25 Νοε 2014

Τσογλάνια(*) όσοι εξαπατούν και εξοντώνουν τον Ελληνικό Λαό

Όταν σου μιλούν για “ανάπτυξη”, να καταλαβαίνεις φτωχοποίηση, εξαθλίωση και εξόντωση. Τα “αναπτυξιακά” μέτρα της τρόικας και των μνημονιακών κυβερνήσεων, στην πραγματικότητα, στοχεύουν στην εξαπάτηση και την εξόντωση του Ελληνικού Λαού.

Από το βιβλίο “Το Χρήμα” του J. K. Galbraith (καθηγητής Οικονομικών στο Χάρβαρντ) , εκδόσεις Παπαζήση, 1976, σελ. 251: “Για να δημιουργήσεις ύφεση στην οικονομία, τα πάντα εξαρτώνται από τον περιορισμό ή την κατάργηση της ..α γ ο ρ α σ τ ι κ ή ς.. δ ύ ν α μ η ς. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να επηρεάσεις την.. π ρ α γ μ α τ ι κ ή .. ο ι κ ο ν ο μ ί α.. είναι να αποσύρεις από την αγορά, είτε με την φορολογία, είτε με την υποχρεωτική αποταμίευση, το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή, ώστε να μην υπάρχει πια η ακαταμάχητη δύναμη, που θέτει σε κίνηση και συντηρεί την πραγματική οικονομία.”
Σελ. 235: “Το πλεόνασμα ή η συρρίκνωση των αποταμιεύσεων πραγματοποιείται με την μείωση της συνολικής ζήτησης. Όταν η ζήτηση πέφτει, κάτι πρέπει να υποχωρήσει και αυτό που θα υποχωρήσει πρέπει να είναι ή οι τιμές ή η παραγωγή. Αν οι τιμές, μπορούν να διατηρηθούν ή και αυξηθούν από τη δύναμη των επιχειρήσεων στην αγορά (σ.σ. μέσω των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων), ..τ ό τ ε.. π ρ έ π ε ι.. να.. π έ σ ε ι.. η.. π α ρ α γ ω γ ή.
Όταν πέφτει η παραγωγή, θ α.. π έ σ ε ι.. το ίδιο και η ..α π α σ χ ό λ η σ η.. Με την δύναμη των εταιρειών και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης στην αγορά, οι μειωμένες δαπάνες αυτών που χάνουν τη δουλειά τους ή που φοβούνται, ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, θα έχουν ένα πρόσθετο αρνητικό αποτέλεσμα στην παραγωγή και την απασχόληση. Το αποτέλεσμα αυτό στην παραγωγή και στην απασχόληση είναι φανερό, πώς θα είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο, που θα μπορούσε να προκληθεί, σε μια ανταγωνιστική οικονομία, από τη μείωση των τιμών και των μισθών”!
Στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις χώρες από τις οποίες πέρασε το εγκληματικό ΔΝΤ, εφαρμόζεται αυτό το διαβολικό σχέδιο, μείωσης έως αφαίρεσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, μέσω της φορολόγησης, της μείωσης μισθών και συντάξεων, και έτσι μειώνεται η παραγωγή, αυξάνεται η ανεργία, που δημιουργεί γενικότερα φόβο και ανασφάλεια και σε αυτούς, που έχουν κάποια αποθέματα. Όλα αυτά προκαλούν περαιτέρω μείωση της παραγωγής, καταστροφή των μονάδων παραγωγής, χωρίς να πέφτουν παράλληλα και οι τιμές!

Κοντολογίς, στόχος τους δεν είναι η ανάπτυξη, αλλά η εξαπάτηση, η αφαίρεση των αποταμιεύσεων, η αύξηση της ανεργίας, η εξαθλίωση του ελληνικού λαού, η μείωση της παραγωγής και η γενικότερη καταστροφή της οικονομίας. Στο διάολο λοιπόν όλοι οι βάρβαροι νεοαποικιοκράτες, μαζί με τα συνεργαζόμενα ντόπια πολιτικά και οικονομικά τσογλάνια (*) τους, των οποίων η ηθική επεξηγείται στο υστερόγραφο!
Αθανάσιος Καρανάσιος, 24/11/2014
ΥΓ. : (*) Τσογλάνι (το), από την τουρκική λέξη iç oğlanı < iç- («εσωτερικός», του εσωτερικού παλατιού-σχολείου) + oğlan («παιδί»). Στα τουρκικά, “çoğlan” είναι ο «υπηρέτης». Στην τουρκοκρατία, λοιπόν, «τσογλάνι» ήταν το ελληνόπουλο, από καλή οικογένεια, που υπηρετούσε τους Τούρκους σουλτάνους.   
Τα πιο ικανά τσογλάνια τα έστελναν, για να λάβουν ειδική εκπαίδευση σε παλάτια της Αδριανούπολης, του Γαλατά και της Προύσας. Όσοι αρίστευαν, επέστρεφαν στο παλάτι του σουλτάνου και έπαιρναν πολιτικά και στρατιωτικά αξιώματα, έφταναν να γίνουν από προσωπικοί ακόλουθοι του σουλτάνου μέχρι πασάδες και μπέηδες.
Αυτή είναι η ηθική των μνημονιακών ελληνόφωνων τσογλανιών της πολιτικής ολιγαρχίας. Έχει όμως ο καιρός γυρίσματα!

Πηγή: http://goo.gl/0PjWyA

Δεν υπάρχουν σχόλια: