιμο Ευρωπαίο κύριο Ζαν -Κλώντ-Γιούγκερ , κάτι που και εμείς, μεταξύ άλλων, το είχαμε αναδείξει με σχετική αρθρογραφία. Αλλά μόλις τώρα έγινε μείζων θέμα, όταν   είναι επίσης γνωστό  ότι, οι  περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν  θυλάκους παρόμοιων φορολογικών παράδεισων.

Χέλμουτ Κολ: Λάθος η πρόωρη ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Βαριές ευθύνες για την κρίση χρέους στην Ευρώπη καταλογίζει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ στον διάδοχό του Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα από το 1998 έως το 2005. Σε βιβλίο του που κυκλοφορεί την ερχόμενη Τετάρτη και αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει η κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine, o 84χρονος επιρρίπτει στην κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων που τον διαδέχθηκαν, δυο μεγάλα λάθη, την πρόωρη ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη και τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η Αρμενία στηρίζει την Κύπρο και καταδικάζει την τουρκική επιθετικότητα

Την οδύνη του για την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Hovik Abrahamyan, τονίζοντας ότι πρέπει με κάθε τρόπο να καταδικαστεί αυτή η κατοχή. Εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη του στην απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να αναστείλει τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι ήταν σωστή κίνηση. Χαρακτήρισε ληστρική και απαράδεκτη τη συμπεριφορά της Τουρκίας, ακόμη και για την 100η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων.

17 Νοε 2014

Και νέα μείωση των θέσεων εργασίας σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία

Μείωση των θέσεων εργασίας στο σύνολό τους κατά 66.636 θέσεις εργασίας κατέγραψε το σύστημα Εργάνη τον Οκτώβριο που εξετάζει το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων.  Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, όταν είχε επίσης καταγραφεί αρνητικό ισοζύγιο, αλλά κατά 34.999 θέσεις εργασίας. Επίσης, σχεδόν έξι στις 10 προσλήψεις που έγιναν τον Οκτώβριο είναι ευέλικτων μορφών εργασίας.   

14 Νοε 2014

Κίνημα Πέντε Αστέρων στην Ιταλία : δημοψήφισμα για την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων  (M5S) στην Ιταλία αυτή την περίοδο συλλέγει υπογραφές για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας του στο ευρώ. Πιο κάτω παραθέτουμε σε δική μας μετάφραση σύνοψη από μια πρόσφατη σχετική ομιλία του επικεφαλής του Μπέπε Γκρίλο.

Η Ρωσία, το ΝΑΤΟ και η υπερεθνική Ελίτ

Τάκης Φωτόπουλος

Ενώ, σε ένα στρατοκρατούμενο Κάρντιφ, το ΝΑΤΟ βυσσοδομεί για το πώς θα υποτάξει άμεσα μεν τον λαό της Ανατολικής Ουκρανίας στη χούντα που του επέβαλε με «πραξικόπημα από τα κάτω» η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε), αλλά έμμεσα και τον ίδιο τον Ρωσικό λαό, που στη μεγάλη πλειοψηφία του στηρίζει τον αγώνα τους, η ίδια η Ρωσική ελίτ αντιμετωπίζει μια κρίσιμη επιλογή.

Φεύγουν οι ξένες τράπεζες και το χρήμα από τη σημερινή Ελλάδα

Όπως αποκαλύπτει έκθεση της ΕΚΤΑ από τότε που άρχισε η κρίση, κλείνουν μαζικά τράπεζες στην Ελλάδα και το τραπεζικό σύστημα  συγκεντρώνεται σε μεγάλες τράπεζες που είναι πιο εύκολα μνα ελέγχονται από ένα κέντρο. Οι 66 τράπεζες το 2008 (36 ελληνικές και 30 ξένες τράπεζες) έγιναν 41  το 2013. Μειώθηκαν δηλαδή κατά 38%. Σκληρότερα χτυπήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες αυτήν τη «μαύρη» πενταετία, καθώς έκλεισε σχεδόν η μία στις δύο ελληνικές τράπεζες!

Τι θα συμβεί αν επιστρέψουμε στη δραχμή

Στις αρχές του 2013 προσεγγίζαμε χιουμοριστικά (δείτε εδώ) μια πιθανή επάνοδο στη δραχμή σατιρίζοντας όλη εκείνη την τρομοϋστερία. Ας επιστρέψουμε όμως στο 2010. Δεν έχω καμία διάθεση ούτε το μάγκα να κάνω, ούτε να ειρωνευτώ κανέναν. Θέλω να θυμηθώ όμως τα επιχειρήματα εκείνης της εποχής απέναντι σε όσους τολμούσαν να μιλήσουν για επάνοδο στο εθνικό νόμισμα.

Μερικές απλές αλήθειες για την οικονομία

Ας μείνουμε αυστηρά στα οικονομικά.Το ότι είμαστε σε κρίση σημαίνει για την ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ότι:1) οι τιμές στην χώρα μας είναι άκαμπτες.2) οι μισθοί και τα ημερομίσθια δεν έχουν ευκαμψία προς τα κάτω.3) υπάρχει προτίμηση ρευστότητας ως προς την ζήτηση χρήματος και 4) το επιτόκιο είναι ανελαστικό σε σχέση προς τις επενδύσεις.

12 Νοε 2014

Η Ελλάδα που δεν πρόλαβε να γεννηθεί

Το μεγαλύτερο πλήγμα της κρίσης δεν είναι τα χαράτσια και οι έκτακτες εισφορές, αλλά η δραστική μείωση των γεννήσεων. Οι νοοτροπίες που δεν άλλαξαν και η Ελλάδα που απλώς δεν... ήρθε. Την τετραετία 2009-2013, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 23%. Την ίδια περίοδο οι γεννήσεις μειώθηκαν 22%. Μέσα σε τέσσερα χρόνια γεννήθηκαν 56.000 λιγότερα παιδιά. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της μείωσης, ενδεικτικά πέρυσι αποφοίτησαν από τα λύκεια της χώρας εκατό χιλιάδες μαθητές περίπου.

11 Νοε 2014

Οι Έλληνες, το ευρώ, οι ομοιότητες με τον κανόνα του χρυσού, το ντάμπινγκ μισθών και τιμών στη Γερμανία

Ξαφνικά, κάποιοι από την χώρα μας και από από άλλες φιλικές χώρες εμφανίσθηκαν και μας κατηγόρησαν. Συλλογικά τους Έλληνες, ότι η προσωπική μας οικογενειακή οικονομική πολιτική όπως την εφαρμόσαμε λόγω του τύπου της Ελληνικής οικονομίας των υψηλών πληθωρισμών, τα τελευταία 40 χρόνια ήταν λάθος! Ότι δεν ταίριαζε με την δική τους αντίστοιχη! πχ ότι το σπίτι που κτίζει ένας οικογενειάρχης αντί για επιτυχία είναι βάρος.

10 Νοε 2014

Ο φορολογικός παράδεισος του μεγαλο-Ευρωπαίου "αξιότιμου" κ. Γιούγκερ στο Λουξεμβούργο

Ο Ζαντ Κλοντ Γιούγκερ ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν, αποκαλύφθηκε ότι πρωτοστατούσε επί σειρά ετών, μεταξύ του 1995 και 2013, σε 548 υπόγειες φορολογικές συμφωνίες του Λουξεμβούργου που εμπλέκουν 343 μεγάλες επιχειρήσεις. Στην πραγματικότητα, το Λουξεμβούργο, υπό την πρωτοκαθεδρία του αξιότιμου  κυρίου Γιούγκερ, ήταν και είναι ένας τεράστιος φορολογικός παράδεισος, μια χοάνη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ελλάς τέλος στα επόμενα τριάντα χρόνια

Η οικονομική κρίση εκτός από οικονομικά αδιέξοδα,φτώχεια,  ανεργία,  μιζέρια, έχει δημιουργήσει παράλληλα και ένα τεράστιο πρόβλημα δημογραφικής κατάρρευσης και εξάρθρωσης του ελληνισμού. Την ώρα που εισρέουν μαζικά στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες μη αφομοιώσιμοι μουσουλμάνοι μετανάστες, ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται δραματικά. 

Χαμένοι στη μετάφραση της ανεργίας

Πριν λίγες μέρες είχαμε τον παρακάτω διάλογο με έναν πολιτικό της συμπολίτευσης (όνομα δε λέω) για την ανεργία.Πολιτικός (Π): Θα ήθελα να μιλήσουμε σήμερα για την ανεργία στη Χώρα μας. Εγώ (Ε): Μμμ, Ωραίο θέμα Άδωνη, δύσκολοι καιροί. Νομίζω ότι είναι 27% το ποσοστό της ανεργίας στη Χώρα μας, όπως διάβασα στις εφημερίδες. Π; Τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δουλειά!Ε: Δεν κατάλαβες καλά, αυτοί που δεν δουλεύουν είναι 40%. Π: Μα πριν λίγο είπες 27% ότι είναι το ποσοστό ανεργίας.

6 Νοε 2014

Το Υπουργείο Παιδείας χορηγεί 900.000 ευρώ για τη διδασκαλία του Κορανίου

Χωρίς σχόλια μεταφέρουμε την είδηση που πέρασε στα ψιλά παντού. Το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει 900.000 ευρώ  μέσω του ΕΣΠΑ για την Πράξη « Αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων  – Παιδαγωγική Υποστήριξη της διδασκαλίας του Κορανίου στους μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης». 

Το «γιατί» απαιτεί πάντα έναν αποχρώντα λόγο

Η καθημερινή μου συναναστροφή με τους κατοίκους αυτής της χώρας μου δημιουργεί αισθήματα απογοήτευσης, ανησυχίας και αποστασιοποίησης. Επαληθεύονται οι μεγάλοι φιλόσοφοι από τον Αριστοτέλη έως τον Soppenhauer, οι οποίοι επιμένουν, ότι για τα πράγματα υπάρχουν «αιτίες» και «αίτια»!

Το παραμύθι με το τέλος του μνημονίου


Στην υπηρεσία των βραχυπρόθεσμων πολιτικών σχεδίων του αστικού πολιτικού συστήματος μπαίνουν τα κεφάλαια που έχουν απομείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση, σε ένα βαθμό, του οξύτατου προβλήματος των απλήρωτων δανείων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Η επιστολή-καταγγελία της Προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ στον Μπαράκ Ομπάμα για το ρόλο κυβερνητικών στελεχών των ΗΠΑ

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ αποδεικνύει και πάλι ότι είναι μια γενναία ηγετική προσωπικότητα που, αν και πάσχει από καρκίνο (όπως πολλοί άλλοι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, όπως και ο αείμνηστος σύζυγός της Νέστορ Κίρχνερ,πρόεδρος της χώρας 2003-2070), υπερασπίζεται με σθένος και αποτελεσματικότητα το συμφέρον της πατρίδας της. Με την επιστολή της που παρατίθεται πιο κάτω, αποκαλύπτει πολλά και θέτει προ των ευθυνών του τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

5 Νοε 2014

«Κλείδωσαν» οι αποφάσεις για νέο μνημόνιο

Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση των κυβερνήσεων της ευρωζώνης να σύρουν την Ελλάδα σε νέο μνημόνιο με αυστηρό καθεστώς επιτήρησης. Η σχετική απόφαση «κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας από τους τεχνοκράτες του Euro Working Group στις Βρυξέλλες και πλέον η τρόικα κινείται σαν μηχανισμός επιβολής της, απειλώντας ότι, εάν δεν συμμορφωθεί η κυβέρνηση, ο έλεγχος του Νοεμβρίου θα μετατραπεί σε εφιάλτη, με άνοιγμα ακόμη και του ασφαλιστικού.

Δεν έπρεπε να μπει η Ελλάδα στο ευρώ παραδέχονται Γάλλοι και Γερμανοί πολιτικοί

Με αφορμή το βιβλίο του Κολ αναζωπυρώθηκε η συζήτηση για το αν η Ελλάδα έπρεπε να μπει στο ευρώ. Ο Γιουνκέρ (πάνω αριστερά) θεωρεί ότι η απόφαση, που ελήφθη επί καγκελαρίας Σρέντερ (πάνω δεξιά), ήταν σωστή. Αντίθετα ο Σμιτ (κάτω αριστερά) και ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν τη θεωρούν λάθος.

Η Ελλάδα στις τρεις πιο φτωχές χώρες της ΕΕ

O αριθμός των φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων αυξήθηκε την τελευταία 5ετία τουλάχιστον κατά 830.000 άτομα για την Ελλάδα και πάνω από 7 εκατομμύρια στις 28 χώρες μέλη της Ε.Ε., όπως καταγράφουν τα στοιχεία της Eurostat.

Κρατικό Χρέος: Μία Σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία

Μία παρουσίαση που έγινε στη FED, Federal Reserve Bank of St.Louis έχει πάντα ενδιαφέρον: «Το 2012, ο κόσμος αντιμετώπισε μια μεγάλη οικονομική κρίση, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια. Ενώ η πρώτη κρίση κατά την περίοδο 2007-2008 προήλθε από το υπερβολικό χρέος υποθηκών που οφείλεται από τα νοικοκυριά, η κρίση το 2012 προήλθε από υπερβολικό δημόσιο χρέος που οφείλεται από ολόκληρες χώρες», αναφέρεται στην εισαγωγική σύνοψη της παρουσίασης. Αυτή δε, πραγματοποιήθηκε στη σειρά δημοσίων συζητήσεων «Διάλογος με την FED».

4 Νοε 2014

Η κρίση της ευρωζώνης είναι μια κρίση του παγκόσμιου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού -απάτη η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Η Ελλάδα, μια οικονομία με μακροπρόθεσμα δομικά προβλήματα και διαβόητα γνωστή για την ανεπάρκεια του δημόσιου τομέα της και το επίπεδο διαφθοράς της, είναι «ο αδύναμος κρίκος» της ευρωζώνης αποτελεί μόνο το 2% του συνολικού ΑΕΠ της Ε.Ε.

Η Αργεντινή κερδίζει τη μάχη απέναντι στους γύπες των αγορών

Τελικά η Αργεντινή ξεπέρασε την παγίδα της ψευτο-πτώχευσης που ήθελε να της επιβάλλει ο "καθωσπρέπει" Αμερικάνος δικαστής της Νέας Υόρκης Γκρίεζα. Ο οποίος υπηρετεί άριστα τα καλά και τα συμφέροντα του αρχικόρακα Πωλ Σίγκερ και κάποιων ομοίων του που έχουν ως χόμπυ τους να καταληστεύουν διάφορες χώρες διεθνώς όπως "η μικρή, πτωχή, πλην έντιμος Ελλάς". 

Θανατηφόρα η παραμονή μας στο ευρώ

Ας μείνουμε αυστηρά στα οικονομικά.Το ότι είμαστε σε κρίση σημαίνει για την ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ότι: 1) οι τιμές στην χώρα μας είναι άκαμπτες,2) οι μισθοί και τα ημερομίσθια δεν έχουν ευκαμψία προς τα κάτω,3) υπάρχει προτίμηση ρευστότητας ως προς την ζήτηση χρήματος και 4) το επιτόκιο είναι ανελαστικό σε σχέση προς τις επενδύσεις.

Χέλμουτ Κολ: Λάθος η πρόωρη ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ, στο νέο του βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει χαρακτηρίζει λάθος την απόφαση για πρόωρη ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ωστόσο όπως επισημαίνει η Ε.Ε. πλέον θα πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη.

3 Νοε 2014

Η ιστορική ομιλία Πούτιν στο Σόχι

Τις θέσεις της Ρωσίας για την αποτροπή τoυ εφιάλτη γενικευμένης βίας και χάους που απειλεί την ανθρωπότητα, μετά την ανατροπή του συστήματος ισορροπιών και κανόνων που οικοδομήθηκε στο τέλος του Β’ Π.Π., ανέπτυξε ο Πρόεδρος Πούτιν, την προ-περασμένη (24-10-2014) εβδομάδα στο Σόχι.

Τι γίνεται με τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας στην Ελλάδα

Άλλη μια επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πέρασε, και μαζί με τις παρελάσεις, οι δημοσιογράφοι ξαναθυμήθηκαν το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.Έγιναν εκπομπές[1], γράφηκαν άρθρα. Μίλησαν, σοφοί και άσχετοι, γνώστες και μη, αστέρες και διάττοντες, όψιμοι και παλαιοί, αριστεροί και δεξιοί, διορισμένοι και αυτόκλητοι...

Zισκάρ ντ' Εσταίν : Η Γαλλία κινδυνεύει να βρεθεί στη θέση της Ελλάδας

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα Le Figaro, ο φιλέλληνας πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν υποστήριξε ότι : η Γαλλία κινδυνεύει να βρεθεί στην κατάσταση την οποία έχει γνωρίσει η Ελλάδα  και να αναγκαστεί  να ζητήσει τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Pritchard: Καταστρέφουν την Ευρώπη τα γερμανικά φετίχ

Μπορεί η Γαλλία να μοιάζει με τον μεγάλο ασθενή της Ευρώπης, όμως τα προβλήματα της Γερμανίας είναι ακόμα βαθύτερα, υποστηρίζει ο Ambrose Evans-Pritchard σε άρθρο του στην Telegraph, χαρακτηρίζοντάς τα θανάσιμα για την Ευρώπη.Η Γερμανία μοιάζει υγιής μόνο γιατί η μισή Ευρώπη μοιάζει ετοιμοθάνατη, λέει ο Ambrose Evans-Pritchard της Telegraph. Το εκρηκτικό κοκτέιλ γήρανσης, έλλειψης δημοσίων επενδύσεων και Hartz IV. Πώς το γερμανικό μοντέλο καταστρέφει τη Γερμανία.