31 Ιουλ 2014

Δεν έχουμε κρίση χρέους και ποτέ δεν είχαμε

Πολ Κρούγκμαν

Για ένα μεγάλο μέρος των τελευταίων πέντε ετών οι αναγνώστες της πολιτικής και της οικονομικής επικαιρότητας έμεναν χωρίς πολλές αμφιβολίες για το ότι τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και το αυξανόμενο χρέος ήταν το πιο σημαντικό θέμα που αντιμετώπιζε η Αμερική. Σοβαροί άνθρωποι εξέδιδαν συνεχώς τρομερές προειδοποιήσεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδύνευαν να μετατραπούν σε μια άλλη Ελλάδα ανά πάσα στιγμή.

Σεσίλια Μάλστρομ: "Δε γνωρίζω αν οι Τούρκοι προωθούν μετανάστες στην Ελλάδα" !

Θεόδωρος Κατσανέβας

Η Σουηδέζα Σεσίλια Μάλστρομ είναι η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αρμόδια για το μεταναστευτικό. Οι θέσεις, οι τοποθετήσεις,η όλη πολιτική της στάση αντικατροπτρίζει και αποκαλύπτει την πολιτική των ισχυρών της δύσης που ξεκάθαρα προωθούν την αλοίωση της εθνικής φυσιογνωμίας των μικρών κρατών του νότου, μέσα από την αποδοχη της μαζικής εισροής μη αφομοιώσιμων μεταναστών.

Ευρωβαρόμετρο: Επτά στους δέκα θεωρούν ότι η Ελλάδα βαδίζει σε λάθος δρόμο

Σε νέα έρευνα του ευρωβαρόμετρου που ανακοινώθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλες, χειροτερέυσει η εικόνα που έχουν οι Έλληνες για τη ζωή τους. Ποσοστό 67% των συμπατριωτών μας και 31% των Ευρωπαίων χαρακτηρίζουν κακή έως πολύ κακή την κατάσταση του νοικοκυριού τους, σύμφωνα έρευνα που διεξήγαγε το ευρωβαρόμετρο, την περίοδο 31 Μαΐου- 14 Ιουνίου και η οποία δόθηκε pr;osfata στη δημοσιότητα. 

21 Ιουλ 2014

Λαγκάρντ : Κίνδυνος αποπληθωρισμού για την ευρώπη

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε σήμερα ότι η ανάπτυξη στην Ευρώπη μπορεί να πληγεί σοβαρά εάν το επίπεδο του πληθωρισμού παραμείνει πολύ χαμηλό.

Η αδιαφορία και η ραστώνη, η απολιτικοποίηση του νεοέλληνα


Η ολιγωρία, η αμέλεια, η ραστώνη, η αδιαφορία, η απολιτικοποίηση  για τα κοινά είναι ένα από τα αρνητικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου Έλληνα, παρά τα συσσωρευμένα σήμερα κοινά προβλήματα, λόγω της αχαλίνωτης επέλασης της οικονομικής και φασιστικής ολιγαρχίας. Αυτούς που φιλότιμα είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν -ή υπηρετούν- το σύνολο, τους θεωρεί «κορόιδα» και «συμφεροντολόγους και θεωρεί αρετή την αδράνεια τη δική του, που πηγάζει από την οκνηρία και την ευθυνοφοβία του.

Γιγαντώνεται η φτώχεια στην Ελλάδα του ευρωπαράδεισου

Σε άθλια οικονομική κατάσταση βρίσκονται περισσότερες από τις μισές οικογένειες στη χώρα καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναγκάζονται να επιβιώσουν με εισόδημα μικρότερο των 800 ευρώ σε μηνιαίο επίπεδο.Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι μαζί με τις/τους συζύγους τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, δήλωσαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 εισόδημα χαμηλότερο των 9.500 ευρώ.Από αυτές τις οικογένειες, περίπου η μία στις τρεις έχει ακίνητη περιουσία με αξία χαμηλότερη των 100.000 ευρώ, ενώ εντοπίστηκαν και περίπου 600.000 νοικοκυριά με ακίνητα αξίας από 100.000 έως 150.000 ευρώ, αλλά με εισόδημα μικρότερο των 9.500 ευρώ.

Επενδυτικό δανειο – μαμούθ με την Κίνα σύναψε η Αργεντινή

Όπως γράφει πολύ εύστοχα η προοδευτική πατριωτική ιστοσελίδα www.olympia.gr, η Αργεντινή κατάφερε ένα ...ύπουλο χτύπημα στους Πρετεντέρηδες, με τη σύναψη μεγάλου δανείου απο την Κίνα, ύψους 7,5 δις και σουαπ 11 δις .Αυτό ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση της Πρωθυπουργού της Αργεντινής C. Fernandez με τονΚινέζου ομόλογό της της και προέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Xi Jinping.

16 Ιουλ 2014

Είμαστε με την Αργεντινή γιατί μάχεται για εμάς και για όλο τον κόσμο

Την Κυριακή 13 Ιουλίου, η εθνική ομάδα της Αργεντινής διεκδίκησε το παγκόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου απο τη Γερμανία. Έχασε από παιχνίδι της τύχης, από λάθη των παικτών της και απο τον Ιταλό διαιτητή, ο οποίος, όπως και ο Μεξικάνος διαιτητής σε παλαιότερο παγκόσμιο κύπελλο, δε σφύριξε ολοφάνερο πέναλτι στην έξοδο του Γερμαναρά τερματοφύλακα που ισοπέδωσε τον επιθετικό της Αργεντινής μέσα στη μεγάλη περιοχή.Φυσικά και είμαστε με την Αργεντινή και ας θέλουν να λένε ότι θέλουν οι διάφοροι νουνεχείς και σοβαροφανείς αναλυτές.

Wall Street Journal : Το ΔΝΤ να ζητήσει συγνώμη απο την Ελλάδα

Σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, ανέφερε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη» από την Ελλάδα για την πολιτική που επέβαλλε και την οδήγησε σε ύφεση και πτώση του βιοτικού της επιπέδου.Η εφημερίδα συνεχίζει την κριτική της προς την πολιτική του ΔΝΤ και τις προβλέψεις του όσον αφορά την εξέλιξη των οικονομιών διαφόρων χωρών, όπως η Μεγάλη Βρετανία, από την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε συγγνώμη.

14 Ιουλ 2014

14η Ιουλίου 1789: Η γαλλική επανάσταση που άλλαξε το ρου της ιστορίας

Η 14η ιουλίου είναι η επέτειος της μεγάλης Γαλλικής επανάστασης που έγινε στις 14 Ιουλίου του 1789, με την πτώση της Βαστίλης και άλλαξε το ρου της ιστορίας για ολόκληρη την Ευρώπη σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο. Ας ελπίσουμε ότι και στις σημερινές κακότυχες ώρες που περνάει ο κόσμος με την επικυριαρχία των "αρπακτικών' του χρηματιστηριακού κεφαλαίου, του καζινο-καπιταλισμού που έχει κυριαρχήσει, η Γαλλία θα πρωτοστατήσει για την αλλαγή της σύγχρονης πορείας της ιστορίας προς το καλύτερο.

Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών

Στην Ελάδα της εικονικής αισιοδοξίας, του success story, οι ελληνικές εξαγωγές, συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία όπως ανφέρονται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους.

Η συνεχιζόμενη κατάρευση της ελληνικής οικονομίας σύμφωνα με τη City

Η οικονομική κρίσει που συνεχίζεται αδιατάρακτη, παρ' ολη την εικονική αισιοδοξία κυβερνώντων και δημοσιογραφικών είναι μοναδική στη σύγχρονη  παγκόσμια ιστορία. Αυτό προκύπτει από έκθεση της μεγάλης αμερικάνικης τράπεζας Citi για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

10 Ιουλ 2014

Γιγαντώνεται η φτώχεια στην Ελλάδα του ευρωπαράδεισου

Σε άθλια οικονομική κατάσταση βρίσκονται περισσότερες από τις μισές οικογένειες στη χώρα καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναγκάζονται να επιβιώσουν με εισόδημα μικρότερο των 800 ευρώ σε μηνιαίο επίπεδο.Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι μαζί με τις/τους συζύγους τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, δήλωσαν στις φορολογικές δηλώσεις του 2013 εισόδημα χαμηλότερο των 9.500 ευρώ.

9 Ιουλ 2014

Η ενότητα των πραγματικά αντιμνημονιακών δυνάμεων χωρίς προαπαιτούμενα είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε




«Η ανάγκη συσπείρωσης των πραγματικών αντιμνημονιακών δυνάμεων με επίκεντρο τη μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα, είναι σήμερα επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε. Για το σκοπό αυτό, προτείνουμε την κάθοδο στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου αλλά  διατήρηση της πολιτικής και  κομματικής μας ταυτότητας και αυτοτέλειας». Το λιτό αυτό κείμενο το στείλαμε από μέρους της Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ σε αντιμνημονιακές πολιτικές κινήσεις πριν από τις ευρωεκλογές και το εννοούσαμε. Κάναμε επίσης πολλές παρόμοιες προσπάθειες για πολιτική σύμπραξη με διάφορους σοβαρούς αντιμνημονιακούς φορείς και προσωπικότητες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μας τιμώρησε όλους. Αφού δε μοιραστήκαμε κοινούς αγώνες, μοιραστήκαμε κοινές ήττες.

7 Ιουλ 2014

Ο Δωδεκάλογος των «γύφτων» – Πρακτικοί κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς σήμερα – Αντίσταση παντού!

Όλοι εμείς οι υπερασπιστές των πανανθρώπινων δικαιωμάτων και της ατομικής αξιοπρέπειας, πρέπει να εφαρμόζουμε καθημερινή ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ! Όλοι εμείς, οι σκεπτόμενοι άνθρωποι, οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, τα υγιή στοιχεία της κοινωνίας, οι έχοντες εθνική συνείδηση και υπευθυνότητα απέναντι στις οικογένειές μας, τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, εμείς που δεν ζεσταίνουμε αυγά στους καναπέδες, εμείς οι ακτιβιστές και πολιτικά ώριμοι, που είμαστε κατά της νέας παγκόσμιας αταξίας, που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα δουλοκτητικό κόσμο.

Χάνς Βέρνερ Ζίν : Η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα του ευρώ

Η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα του ευρώ, ξεκαθάρισε χωρίς περιστροφές ο κορυφαίος γερμανός οικονομολόγος , πρώην σύμβουλος της Μέρκελ Χανς Βέρνερ Ζιν, επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, μιλώντας σε φόρουμ στην Αθήνα.

Μάνος Δανέζης «Ζούμε σ’ ένα matrix…η ανατροπή είναι ζήτημα χρόνου»

Συνέντευξη: Μαριάνθη Πελεβάνη
Επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα στον Τύπο, εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες, διαθέτει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο βιβλίων Φυσικής, Αστροφυσικής Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θετικών Επιστημών αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

3 Ιουλ 2014

Θέλουν τελική λύση για την Ελλάδα

Στο τέλος του Μεσαίωνα, οι άσπονδοι δυτικοί φίλοι μας, και σημερινοί «εταίροι» της Ε.Ε., άνοιξαν τα κελιά των άθλιων φυλακών τους και εξαπέλυσαν όλα τα καθάρματα, τους μαχαιροβγάλτες και θανατοποινίτες ενάντια στην Ρωμανία, δηλαδή την Ελλάδα, με την οποία είχε ταυτιστεί ήδη η παραπαίουσα βυζαντινή αυτοκρατορία. Το αποτέλεσμα ήταν, μετά από συνεχή εγκλήματα, λεηλασίες, καταστροφές, ακόμα και ...ανθρωποφαγίες σε βάρος των Ελλήνων και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών της περιοχής μας, να επέλθει η οριστική παρακμή της και η εν συνεχεία παράδοσή της στους Οθωμανούς.

Ευρώ και βίζα έδιωξαν τους Ρώσους τουρίστες

Την πλάτη στους μέχρι πρότινος δημοφιλείς μεσογειακούς προορισμούς γυρίζουν φέτος οι Ρώσοι τουρίστες. Ούτε η Ελλάδα, η οποία πέρσι ερχόταν τρίτη στις προτιμήσεις  τους, κατάφερε να ξεφύγει από τη ραγδαία πτώση της ζήτησης. Όπως αναφέρει μάλιστα ο σύνδεσμος των tour operators της Ρωσίας (ATOR- Association of Tour Operators of Russia), η μείωση της ζήτησης για πακέτα προς Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Ισπ ανία φτάνει το 15%- 25%. Αντιθέτως αυξήθηκε 3%-5% η ζήτηση για διακοπές στην Τουρκία, ενώ ανοδικά κινείται και η Αίγυπτος.

Άδικη και λανθασμένη η φορολόγηση των φτωχών

Πριν από δύο χρόνια, η πολιτεία του Κάνσας προχώρησε σε ένα αξιοπερίεργο δημοσιονομικό πείραμα. Μείωσε ραγδαία τους φόρους εισοδήματος χωρίς να έχει ιδέα περί του πώς θα αντικαθιστούσε τα έσοδα που θα έχανε. Ο κυβερνήτης Σαμ Μπράουνμπακ, έπειτα από διαβούλευση με τον οικονομολόγο Αρθουρ Λάφερ, προέβλεψε πως η μείωση των φόρων θα οδηγούσε την οικονομία του Κάνσας σε ανάπτυξη. Κάτι που, όμως, δεν έγινε.

Η Δύναμη της Άγνοιας

Σπύρος Στάλιας

Οι Έλληνες φαίνεται ότι έχουν πιστέψει -όπως οι ευρωεκλογές έδειξαν - ότι ο δρόμος για την επανεκκίνηση της χώρας προς την ευημερία περνά κατ’ αρχήν μέσα από μια μακροχρόνια σκληρή λιτότητα, αορίστου διαρκείας, με ότι αυτό συνεπάγεται, και από την συνεχή άγρια φορολογία για την σωτηρία πρωταρχικά των τραπεζών.

Το «παζάρι» της επιστροφής στην ανάπτυξη

Ένα μεγάλο «παζάρι» για το αν η Ελλάδα τελικά θα επιστρέψει φέτος στην ανάπτυξη παίζουν οι διεθνείς οίκοι. Εκεί που συμφωνούν όλοι, είναι ότι κάποια στιγμή μέσα στο 2014 η κατάσταση στην ελληνική οικονομία θα σταθεροποιηθεί για να έρθει η ανάπτυξη κάποια από τα επόμενα τρίμηνα.

1 Ιουλ 2014

S&P : Στην υψηλότερη ομάδα ρίσκου οι ελληνικές τράπεζες

Στην υψηλότερη κατηγορία ρίσκου τοποθετεί τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο η Standard & Poor΄s Ratings Services, στην ομάδα ΄10΄, στο πλαίσιο της αξιολόγησης για τον κίνδυνο του τραπεζικού συστήματος (BICRA). 
Ο οίκος χρησιμοποιεί ένα σύστημα από το 1 μέχρι το 10 με το 1 να αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο ρίσκο. Άλλες χώρες στην ομάδα 10 είναι η Αίγυπτος και η Λευκορωσία, σημειώνει στην ανάλυση του ο οίκος.

Η ώρα της σύγκρουσης πλησιάζει για την Ελλάδα...

του Κώστα Στούπα
Το δεύτερο εξάμηνο του 2014 ίσως να αποδειχτεί η κρίσιμη περίοδος αποκάλυψης της αποτυχίας καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις για την πιθανότητα κατάρρευσης των εσόδων. Οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν καταρρεύσει ήδη και καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι που δεν λαμβάνουν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος να σκέφτονται πως πολύ σύντομα ενδέχεται να του ζητηθούν ευθύνες απόκρυψης της κατάστασης…

Είναι τελικά οι Έλληνες τεμπέληδες ;

Οι Ρουμάνοι και οι Ελληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη, διαπιστώνει το γαλλικό ινστιτούτο Coe-Rexocode.Η έρευνα, η οποία έγινε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και καλύπτει την τελευταία τετραετία, επικεντρώθηκε στον αριθμό των «πραγματικών» ωρών εργασίας, δηλαδή στις «ώρες στη δουλειά» και όχι στις «συμβατικές», στις οποίες περιλαμβάνονται οι απουσίες λόγω ασθενείας, παιδικής φροντίδας, διακοπών, απεργιών και κοινωνικών υποχρεώσεων.