8 Δεκ 2014

Shiller Institute : Στη σημερινή πυρηνική εποχή, η συνέπεια μιας γεωπολιτικής πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και την Κίνα μπορεί να είναι μόνο η θερμοπυρηνική εξαφάνιση της ανθρώπινης φυλής

Το κείμενο-υπόμνημα που παρατίθεται εδώ έχει εκπονηθεί από το διεθνές Ινστιτούτο Σίλλερ ( Schiller Institute) και έχει υπογραφεί κατατεθεί στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Ευρώπης κλπ. από διεθνείς προσωπικότητες, πολιτικούς επιστήμονες, κλπ μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων.

"Στη σημερινή πυρηνική εποχή, η συνέπεια μιας γεωπολιτικής πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και την Κίνα μπορεί να είναι μόνο η θερμοπυρηνική εξαφάνιση της ανθρώπινης φυλής. Ως εκ τούτου, πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια συνεργασίας για την επίλυση των πολλαπλών κρίσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Οι ΗΠΑ, η Ευρώπη πρέπει να ενωθούν με τις χώρες BRICS.            
Οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) έχουν ενωθεί για να ακολουθήσουν μια πολιτική οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο για τις χώρες τους, αλλά προς όφελος των ανθρώπων όλων των κρατών. Για το σκοπό αυτό, έχουν δημιουργήσει μια νέα Τράπεζα Ανάπτυξης που επενδύει δισεκατομμύρια σε απαραίτητα έργα ανάπτυξης.
Η Κίνα εγκαινίασε πρόσφατα την Ασιατική Επενδυτική Τράπεζα Υποδομών (Asian Infrastructure Investment Bank-AIIB), στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20 Ασιατικές χώρες ως ιδρυτικά μέλη,και έχει δημιουργήσει ένα Ταμείο του Δρόμου του Μεταξιού (Silk Road Development Fund). Στο συνέδριο του APEC (Οικονομική Συνεργασία Ασίας και Ειρηνικού) στο Πεκίνο, ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping κάλεσε τον Πρόεδρο Ομπάμα να συμμετάσχει στις προσπάθειες της Κίνας καιάλλων ασιατικών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, στην ανάπτυξη του Νέου Δρόμου του Μεταξιού.
Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν είναι γεωπολιτικού χαρακτήρα. Σε αντίθεση με τη  Συνεργασία του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP) που υποστηρίζεται από τον Ομπάμα, η οποία αποκλείει τη Ρωσία και την Κίνα, οι πρωτοβουλίες σχετιζόμενες με τις χώρες BRICS, συμπεριλαμβανόμενης της προτεινόμενης από την Κίνα Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού (Free Trade Area of the Asian Pacific - FTAAP), είναι χωρίς αποκλεισμούς. Βασίζονται στην ιδέα που εκφράστηκε από τον Πάπα Παύλο ΣΤ΄ ότι το «νέο όνομα της ειρήνης είναι η ανάπτυξη». Έτσι, στην Αυστραλία κατά την πρόσφατη συνάντηση του G20, τόσο ο Xi Jinping όσο και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Modi μίλησαν για τους δίδυμους στόχους της επίτευξης της παγκόσμιας ειρήνης και της εξάλειψης της φτώχειας μέσω της οικονομικής ανάπτυξης.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον κόσμο που δεν μπορεί να επιλυθεί με μια τέτοια προσέγγιση, και αντιστρόφως, δεν υπάρχει πρόβλημα που θα λυθεί χωρίς αυτή την προσέγγιση. Τέτοιου είδους συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας, μεταξύ άλλων κρατών, είναι απαραίτητη για να νικηθεί η πανδημία Έμπολα στην Αφρική.
Η τρομοκρατική απειλή που αντιπροσωπεύεται από το ISIS και την Αλ-Κάιντα στοχεύει εξίσου την Ρωσίατην Κίνα και την Ινδίακαθώς και τις ΗΠΑ και την ΕυρώπηΑυτή μπορεί να ηττηθεί μόνομέσω μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφαλείας που βασίζεται στη συνεργασία.
.Η πολιτική της διεξαγωγής «έγχρωμων επαναστάσεων» υπό το πρόσχημα της δημοκρατίαςεκφράζει μια πολιτική πολέμουακόμη και αν αυτός ο όρος δεν χρησιμοποιείταιδιότι ο στόχος της είναι να ανατρέψει κυβερνήσεις με τη βοήθεια ξένων χρημάτων. Πρέπει να σταματήσει
Η εκστρατεία για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για την αντίθεσή της σε αυτές τις «έγχρωμεςεπαναστάσεις» και σε ένα ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανίαμόνο επιδεινώνει την παγκόσμια κρίσηΜια προσέγγιση που βασίζεται στην αμοιβαία συνεργασία για την επίτευξη τωνκοινών στόχων της ανθρωπότητας σε όλη την Ευρασία και πέρα από αυτήθα μπορούσε να δημιουργήσει, αντίθετα, τη βάση για την παγκόσμια ειρήνη.
 "Ενώ οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει το διαστημικό πρόγραμμα Κένεντι, οι Κινέζοι έχουν δεσμευτεί σε ένα πρόγραμμα στη Σελήνη που επικεντρώνεται στην αξιοποίηση του ηλίου-3 για το σκοπό της δημιουργίας απεριόριστης ενέργειας από σύντηξη. Με τη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας, μεταξύ άλλων κρατών, ο άνθρωπος θα μπορούσε να πραγματοποιήσει επιτέλους το όραμα του Γιοχάνες Κέπλερ για τον έλεγχο των νόμων του ηλιακού συστήματος προς όφελος του ανθρώπου.
Μόνο μια τέτοια προσέγγιση θα μπορούσε να επαναφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη στον αρχικό σκοπό τους, όπως εκφράστηκε στην Ευρωπαϊκή Αναγέννηση και την Αμερικανική Επανάστασηένα σκοπό τον οποίο όλο και περισσότερο έχουν εγκαταλείψει οι ΗΠΑ και η Ευρώπηενώ ο υπόλοιπος κόσμος τον έχει πλέον υιοθετήσει και τις προτρέπει τώρα να τον υιοθετήσουν πάλι.
Καλούμε, συνεπώς, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να εγκαταλείψουν τις αυτοκτονικές γεωπολιτικές πολιτικές του παρελθόντος που οδήγησαν στους δύο προηγούμενους Παγκόσμιους Πολέμους καιτώρα οδηγούν σε ένα τρίτοκαι να οικοδομήσουν ένα μέλλον για όλη την ανθρωπότητα υιοθετώντας πάλι την αρχή της Συνθήκης της Βεστφαλίαςβασίζοντας την εξωτερική πολιτική στην αρχήτου «οφέλους του άλλου», η οποία έληξε τον Τριακονταετή Πόλεμο στην Ευρώπηκαθώς και για την ιδέα του John Quincy Adams «μιας κοινότητας αρχών μεταξύ κυρίαρχων εθνικών κρατών».
Αυτή είναι η μόνη συνεπής πορεία συνδεδεμένη με την πραγματική φύση του ανθρώπου ως το μόνο δημιουργικό είδος. Οποιοδήποτε άλλη πορεία βασίζεται σε μια ιδέα του ανθρώπου ως ζώου, και οδηγεί στην εξαφάνιση του ανθρώπου. Ως πατριώτες των δικών μας κρατών, και ως πολίτες του κόσμου, καλούμε τους συμπολίτες μας και τους ηγέτες των κρατών μας να έχουν το θάρρος να σπάσουν το σημερινό κύκλο της κλιμακούμενης κτηνωδίας, αποδεχόμενοι τη γενναιόδωρη προσφορά για συνεργασία με τις χώρες BRICS."
Πηγή: http://goo.gl/WGi2wj

Δεν υπάρχουν σχόλια: